2022. március 6.
Kimaradt helyzetek, vereség Miskolcon, ötödik meccs jön
Férfi hokisaink nagy csatában 3-1-es vereséget szenvedtek Miskolcon, szerdán Budapesten folytatódik a párharc.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata két hétközi hazai siker után szombat este idegenben is le tudta győzni a DVTK Jegesmedvék együttesét a negyeddöntő harmadik mérkőzésén az Erste Liga 2021/22-es rájátszásának négy nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőjében. Fodor Szabolcs együttese így azzal a tudattal léphetett jégre vasárnap 18.00-kor a Miskolci Jégcsarnokban a széria negyedik meccsén, hogy győzelem esetén – elsőként a négy negyeddöntős párharc közül – lezárhatja a szériát, és bejuthat a liga legjobb négy csapata közé.

A mieink oldalán nem volt eltérés a szombati összeállításhoz képest, Pavuk Attilán kívül mindenki harcra készen állt, míg a hazaiaknál Illés, Pecsét és Lövei nem voltak ott a meccskeretben, Ritó László viszont ismét Tokaji Viktor rendelkezésére állt.

Borítékolható volt, hogy a vasárnapi mérkőzés elején nem lesz olyan gólzápor, mint szombat este (akkor az első húsz perc alatt öt gólt is láthatott a közönség), a hazaiaknak ugyanis rendkívül feszesen kellett játszaniuk, hiszen az „életben maradásért” küzdöttek. Ennek megfelelően a párharc eddigi egyik legszorosabb harmadát játszották a felek, a mezőnyben kiegyenlített játékkal, az első öt percben inkább hazai helyzetekkel – Arany Gergely élesen, jó védésekkel kezdett. A későbbiekben a mieink is veszélyeztettek (a kapura lövés 11:8 lett a mieink javára egy harmad után), de sok volt a pontatlanság, és a hazaiak is nagyot harcolva nehezítették a mieink dolgát. A 14. percben Wehrs távoli lövését tolta oldalra Arany, majd egy perccel később Galajda találta magát ziccerben a kapunk előtt, de mellé emelt – ezek voltak a játékrész talán legveszélyesebb helyzetei. Az utolsó percekre átvettük az irányítást, távolról és közelről is veszélyeztettünk, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Fél perccel a vége előtt még emberelőnybe kerültünk Kiss Roland szabálytalansága után, amiből másfél perc áthúzódott a második harmad elejére.

Komolyan megnyomtuk az emberelőnyben töltött másfél percet a második harmad elején, ám Duschek jó védésekkel jelentkezett. Nem sokkal később, már öt az ötben Roczanov blokkolt hatalmasat, üdvrivalgást kiváltva a kispadunkból. Egészen más tempóban jöttünk ki, mint az első harmadban, fokozatosan egyre nagyobb nyomást helyeztünk a hazai kapura. A 25. percben Somogyi egy nagy tiszteletkör után lőtt kintről, majd nem sokkal később McFadden bombázott, Duschek kétszer nagyot védett. Egy perccel később Tóth Gergő és Fowlie mentek el kettő az egyben, utóbbi lőtt, ez is kimaradt. Nem sokkal ezután Kulmala is megszerzett lendületből egy korongot, és kapura vezette, majd a 28. percben Somogyi is ismét nagy helyzetbe került – Duschek gyors egymásutánban több bravúrt is bemutatott. Ugyanebben a percben Fowlie is teljesen egyedül tört ziccerben kapura, de mellé lőtt. A 31. percben McFadden a bal oldali kapuvasat találta el – ennél közelebb már nem lehetett kerülni a gólhoz. A 33. percben Szabad kapott két percet korongfogásért, ezt az előnyt is megnyomtuk, de nem sikerült élni vele. Nem sokkal a hazaiak kiegészülése után egy támadásunk végén Kógert rálökték Duschekre, a kialakuló tömegjelentből 21-esünket és Setót szórták ki a büntetőpadra. Hiába a harmad végére 24:6-os kapura lövési mutató, kihagyott ziccereink megbosszulták magukat, négy a négy ellen ugyanis megszerezte a vezetést a DVTK Elgestal ravasz lapos lövésével. (1-0) A gól után is volt több nagy helyzetünk is, de Duschek elképesztő napot fogott ki. Néhány másodperccel a vége előtt még Fowlie és Vojtkó kapott páros kiállítást, így négy a négy ellen kezdtük meg a záró harmadot is.

A második harmadban sorozatosan kihagyott ziccerek duplán megbosszulták magukat, a harmadik játékrészben ugyanis a megszerzett vezetés birtokában már nem volt ennyi lehetőségünk, kontrollálták a játékot a hazaiak. Sőt, a támadásokról sem mondtak le, a 49. percben Mattyasovszky ment el nagy helyzetben, Bohunicky csak szabálytalanul tudta megállítani. A hátrányt ugyan kivédekeztük, ám nem sokkal később a DVTK kihasznált egy hibát: saját harmadunkban adtuk el a korongot, Elgestal kapott középről ziccerpasszt, amit értékesített is. (2-0) Kevesebb mint nyolc perc volt hátra, innen már bravúr kellett volna a győzelemhez. Főleg, hogy a gól utáni korongbedobás előtt kialakult egy tömegjelenet, aminek a végén Roczanovot kiállították. Ezt is kivédekeztük, sőt, az első lépést megtettük a bravúr felé, Bohunicky kapu elé belőtt korongját Tóth Gergő vette át a hazai kapu előtt keresztbe korcsolyázva, és a hálóba továbbította. (2-1) A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, másfél perccel a vége előtt Arany Gergely is lekorcsolyázott, ám hat az ötben sem sikerült egyenlíteni, sőt, Elgestal korongja egy másodperccel a vége előtt becsorgott az üres kapunkba. (3-1)

Nem sikerült 4-0-s „söpréssel” lezárni a négy győzelemig tartó párharcot, győzelmével 3-1-re felzárkózott a DVTK. Így lesz folytatás, méghozzá szerdán 18.30-tól a Tüskecsarnokban, ahol a Ferencváros továbbra is a továbbjutás kiharcolásáért lép majd jégre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 4. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
DVTK Jegesmedvék: Duchek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Farkas O., Szirányi, Elgestal, Hajnik, Miskolczi – Farkas M., Ritó, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi, McFadden, Fowlie, Hajós, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Galántai, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Elgestal (35:22, Vojtkó, Hadobás), Elgestal (52:10, Galajda, Miskolczi), Elgestal (59:59, üres kapu, Seto), illetve Tóth G. (54:37, Kärmeniemi, Bohunicky)
Kapura lövések: (8:11, 6:24, 8:13) 22:48
Védések: (11:8, 24:5, 12:6) 47:19 / 97.92% : 86.36%
Kiállítás percek: (2:0, 6:4, 0:4) 8:8
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin