2022. február 1.
Kiszakadt a gólzsák, hatgólos győzelem Fehérváron
Férfi hokisaink magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítették a papírformát a Titánok vendégeként.

Öt mérkőzéssel az Erste Liga 2021/22-es alapszakaszának vége előtt az már eldőlt, hogy az első helyet, és ezzel az első kiemelést a rájátszásra nem tudja megszerezni a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata, hiszen a hátralévő meccseken hibátlan teljesítménnyel is csak 15 pontot tud gyűjteni a Fradi, míg a listavezető Csíkszeredának az elmúlt heti mérkőzések után 18 pont előnye van a mieinkkel szemben. A tabella második helyéért viszont még öldöklő a küzdelem, hiszen az Újpest és a Gyergyó mindössze négy ponttal előzte meg a zöld-fehéreket a keddi játéknap előtt, az ősi rivális lila-fehérek ráadásul két mérkőzéssel előrébb jártak. A második hely azért is lenne fontos, mert a rájátszásba az első négy helyen jutó csapat idén is kiemelési sorrendben választhat magának ellenfelet a negyeddöntőre, ráadásul egy esetleges ligadöntőig pályaelőnye is van a második kiemeltnek. Ehhez azonban hibátlan teljesítményre volna szükség a február 19-ig hátralévő öt mérkőzésen, az első három pontot pedig a Titánok otthonában kellett begyűjtenie Fodor Szabolcs csapatának. Abban a csarnokban, ahol november elején hatalmas meglepetésre 1-0-ra kikapott az FTC-Telekom, a fehérvári fiatalok azóta ráadásul otthon legyőzték az Újpestet, sőt, a Csíkszeredát is. A november eleji Fradi azonban gödörben volt, most viszont erőtől és önbizalomtól duzzadva, teljes kerettel érkeztünk az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, így joggal bízhattunk jó eredményben.

A Fradi kapujában ezúttal a végül hibátlanul teljesítő Nagy Kristóf kezdett.

A papírformának megfelelően többet támadva kezdte a mérkőzést a Ferencváros, a mieink már az első perctől kezdve igyekeztek dominálni a mérkőzést. A fehérvári kaput védő Konsztantyin Belomojevnek már az elejétől kezdve jóval több dolga volt, mint a Fradi kapujában ezúttal kezdő Nagy Kristófnak. Sőt, a korai vezetés is összejött, a 6. perc végén Josh McFadden iramodott meg és vitte be lendületből a korongot a jobb oldalon a hazai harmadba, letette a mögötte érkező Pavuknak, majd a kapu elé korcsolyázva még beleszúrt a lövésbe, megszerezve ezzel az első gólt.
(0-1) Nem sokkal később Tóth Gergő lökte rá ellenfelét a saját kapujára, így már korán megdolgoztatták a liga egyik legjobb emberhátrányos egységét, amely ezúttal is makulatlanul teljesített. Nemcsak kivédekeztük a hátrányt, de Kulmala révén még hátrányos gólra is volt esélyünk, azonban Belomojev védett a kiugrást követően. Emberhátrányból gyorsan emberelőny lett, miután Kóger Balázs gáncsolt, ám a mieinknek sem sikerült élni a lehetőséggel. A harmad második felére némileg csökkent a mieink fölénye, kissé pontatlan és töredezett lett a játék. A Titánok együttese meg is próbált halászni a „zavarosban”, bő két perccel a vége előtt Reiter lopakodott a kapunk elé és került nagy helyzetbe, Nagy Kristófnak bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A játékrész végére kiegyenlítetté vált a játék, ám az előny a Ferencvárosnál maradt.

Az első harmad utolsó perceit leszámítva végig fölényben játszottak a mieink, ezt jól mutatja a húsz perc utáni 14:6-os kapura lövési mutató is, ám ha lehet, a második játékrészben minden korábbinál nagyobb nyomást helyezett a Ferencváros a hazaiak harmadára. Már az első két percben is megvoltak a nagy lehetőségek Kulmala révén, ám újabb gól nem született. A 26. percben már-már úgy nézett ki, emberelőnybe kerülünk, Nagy Kristóf le is korcsolyázott késleltetett előnyhöz, ám végül a játékvezetők visszafújták a kiállítást, egyenlő létszámban maradtak a felek. A mieink nyomása azonban nem csökkent, a harmad felére percek teltek el úgy, hogy a Titánok játékosai alig tudtak kijönni a saját harmadukból, és bár Belomojev folyamatosan remek védéseket mutatott be, a hazaiak a 31. percig bírták a nagy nyomást. Akkor Tóth Gergő kanyarodott jobbról kapu felé egy Hegyitől kapott koronggal, és váratlanul kilőtte a rövid oldalt a mamut felett, a hazai kapus nem érhetett oda lepkéssel.
(0-2) A második gólunk után a Titánok némileg kijött a szorításból, gólt mégis a mieink szereztek, ráadásul fél percen belül kettőt is. Előbb Kulmala korcsolyázott be a hazai harmadba, majd tette le a korongot a mögötte érkező Nagy Gergőnek, aki hibátlan lövést eresztett meg a hálóba (0-3), majd Kóger Dániel tette a kékről a korongot a kapu előterében teljesen őrizetlenül álló Somogyihoz, aki kapásból továbbított a kapuba, a gólt végül Bohunickynek adták. (0-4) Nem volt még azonban vége ezzel, Kóger Balázs szabálytalansága után közel egy percig játszottunk késleltetett előnyben, majd miután életbe lépett a kiállítás két perce, nem sokkal később Nagy Gergő igazított néhányat a harmad közepén a korongon, majd miután senki nem támadta meg, ismét tűpontosan bombázott a hálóba. (0-5)

Nyugodtan kijelenthető, hogy a mérkőzés a második harmad végére eldőlt, hátravolt még azonban húsz perc, amiben tovább lehetett csiszolni az összesített gólkülönbségünket, és növelni játékosaink önbizalmát. Nem is maradtunk sokáig újabb ferencvárosi gól nélkül, már a játékrész első percei is nyomasztó vendégfölénnyel teltek, a 45. percben pedig Juhani Tamminen lőtte be közelről a kapuba Fowlie tökéletes passzát. (0-6) Közel jártunk az újabb gólhoz, jó volt látni, hogy hatgólos vezetésnél is rendületlenül mennek előre a ferencvárosi játékosok, ám Belomojev a bekapott hat találat ellenére is jól védett, a kapujára érkező elképesztő lövéstömeg jó részét hárította, a záró harmadra is jutottak bravúrjai. Csendesen csordogáló harmad végén, szűk három perccel a végső dudaszó előtt Pavuk még szabálytalankodott, így emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám ezzel sem sikerült élniük, így a kapunkban Nagy Kristóf hibátlan mérleggel zárta a mérkőzést.

Az FTC-Telekom utolsó öt alapszakasz-mérkőzéséből az elsőn magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát Székesfehérváron a Titánok ellen, ezzel egyetlen pontra zárkózott fel az UTE és a Gyergyó mögé a tabellán, még jobban kiélezve a második helyért vívott harcot. Folytatás pénteken Miskolcon a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

(Fotó: Soós Attila/Titánok)

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Titánok – FTC-Telekom 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)
Titánok: Belomojev (Szeles) – Mingazov, Dolinar, Krasnican, Lundin, Ambrus G. – Reiter, Dobmayer, Ambrus Cs., Fekete, Keceli-Mészáros – Farkas B., Kóger B., Dudkin, Nagy Á., Alapi – Molnár, Nochta, Csiszer, Győrffy, Parragi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, McFadden, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth A. – Bohunicky, Hegyi, Hajós, Kóger, Somogyi – Galántai, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: McFadden (05:53, Pavuk, Kulmala), Tóth G. (30:24, Hegyi), Nagy G. (36:12, Kulmala, Pavuk), Bohunicky (36:36, Somogyi, Kóger), Nagy G. (38:51, EE, Tamminen), Tamminen (44:37, Fowlie)
Kapura lövések: (6:14, 7:19, 5:12) 18:45
Védések: (13:6, 15:7, 11:5) 39:18 / 86.67% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:2, 2:0, 0:2) 4:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:47
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin