2019. szeptember 24.
Kiütés! Kilencet lőttünk a Hokiklubnak
Címvédő férfi hokisaink történelmi különbségű győzelmet arattak a Tüskecsarnokban.

A Ferencváros a hazai pályán megnyert, Brassó elleni mérkőzés után nem pihenhetett túl sokat, hiszen mindössze két nap elteltével jött az újabb találkozó. A Tüskecsarnokban az ellen a HKB ellen lépett pályára Fodor Szabolcs együttese, akik az első fordulóban hatalmas meglepetésre rögtön begyűjtöttek egy nagyobb skalpot, az Újpestet győzték le 2-1-re, mindezt a lilák otthonában.

A mieink kapujában a Vasas elleni összecsapáshoz hasonlóan Nagy Kristóf kezdett, míg Arany csak a kispadon kapott helyett. A MAC U20-as csapatától igazolt fiatal portás nagyszerűen teljesített szerdán a káposztásmegyeri jégcsarnokban, hiszen 96%-os mutatót produkált a 6-1-re megnyert találkozón. A keretben nem volt ott Pavuk Attila, aki kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni ezt a találkozót, valamint Boros Dániel sérülése sem jött még rendbe. Visszatért viszont a csapatba a Brassó ellen még szakkommentátorként tevékenykedő Roczanov Dezső.

Ahogy azt előre sejteni lehetett, a Fradi diktálta az ütemet, ennek ellenére az első valamire való helyzet a hazaiak előtt adódott, de a második Erste Liga meccsén védő Nagy Kristóf könnyedén hárított. A zöld-fehéreknek sem kellett sokkal több: két és fél perc után Roczanov tette ki a korongot a balján érkező Némethnek, aki ugyan lőtt, de a kapus védeni tudott. Ezt követően ismét a hazaiak veszélyeztettek, Nagy eszén nem tudtak túljárni. A harmadik percbe fordultunk, amikor az első veszélyes támadásunkból sikerült megzörgetni a hazaiak hálóját, de a játékvezető jelezte, hogy videón visszanézik a találatot. Végül a döntéshozók úgy ítélték meg, hogy a kapus akadályozása miatt nem adják meg a címvédő gólját, maradt tehát a döntetlen. Egy perccel később Pulli indult meg a saját kapuja elől, három játékoson is átjutott, de olyan közel került már a kapushoz, hogy nem tudott lőni. Ezt követően abbamaradtak a próbálkozások mindkét oldalon, egészen a nyolcadik perc feléig, amikor Tóth Adrián és Pulli összjátékát a kiváló formában játszó Switzer egy góllal köszönte meg (0-1). Bő egy perccel később az első kiállítást is láthattuk: hazai oldalon Németh Árpád kapott két percet szabálytalan testjátékért. Az emberelőnyt próbáltuk megnyomni, de egy Pulli-lövésen kívül nem sokáig jutottunk, majd kilenc másodperccel a lejárta előtt Tóth Adrián ismét előkészítésből vizsgázott jelesre, Fitzgerald növelte kettőre a különbséget (0-2). Alighogy mi meglőttük a másodikat, a hazaiak is próbáltak mutatni valamit, de Nagy kitűnően védte az alsó sarkot. Majd egy perccel később kissé bizonytalan volt, amit a HKB kihasznált: Szűcs készítette vissza a korongot, amit Rossignolnak nem volt nehéz az üres kapuba pofoznia (1-2). Tizennégy perc után a mieink nagyszerű játékot mutattak be az ellenfél támadóharmadában, Switzer tette Fitzgeraldnak, aki lekészítette honfitársának, a lövés viszont csak a kapusig jutott. Két perccel a vége előtt a hazai gólszerző kapott két percet gáncsolásért. Az első harmadról 2-1-es Fradi-előnnyel mentek az öltözőbe a felek.

A második játékrész eleje sokkal kiegyenlítettebb volt, az első helyzet is a hazaiak előtt adódott, de Nagy ezúttal is résen volt. Két perc után a túloldalon már Hajós veszélyeztetett, de nem volt elég pontos. Még ebben a percben Németh Attila készítette le Hegyinek a korongot, de az ő lövése sem talált utat a kapuba. Négy és fél perc után Kulmala éles szögből tüzelt, de csak a vasat találta el, maradt az egygólos vendég előny. Még mielőtt átléptünk volna a harmad hatodik percébe nagyszerűen jövünk el a kapuig, Jászai ás Tóth Richárd összjátéka után jött Pulli, aki meglőtte első gólját a Ferencváros színeiben (1-3). A bekapott gól után a Hokiklub is próbálkozott, de egyetlen lövésük sem találta el a kaput. A Fradi-dominancia nem fejeződött be, jöttek a helyzetek, de a negyedik gól sehogy sem akart összejönni, pedig Pozsár és Karmeniemi is próbálkozott. Tizenkét perc után ismét jött egy hazai kiállítás: Szűcs kapott két percet, miután Nagy Gergőt gáncsolta, így újra emberelőnybe mehettünk. Fitzgerald és Hegyi is helyzetbe került, de egyikük sem tudott túljárni a hazai portás eszén, így ez az emberelőny is kihasználatlan maradt. Egészen a tizenhatodik percig nem történt semmi, de akkor nagyszerű összjátékkal tartottuk a korongot a támadóharmadban, majd Switzer gondolt egyet, és kíméletlenül zúdította a bal felsőbe (1-4). Öt másodperccel a játékrész vége előtt Roczanov hagyta ki a kihagyhatatlant, de ez inkább a hazai kapus érdeme, hiszen hatalmas bravúrral ért át a hosszú oldalra, és védett óriásit. Így a Fradi 4-1-es előnnyel mehetett pihenőre.

A záró harmadot rögtön egy két perces emberelőnnyel kezdtük, ugyanis a játékvezető a játék késleltetése miatt technikai kisbüntetést rótt a hazaiakra. Másfél perccel később Rantanen révén sikerült is kihasználni (1-5). Hat és fél perc után a mi harmadunkban sikerült megszerezniük a korongot, lövésig is eljutottak, de Nagy Kristófon nem tudtak túljutni. A kilencedik percben az eddig előkészítésben jeleskedő Tóth Adrián lőtte a hatodik ferencvárosi gólt (1-6). Nem telt el egy perc, és ismét a zöld-fehér drukkerek örülhettek: egy kisebb kavarodás után Hegyi és Sarcia összjátéka után Tóth Richárd volt eredményes (1-7). A gyorsan bekapott két gól a hazaiak időt kértek, majd arra jutottak, hogy kapust cserélnek. Gyakorlatilag folyamatosan ott voltunk a kapujuk előtt, nem igazán tudtak kijönni a szorításból. Tizenkét perc után góllá érett a nagy presszing: Tóth Adrián készített elő, amire jött Fitzgerald, és kíméletlenül verte be maga második, csapata nyolcadik gólját (1-8). Másfél perccel később Tóth Renátó mehetett szemtől szembe, de a kapus védeni tudott, majd Hegyi ismételt, de a portás ezúttal is résen volt. Tizenhat negyvennél egy elképesztő adogatássorozat után Farkas gyűrte be a kilencedket, feltéve az i-re a pontot (1-9). Tizenhét másodperccel a vége előtt ugyan még próbálkozott a hazai gárda, de Nagy Kristóf áthatolhatatlan falat képezve védett.

A Ferencváros magabiztosan, ellentmondást nem tűrő játékkal, kiütötte a Hokiklub Budapestet. A folytatás közel sem lesz ilyen egyszerű, hiszen a Csíkszeredát fogadjuk pénteken Pesterzsébeten.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 6. mérkőzés
Hokiklub Budapest – FTC-Telekom 1-9 (1-2, 0-2, 0-5)
Tüskecsarnok
Hokiklub Budapest: Kiss (Gadácsi) – Lévai, Szécsi, Kedves, Pihlqvist, Satek – Bán, Reiter, Lőczi, Pápa, Szappanos – Mayer, Petres, Albert, Rossignol, Szűcs – Izsák, Horváth, Köllő, Németh Vezetőedző: Gröschl Tamás
FTC-Telekom: Nagy (Arany) – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Tóth Re. – Pulli, Jászai, Fitzgerald, Tóth Ad., Switzer – Hegyi, Pozsár, Hajós, Tóth Gergő, Tóth Ri. – Tóth Gergely, Sarcia, Németh, Roczanov, Farkas Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (7:18, 8:25, 9:15) 24:58
Védések: 16:6, 23:8, 10:9) 49:23 / 84.48% : 95.83%
Kiállítás percek: (4:0, 2:0, 4:0) 10:0
Emberelőny kihasználás: (0 / 0) 0% / (4 / 2) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (2 / 4) 50.00% / (0 / 0) 0%
Gólszerzők: Rossignol (12:40, Szűcs) illetve Switzer (08:27 Pulli, Tóth Ad.), Fitzgerald (11:21 EE, Tóth Ad.), Pulli (25:57 Tóth Ri., Jászai), Switzer (36:32 Roczanov, Pozsár), Rantanen (41:26 EE, Kulmala, Nagy), Tóth Adrián (48:58 Switzer, Pulli), Tóth Richárd (49:50 Sarcia, Hegyi), Fitzgerald (52:06 Tóth Ad.), Farkas (56:40 Tóth Ri., Pozsár)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin