2022. december 2.
Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen
Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a megszerezhető kilencből négy ponttal tért haza a szezon első erdélyi Erste Liga-túrájáról, ám ami a megszerzett értékes pontoknál is sokkal fontosabb, hogy csapatunk úgy fest, a játék képét tekintve is kezd kilábalni az elmúlt hetek, hónapok hosszú ideje nem látott nagy hullámvölgyéből. A brassói hosszabbításos meccsen, a szoros vereséggel véget ért gyergyói összecsapáson, és a lélektani szempontból nagyon fontos, idegenben megnyert csíkszeredai csúcsrangadón is úgy látszott, a Fradi karaktere kezd arra emlékeztetni, amit az elmúlt négy évben Fodor Szabolcs és stábja keze alatt megszokhatott a közönség.

A tabellán való felzárkózást a sereghajtó FEHA19 ellen folytathatta a Ferencváros péntek este hazai jégen a Tüskecsarnokban. Volt elszámolnivalója a mieinknek a fehérvári fiatalokkal, hiszen bár az Erste Ligában eddig kétszer is magabiztosan győztük le a kék-fehéreket, a Magyar Kupa második körében a négygólos idegenbeli első meccs után a fehérváriak a visszavágón megtréfálták a mieinket, és 3-2-es győzelemmel távoztak Budapestről – igaz, ez a továbbjutásunkat nem veszélyeztette.

Annak ellenére is hatalmas lendülettel kezdett az FTC-Telekom, hogy három játékosát, név szerint Julius Marvát, Ollie Betteridge-t és Kreisz Brúnót is kisebb sérülés miatt nélkülöznie kellett a csapatnak. A nagy lendületnek meglett az ára, már a második percben emberhátrányba kerültünk Kozma gáncsolása után, ezzel azonban nem tudott élni a FEHA19. A jól kivédekezett hátrány után újra nyomást helyeztünk Jakob Zupancic kapujára, aminek a 6. perc végén lett meg a gyümölcse: Brayden Low tört be a jobb oldalon a vendégek harmadába, majd lövés helyett a remek ütemű keresztpasszt választotta, a balon érkező Tóth Gergő pedig a hálóba lőtt. 66-os mezszámú csatárunk nem sokkal korábban Brassóban szerezte szezonbeli első gólját, amit A Hét Góljának választottak az Erste Ligában, most pedig szintén különleges gólt lőtt, ez volt ugyanis pályafutása 100. pontja a magyar bázisú ligában. Egy percet sem kellett várni a második gólra, Sailio visszapasszát Sarcia Antonino lőtte el a kék vonal közeléből, a korong pedig a hálóba vágódott. (2-0) A 10. percben emberelőnyben folytathattuk a támadást, de nem sikerült kihasználni a lehetőséget, majd hiába a korongbirtoklásban és lövésekben látható fölény, a 17. percben egy kontrából váratlanul szépített a FEHA19, Fekete passza után Salamon Zoltán találta magát szemtől szemben a Fradi kapuját őrző Nagy Kristóffal, és nem hibázta el a nagy lehetőséget. (2-1)

A második harmadot hasonlóan nagy elánnal kezdték a mieink, mint az elsőt, ennek pedig már az első percben meglett az eredménye, Konsta Mesikämmen elé nem állt oda senki a vendégek közül, ő pedig köszönte szépen, és a jobb oldali bedobópont mellől a felső vas alá lőtt. (3-1) Egyre nagyobb fölénybe került a Fradi minden szempontból (19:5 volt a kapuralövési mutató a második játékrészben), ez pedig meghozta a negyedik gólt is, Kozma Dávid egy buli után lőtt habozás nélkül Zupancic kapujába. (4-1) A folytatásban is maradt a hatalmas ferencvárosi fölény, újabb gólt azonban nem sikerült szerezni, sőt, a szünet előtt a szinte dologtalan Nagy Kristófnak kellett Mayer ziccerénél mamuttal nagyot védenie, de megoldotta, így maradt a háromgólos előny.

Folytatódott a nagy ferencvárosi fölény a harmadik harmadban is, gyorsan emberelőnyhöz jutottak a mieink, azt ugyan nem sikerült kihasználni, egyenlő létszámban viszont kinyílt a gólzsák. A 44. percben egy támadó harmadbeli korongszerzés után Jari Sailio fejezett be szépen góllal egy akciót (5-1), majd a nyomasztó fölény (a záró harmadban 23:1 volt a kapura lövési mutató a mieink javára) az 57. percben érett ismét góllá, Aku Kestilä révén. (6-1) A Fradi megpróbált bizonyítani a szurkolóknak, az utolsó percekben, ötgólos előnynél is hajtott az újabb gólokért, ez pedig össze is jött, két perccel a vége előtt Lauri Kärmeniemi emelt a hálóba. (7-1)

Az FTC-Telekom úgy fest, kezd kilábalni az elmúlt hetek mély gödréből, magabiztos, sokgólos győzelemmel érvényesítette a papírformát a sereghajtó ellen, ez pedig önbizalomnövelőnek is jól jön a jövő heti komoly kihívások, a Gyergyó elleni Erste Liga-rangadó és az Újpest elleni Magyar Kupa-derbi előtt.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – FEHA19 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Nagy G. – Seregély, Boros, Bán, Tóth G., Low – Mesikämmen, Sarcia, Kestilä, Kozma, Tóth A. – Kucsma, Farkas S., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

FEHA19: Zupancic (Tóth B.) – Racsinszkij, Dobmayer, Németh Z., Fekete, Ambrus Cs. – Kóger B., Salamon, Zezelj, Tamási, Mayer – Szabó P., Farkas B., Alapi, Dézsi, Ivády – Reiter, Grin. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Gólok: Tóth G. (05:50, Low), Sarcia (06:37, Sailio, Nagy G.), Mesikämmen (20:56, Sarcia), Kozma (27:14, Tóth A.), Sailio (43:34, Nagy G., Kulmala), Kestilä (56:13, Kozma, Tóth A.), Kärmeniemi (58:10, Tóth G., Mesikämmen), illetve Salamon (16:18, Fekete, Ambrus)

Kapura lövések: (12:6, 19:5, 23:1) 54:12
Védések: (5:10, 5:17, 1:20) 11:47 / 91.67% : 87.04%
Kiállítás percek: (4:2, 2:0, 0:2) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 6:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin