2021. június 17.
Kiváló kanadai védőt igazoltunk
Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Tovább épül a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk kerete a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky érkezése után

egyéves szerződést kötött a 2020/21-ben a Corona Brassó színeiben az Erste Liga döntőjéig jutó kiváló és ponterős védővel, Josh McFaddennel.

Josh McFadden 1991. május 23-án született a kanadai Guelph városában. Egy helyi utánpótláscsapatban, a Guelph Jr. Stormnál kezdte pályafutását, majd a 2008/2009-es idényben, mindössze 17 évesen az Ontario Hockey League-ben szereplő Mississauga St. Michael’s Majors játékosa lett. 2012-ig ebben a ligában játszott, de közben csapatot váltott, három szezont töltött a Sudbury Wolves együttesénél, utolsó idényében csapatkapitányként. 2012 és 2015 között AHL-es és ECHL-es csapatokban játszott, a Cincinatti Cyclones színeiben ligadöntőbe jutott, ott azonban vereséget szenvedtek az Alaska Aces ellen. McFadden a 2015/16-os idényt kihagyta, majd szülővárosa egyetemi ligás csapatában tért vissza. 2018-ban kelt át az óceánon, a brit elitligás Sheffield Steelers, majd a DEL2-es EV Landshut játékosa volt egy-egy szezon erejéig. 2020/21-ben mutatkozott be az Erste Ligában a Corona Brassó színeiben, amellyel rögtön a liga döntőjéig menetelt, ott azonban a Csíkszereda legyőzte a brassóiakat. Kemény, határozott védőről van szó, aki a támadásokat is kiválóan segíti, az Erste Ligában 35 alapszakasz-meccsen 31 pontig jutott, a rájátszásban 18 meccsen 10 pontot termelt, de védő létére korábban is voltak pont per meccs körüli szezonjai. Teljesítményével kiérdemelte, hogy az előző idény végén az Erste Liga legjobb hátvédjének válasszák.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel és Sarcia Antonino, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky után Josh McFaddennel már tizennégy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig)

Cikkajánló

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

Az Erste Liga-címvédőt fogadjuk a Tüskecsarnokban

Magyar bajnok hokisainkra a Derbi után egyből csúcsrangadó vár, a nagy rivális Csíkszeredával találkozunk.

Kulmala-dupla és győzelem a Hokiderbin!

Magyar bajnok jégkorongozóink nagy csatában 5-3-ra legyőzték az Újpestet az új hokiidény első Derbijén.

Jön a következő feladat: Derbivel folytatjuk a ligát!

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a debreceni győzelem után az Újpestet fogadják a Tüskecsarnokban.

Fordulatos meccsen remek győzelem Debrecenben

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk győzelemmel kezdte az Erste Ligát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin