2021. június 17.
Kiváló kanadai védőt igazoltunk
Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Tovább épül a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk kerete a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky érkezése után

egyéves szerződést kötött a 2020/21-ben a Corona Brassó színeiben az Erste Liga döntőjéig jutó kiváló és ponterős védővel, Josh McFaddennel.

Josh McFadden 1991. május 23-án született a kanadai Guelph városában. Egy helyi utánpótláscsapatban, a Guelph Jr. Stormnál kezdte pályafutását, majd a 2008/2009-es idényben, mindössze 17 évesen az Ontario Hockey League-ben szereplő Mississauga St. Michael’s Majors játékosa lett. 2012-ig ebben a ligában játszott, de közben csapatot váltott, három szezont töltött a Sudbury Wolves együttesénél, utolsó idényében csapatkapitányként. 2012 és 2015 között AHL-es és ECHL-es csapatokban játszott, a Cincinatti Cyclones színeiben ligadöntőbe jutott, ott azonban vereséget szenvedtek az Alaska Aces ellen. McFadden a 2015/16-os idényt kihagyta, majd szülővárosa egyetemi ligás csapatában tért vissza. 2018-ban kelt át az óceánon, a brit elitligás Sheffield Steelers, majd a DEL2-es EV Landshut játékosa volt egy-egy szezon erejéig. 2020/21-ben mutatkozott be az Erste Ligában a Corona Brassó színeiben, amellyel rögtön a liga döntőjéig menetelt, ott azonban a Csíkszereda legyőzte a brassóiakat. Kemény, határozott védőről van szó, aki a támadásokat is kiválóan segíti, az Erste Ligában 35 alapszakasz-meccsen 31 pontig jutott, a rájátszásban 18 meccsen 10 pontot termelt, de védő létére korábban is voltak pont per meccs körüli szezonjai. Teljesítményével kiérdemelte, hogy az előző idény végén az Erste Liga legjobb hátvédjének válasszák.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel és Sarcia Antonino, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky után Josh McFaddennel már tizennégy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin