2023. október 15.
Kontikupa: Újabb remek győzelem, megvan a továbbjutás!
Hokisaink a Szokil Kijev elleni 6-1-es sikerrel bejutottak a Kontinentális Kupa legjobb nyolc csapata közé!

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk vasárnap kora délután harmadik, egyben utolsó mérkőzésén lépett jégre Belgrádban az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójának D csoportjában. Mivel az FTC-Telekom pénteken 5-0-ra legyőzte a litván Kaunast, szombaton fantasztikus, 10-0-s győzelmet aratott a házigazda Crvena zvezda ellen, addig a litvánok 5-1-re verték a csoport negyedik tagját, az ukrán Szokil Kijevet, így a Fradi már úgy vághatott neki a zárómérkőzésnek, hogy a továbbjutás küszöbén állt.

Bár a matematika alapján egy négygólosnál nem nagyobb vereség is elegendő lett volna a Ferencváros továbbjutásához, ahogy azt Fodor Szabolcs a szombati találkozó utáni interjújában is elmondta, egyértelmű győzelmi szándékkal léptek jégre a mieink vasárnap is. Ennek pedig már a harmadik perc elején góllal adtunk nyomatékot, egy kapu előtti kavarodás után végül a gólvonal mögé került a korong, a mieink közül Lauri Kärmeniemi ért hozzá utoljára (0-1). Egy perccel később jött a gyors válasz, egy lendületes akció végén Volodimir Cserdak egyenlített (1-1). A játék képe viszont nem változott, továbbra is a mieink domináltak, ez pedig újabb gólokban öltött testet. Előbb egy tanárian végigjátszott emberelőnyös figura végén Aku Kestilä lőtt a hálóba (1-2), majd a nyolcadik percben egy gyors lerohanást az akcióval a kapu elé érkező Boros Dániel fejezett be góllal (1-3). A 14. percben Erik Němec is feliratkozott a gólszerzők közé (1-4), aki így mindhárom belgrádi mérkőzésünkön a kapuba talált, majd újabb emberelőnyhöz jutottunk, amiből Tóth Adrián lőtt gólt (1-5), ezzel az első harmadban hibátlanul használtuk ki az emberelőnyöket.

A szünetben a Szokil kapust cserélt, Djacsenko helyén Petrov folytatta. Szinte rögtön emberhátrányba kerültünk, a Szokil Kijev megpróbálta feltörni védelmünket, de álltuk a sarat, nem tudták csökkenteni a különbséget. Az első harmadhoz hasonlóan ezúttal is mi domináltunk, a helyzetek is megvoltak, de az ukránok szervezettebben védekeztek, mint az első 20 percben. Azonban ez a játékrész sem volt Fradi-gól mentes, Tóth Adrián átadása után Galajda Zsombor volt eredményes (1-6). A harmad végén már nem változott az állás, így 6-1-es ferencvárosi előnnyel mentek az utolsó szünetre a csapatok.

Az eredmények tudatában már nem volt akkora iram a záró játékrészben, mint azt megelőzően, de hiába igyekezett a Szokil Kijev, hogy felzárkózzon, így is sikerült megtartanunk ötgólos előnyünket. A 6-1-es győzelem azt jelenti, hogy a Ferencváros fantasztikus teljesítményt nyújtva százszázalékos teljesítménnyel megnyerte az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójának D csoportját, ezzel pedig a szakosztály történetében másodszor bejutott a harmadik körbe, a sorozat legjobb nyolc csapata közé. Folytatás november 17-e és 19-e között az olaszországi Cortina d’Ampezzóban, ahol a házigazda SG Cortina mellett a dán Herning Blue Fox, valamint a lengyel GKS Katowice lesz a mieink ellenfele.

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa
2. forduló, D csoport, 3. mérkőzés
Pionir Jégcsarnok, Belgrád
Szokil Kijev – FTC-Telekom 1-6 (1-5, 0-1, 0-0)

Szokil Kijev: Djacsenko (Petrov) – Filimonov, Tolsztusko, Cserdak, Mazur, Babinec – Polonyickij, Horlusko, Blagij, Zsakarov, Romasenko – Jevszejcsik, Alexjuk, Janisevszkij, Razumov, Borodaj – Hajduk, Govorusko, Kacsan, Szljuszar, Zserebko , Vezetőedző: Oleg Safarenko

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) - Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh A., Brady, La Porte – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Haranghy, Banga, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs


Gólok: Cserdak (03:07, Babinec) illetve Kärmeniemi (02:02, Galajda), Kestilä (05:16 EE, La Porte), Boros (07:54, Banga, Tóth A.), Němec (13:17, Kestilä, Galajda), Tóth A. (17:07 EE), Galajda (33:43, Tóth A.)


Kapura lövések: 20:41 ( 8:21, 6:11, 6:9)
Védések: 35:19 (16:7, 10:6, 9:6)
Kiállítás percek: 4:2 (4:0, 0:2, 0:0)

Cikkajánló

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó

Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

Újabb kapusunk hosszabbított szerződést

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

A jégről a strandra: így nyaralnak férfi hokisaink

Bajnok jégkorongozóink az idény végeztével jól megérdemelt pihenőjüket töltik, nem is akármilyen helyszíneken.

Arany Gergelyt is jelölték a Vedres Kupára

Férfi jégkorongcsapatunk hálóőre is ott van a legjobb kapusnak járó egyéni díj esélyesei között.

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin