2022. november 13.
Kétszeres finn bajnok támadó érkezett
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja az Alpesi Ligás Rittentől érkező Jari Sailio.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk az október közepei franciaországi IIHF Kontinentális Kupa-csoportkör óta hat hazai mérkőzést játszott az Erste Ligában, amelyből ötöt elveszített, így a szakmai stáb úgy érezte, a játékoskeret változtatása szükséges ahhoz, hogy úrrá legyenek a helyzeten. Amint arról korábban beszámoltunk, a novemberi válogatott szünet elején közös megegyezéssel távozott a Ferencvárostól a nyáron érkezett két svéd játékos, August Nilsson és Sebastian Kaijser. Most egy új játékos érkezéséről számolhat be a szakosztály, ugyanis

az FTC-Telekom játékosaként folytatja pályafutását a kétszeres finn ligagyőztes, junior világbajnoki bronzérmes, pályafutása döntő részét a finn élvonalban töltő támadó, Jari Sailio.

Jari Sailio 1986. március 18-án született a finnországi Hyvinkää-ben. A játékos 2001-ben szülővárosában, az Ahmat Hyvinkää U16-os csapatánál kezdett jégkorongozni. Egy évvel később került a HPK U18 és U20-as csapataihoz, valamint abban az évben a Finn U17-es válogatott tagja is volt. 2005-től már nem csak a HPK U20-as csapatában, de a klub felnőtt együttesében is helyet kapott és egészen 2010-ig itt maradt. Emellett a finn juniorválogatottal bronzérmet szerzett a 2006-os világbajnokságon.

A HPK-nál töltött első szezonjában a csapattal megnyerték a finn ligát, majd egy idénnyel később harmadikok lettek. Két év kihagyás után újra dobogós hely következett, ezúttal a második helyig jutottak. A 2010/11-es szezonban a Blues csapatánál folytatta, akik szintén az SM-liigában szerepeltek, ugyanebben az évben Sailio velük is második helyezést ért el a finn élvonalban. Két szezon után átigazolt a HIFK csapatához, majd egy évvel később a kazah Arisztan Temirtauhoz, Szuper Levente korábbi csapatához, ahol pont per meccs átlag fölött teljesített, a rájátszásban pedig újabb tíz pontot szerzett. Az egyéves kitérő után visszatért Finnországba, a Blueshoz. 2016-ban a szintén a Liigában szereplő Kärpäthoz igazolt, amellyel első szezonjában bajnoki bronzéremig jutott. Egészen 2021-ig erősítette a csapatot, ez idő alatt pedig egy Liiga-győzelmet és egy második helyezést ünnepelhetett. Legutóbbi szezonját a Fradi 2019-es Kontinentális Kupa-ellenfelénél, az olaszországi Rittennél töltötte, és az Alpesi Ligában is hozta a pont per meccs átlagot az alapszakaszban és a rájátszásban is.

Ponterőssége mellett határozott fellépésre is számíthatunk tőle a jégen, 15 finn élvonalbeli szezon és 725 Liiga-mérkőzés, valamint 27 Bajnokok Ligája-meccs rutinját hozza magával.

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin