2022. március 1.
Kezdődik a rájátszás, ahol eldőlnek a lényegi kérdések!
Jön férfi hokisaink négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcának első meccse a DVTK Jegesmedvék ellen.

Azokban a sportágakban, amelyek a tengerentúli profi ligák kiegyenlített versenyre, és a végletekig kiélezett izgalmakra törekvő lebonyolítását követik, így a jégkorongban és a magyar bázisú Erste Ligában is a playoff, vagyis a rájátszás nevének említésére mindenkin egészséges, jóleső, izgatott bizsergés fut végig. Az alapszakasz végeztével lezárul az idény első szakasza, és jön az a néhány hét, amelyben szinte minden kezdődik elölről, majdhogynem sutba lehet dobni minden addigi történést, a csapatok tiszta lappal, egyenlő esélyekkel vágnak neki annak, hogy eldöntsék, az állva maradt együttesekből ki legyen a végső győztes. Ráadásul csak minimális hibázási lehetőség van, hiszen bár egy-egy párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, itt már ha valaki elveszít egy párharcot, kiszáll a versenyből.

Azért teljesen nem mindegy, hogy ki milyen helyezést ér el az alapszakaszban. Az első négy helyen végzett csapatok ugyanis pályaelőnnyel kezdhetik a negyeddöntőt, vagyis az első két meccset ők játsszák otthon, illetve ha mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre kerül sor, azt is hazai jégen rendezhetik. Emellett a kiemelés sorrendjében választhatnak ellenfelet maguknak az 5-8. helyen rangsorolt együttesek közül.

Az alapszakasz végén a Gyergyó elleni hihetetlenül izgalmas, parádés mérkőzés megnyerésével a második helyre befutó FTC-Telekom így másodikként választhatott ellenfelet a hétfő délelőtti hivatalos Erste Liga rájátszás-sajtótájékoztatón, és miután az alapszakaszt megnyerő Sportklub Csíkszereda képviselői bejelentették, a MAC HKB Újbudával kívánnak megmérkőzni a negyeddöntőben, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábunk a fennmaradó három csapatból a DVTK Jegesmedvék mellett tette le a garast. A választás hátteréről vezetőedzőnk a FradiMédia stábjának nyilatkozott is a sajtótájékoztatót követően:

Ahogy vezetőedzőnk is elmondta, ebben a ligában már nincs egyértelmű párharc, nincs könnyű ellenfél. Sokatmondó, hogy a négy negyeddöntős párharc egyikében sem nyerte meg a magasabban rangsorolt ellenfél mind a négy egymás elleni alapszakasz mérkőzést rendes játékidőben. A Fradi bár négyből négyszer győzött a miskolciak ellen az első negyven meccs során, ebből kétszer is ráadás döntött, és a másik két meccs is rendkívül szoros és kiélezett volt. Nem beszélve a Magyar Kupa székesfehérvári bronzmeccséről, amelynek során a DVTK többször is vezetett, végül a megdobbanó Fradi-szív segítségével a hajrában sikerült kiénekelni a bronzérem formájában megtestesülő sajtot a miskolciak szájából.

A Jegesmedvék folyamatosan javuló tendenciát mutattak az idényben, ráadásul a január elején érkezett támadótriójuk, az ex-KHL-es Chris Seto, a szintén kanadai Brett Parnham, valamint a fiatal nagymihályi David Hajník is fontos pontokkal járult hozzá a stabil alapszakasz-hajrához és az eredményes playout-körhöz, amelynek során a DVTK négy meccsen búcsúztatta a három győzelemig tartó párharctól az UNI Győr ETO HC-t. De remekül termeli a pontokat a házi pontkirály Kyle Walker, valamint a rutinos Wehrs Kevin és Galanisz Nikandrosz is.

Egyáltalán nem könnyű ellenfél tehát a DVTK Jegesmedvék, még akkor sem, ha papíron a Ferencváros a párharc esélyese. Hogy sikerül-e jó meccsel kezdeni a rájátszást, és érvényesíteni a papírformát, kiderül kedden 18.30-tól a Tüskecsarnokban. A találkozóra online elővételben IDE KATTINTVA kaphatóak a belépők, de a helyszínen is kaphatóak lesznek belépők! A rájátszásban érvényes jegyárakról ITT tájékozódhatnak. Érdemes időben érkezni a csarnokba, az első száz belépő ugyanis ajándékkupont kap, amelyet a büfében sörre vagy teára válthat! A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék
2022. március 1. kedd 18:30, Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT, valamint a helyszínen
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin