2021. december 2.
Kétarcú csapatot fogadunk a Tüskecsarnokban
Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink a Corona Brassó ellen folytatnák jó sorozatukat.

A Ferencváros férfi jégkorongcsapata kilábalt a hullámvölgyből, és visszatért a helyes útra. A november nem kezdődött a legjobban Fodor Szabolcs együttese számára, a Magyar Kupa első körében ugyan magabiztosan jutottunk tovább a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, ám utána következett egy váratlan és némileg érthetetlen 1-0-s vereség Székesfehérváron a Titánok ellen, majd ugyan a MAC HKB-t jó játékkal sikerült legyőzni, de a válogatott szünetet követően a Győr otthonában egy kínkeserves hosszabbításos meccs, majd a DEAC ellen egy hazai jégen elszenvedett 5-1-es vereség jutott osztályrészül. Ez azonban már a múlté, azóta a múlt hét közepén a Fradi mind eredmény, mind presztízs, mind a lelkek és a keret motivációja szempontjából rendkívül fontos 3-2-es győzelmet aratott Újpesten, és mint kiderült, ez elég is volt a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutáshoz, hiszen a lila-fehérek nem tudtak kiállni kedden a visszavágóra. Ez a győzelem fordulatot hozott a csapat játékában és a lendület kitartott a múlt pénteki diósgyőri, majd a vasárnapi hazai DEAC elleni meccsre is, ahol 4-1-es siker formájában sikerült bizonyítani a debrecenieknek és a teljes mezőnynek, az a korábbi mérkőzés csak egy kisiklás volt.

Ezt a lendületet lehet és kell is továbbvinni, hiszen csütörtökön a Corona Brassó érkezik Erste Liga-mérkőzésre a Tüskecsarnokba. Idén eddig egyszer találkoztunk az előző szezon döntősével, akkor Brassóban az erdélyi túránk harmadik állomásán sikerült jó játékkal négygólos győzelmet aratni. A sárga-kékeket azóta az ág is húzza, még a franciaországi Kontinentális Kupa-hétvégéjükön október végén elkapta a koronavírust a keret jelentős része, így le kellett mondaniuk négymeccses magyarországi túrájukat. Mivel abban egyeztek meg a csapatok a liga indulása előtt, hogy idén ne lehessen COVID-fertőzés vagy más betegségek, sérüléshullám miatt mérkőzést halasztani, így a versenyszabályzat erre nem adott lehetőséget, ennek megfelelően mind a négy mérkőzést 5-0-val vesztette el a zöld asztalnál a Brassó. Ez azt is jelenti, hogy bár idén először fogadjuk őket a Tüskecsarnokban, mégis van már ellenük egy ötgólos hazai győzelmünk…

A Corona a liga egyik legkétarcúbb csapata az eredmények tekintetében. Leszámítva a megállapított eredményeiket, elmondható, hogy az alsóházi csapatok ellen egész szezonban magabiztos győzelmeket arattak, ám az élcsapatok ellen egyáltalán nem megy jól. Kicsiben szépen leképezi a brassóiak szezonját az elmúlt három meccsük, 4-1-es siker az élmezőnyt üldöző MAC HKB ellen, meglepően nagy arányú, 6-1-es győzelem a Győr ellen otthon, majd 8-1-es vereség a kilencmeccses eltiltást összeszedő Garet Hunt kukadobálásáról emlékezetessé vált Csíkszereda elleni idegenbeli rangadón. A tabella is ezt a kétarcúságot erősíti meg, Dave MacQueen együttese 9-0-2-9-es mérleggel áll a tabella hatodik helyén.

Amennyiben a Ferencváros szeretné megőrizni reális esélyét a tabella első helyének megszerzésére, mindenképpen otthon kell tartania a pontokat a Brassó ellen is. Hogy ez sikerül-e, kiderül 18.30-tól a Tüskecsarnokban. A meccsre jegyek online elővételben ITT, vagy a helyszínen 17.30-tól kaphatóak. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó
2021. december 2. csütörtök 18.30, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen 17.30-tól
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin