2021. június 17.
Kiváló kanadai védőt igazoltunk
Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Tovább épül a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk kerete a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky érkezése után

egyéves szerződést kötött a 2020/21-ben a Corona Brassó színeiben az Erste Liga döntőjéig jutó kiváló és ponterős védővel, Josh McFaddennel.

Josh McFadden 1991. május 23-án született a kanadai Guelph városában. Egy helyi utánpótláscsapatban, a Guelph Jr. Stormnál kezdte pályafutását, majd a 2008/2009-es idényben, mindössze 17 évesen az Ontario Hockey League-ben szereplő Mississauga St. Michael’s Majors játékosa lett. 2012-ig ebben a ligában játszott, de közben csapatot váltott, három szezont töltött a Sudbury Wolves együttesénél, utolsó idényében csapatkapitányként. 2012 és 2015 között AHL-es és ECHL-es csapatokban játszott, a Cincinatti Cyclones színeiben ligadöntőbe jutott, ott azonban vereséget szenvedtek az Alaska Aces ellen. McFadden a 2015/16-os idényt kihagyta, majd szülővárosa egyetemi ligás csapatában tért vissza. 2018-ban kelt át az óceánon, a brit elitligás Sheffield Steelers, majd a DEL2-es EV Landshut játékosa volt egy-egy szezon erejéig. 2020/21-ben mutatkozott be az Erste Ligában a Corona Brassó színeiben, amellyel rögtön a liga döntőjéig menetelt, ott azonban a Csíkszereda legyőzte a brassóiakat. Kemény, határozott védőről van szó, aki a támadásokat is kiválóan segíti, az Erste Ligában 35 alapszakasz-meccsen 31 pontig jutott, a rájátszásban 18 meccsen 10 pontot termelt, de védő létére korábban is voltak pont per meccs körüli szezonjai. Teljesítményével kiérdemelte, hogy az előző idény végén az Erste Liga legjobb hátvédjének válasszák.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel és Sarcia Antonino, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky után Josh McFaddennel már tizennégy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig)

Cikkajánló

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

U20-as válogatott védőt igazoltunk

A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

Hivatalos: Budapestre jön az IIHF Kontinentális Kupa!

Az FTC-Telekom és a Tüskecsarnok lesz a rangos európai sorozat C csoportjának házigazdája októberben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most