2023. november 17.
Kontikupa: bravúros hajrá, de vereség az első napon
Későn jött a feltámadás, férfi hokisaink végül 5-4-re kikaptak a lengyel Katowicétől Cortina d’Ampezzóban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk pénteken megkezdte a szereplést az IIHF Kontinentális Kupa harmadik fordulójának Cortina d’Ampezzóban megrendezett F csoportjában. A Fradi első ellenfele a lengyel bajnok GKS Katowice volt.

Fodor Szabolcs a keddi győztes Erste Ligás Derbi után úgy döntött, hogy nem változtat a sorokon, így a keddi összeállításban lépett pályára a Fradi. Mivel a tornán a meccskeretekkel kapcsolatban minden csapatra a saját honi bajnokságában érvényben lévő szabályok vonatkoznak, így a szakmai stábnak ezúttal is be kellett tartania az Erste Ligában használatos pontrendszert, emiatt pedig nélkülöznünk kellett Seregély Mátét és Tóth Adriánt is, akik otthonról szorítanak a csapatnak.

Komoly nyomással kezdtek a lengyelek a mérkőzés elején, alig tudtunk kitörni a harmadunkból. A játékrész felénél Kulmala kapott egy két perces kisbüntetést magas bottal való játék miatt, de sikerült kivédekeznie a csapatnak a hátrányt. Azonban a folyamatos katowicei nyomásnak végül meglett az eredménye, Grzegorz Pasiut bombázta Arany hálójába a pakkot (1-0). Két perccel később viszont hibázott az ellenfél, amit ki is használtak a mieink. A kapu előtt pattogó korongra csapott le La Porte, akinek a kapuvason elakadó lövését végül Adam Brady húzta be a hálóba (1-1). A harmad utolsó percében sajnos két kiállítást is begyűjtöttünk, előbb Galajda ült ki, akit nem sokkal később Hrabal követett, így áthúzódó kettős emberhátrányban vágtunk neki a következő felvonásnak.

Ennek pedig meglett a következménye, ugyanis villámgyorsan élni tudtak a kettős emberelőnnyel a lengyelek a második harmad elején, Noah Delmas talált be (2-1). Egy gyors letámadás végén pedig Pasiut tudott újfent eredményes lenni (3-1). A harmad felénél Turbuczot küldték ki két percre, amivel újabb lehetőséget kapott a Katowice, de nem született belőle újabb gól.

Egy kiállítással kezdtük a záró harmadot is, amit ismét ki tudtak kihasználni a lengyelek, Pasiut meglőtte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját (4-1). Nem sokkal később pedig már mesternégyesnél járt, ugyanis egy újabb Pasiut-lövés landolt a hálónkban (5-1). Ezen a ponton döntött úgy Fodor Szabolcs, hogy kapust cserél, innentől Nagy Kristóf védte a kapunkat. Egy katowicei kiállításnál pedig vezetőedzőnk időt kért, aminek meg is lett az eredménye, Németh Attila tudott egy kipattanó után közelről szépíteni az álláson (5-2). Kevesebb mint négy perccel a vége előtt ismét hibázott ellenfelünk, az emberelőnyös lehetőséget pedig nem hagyták kihasználatlanul a mieink, Nolan La Porte remekül helyezett lövése mindössze négy másodperccel a buli után hálót talált (5-3). Itt azonban még nem volt vége, kevesebb mint két perccel a vége előtt La Porte újabb góljával felzárkóztunk egyre, így az utolsó tíz percben három gólt szerezve közel kerültünk a szenzációs egyenlítéshez (5-4). Végül azonban túl későn jött a hősies feltámadás, már nem sikerült hosszabbításra menteni a találkozót. Azonban így sincs okunk csüggedni, megérte küzdeni, hiszen amennyiben a következő két nap eredményei után körbeverés alakulna ki, és az döntene a továbbjutó helyek sorsáról, úgy a minitabellán a gólkülönbség számít majd elsődlegesen.

- Sajnálhatjuk, mert előzetesen beszéltünk róla, hogy hatvan percig kell jól játszani egy ilyen tornán, hogy esélyünk legyen ilyen ellenfelekkel szemben, és sajnos az első ötven percben eléggé gyámoltalanok voltunk, ez az igazság. Nem voltunk bátrak, nem játszottuk azt a játékunkat, amit tudunk. Pedig annak ellenére, hogy nagyon jó volt az ellenfél, ha a tudásunk száz százalékát nyújtjuk végig, akkor lenne esélyünk ilyen ellenfelek ellen is. Be kell vallani, eléggé kiábrándító volt az első ötven perc és még kicsit keressük a miértjét, mert nem kellene ennyire "betojni" egy ilyen csapat ellen. Ez a Ferencváros, ahol annyi a kérés a srácokhoz, hogy mindenki hozza a száz százalékát és akkor mindenki elégedett lesz, a szurkolóktól kezdve a klubvezetésen át a szakmai stábig, én is elégedett leszek, annak ellenére is, ha úgy is kikapunk, mert úgy ki lehet kapni. De ha nem tesz meg mind a 22 játékos mindent annak érdekében, hogy jók legyünk, akkor nincs esélyünk. Az utolsó tíz perc megmutatta, hogy jó játékkal mire lehettünk volna képesek. Akkor mindenki beletette a maximumot, és majdnem vissza is tudtunk jönni, ami óriási fegyvertény lett volna. De így is maradt még pici esélyünk, mert a gólarány sokat számíthat ezen a tornán, így nagyon fontos volt, hogy felálltunk. Nagy kár, hogy nem tudtunk egyenlíteni, de még egyszer mondom, a legkomolyabb tanulság, amit magunkkal kell vinni a folytatásra, hogy hatvan percig kell úgy játszani, mint ma az utolsó tíz percben, és akkor van esélyünk bárki ellen. Most már ráadásul semmi veszítenivalónk nincsen. Nagyon sajnálhatjuk azt az első ötven percet, mert igenis lett volna esélyünk itt nyerni - nyilatkozta vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs a mérkőzést követően.

Folytatás szombaton 16.30-tól, amikor a dán bajnokság legutóbbi második helyezettje, egyben dán kupagyőztes Herning Blue Fox együttese vár a Ferencvárosra az Olimpiai Jégcsarnokban.

Férfi Jégkorong, Kontinentális Kupa
3. forduló, F csoport, 1.mérkőzés
Olimpiai Jégcsarnok, Cortina d’Ampezzo

GKS Katowice – FTC-Telekom 5-4 (1-1, 2-0, 2-3)

GKS Katowice: Murray (Kieler) – Kruczek, Delmas, Fraszko, Pasiut, Bepierszcz – Cook, Wanacki, Olsson, Sokay, Marklund – Koponen, Varttinen, Iisakka, Monto, Hitosato – Macias, Lebek, Kovalchuk, Smal, Michalski, Vezetőedző: Jacek Plachta
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Roth, Nagy G., Brady, La Porte – Boros, Crespi, Němec, Kestilä, Galajda – Bán, Kärmeniemi, Turbucz, Kulmala, Németh – Banga, Haranghy, Tucotte, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Pasiut (12:09, Kruczek), Delmas (20:27 EE2, Pasiut, Fraszko), Pasiut (26:05, Fraszko, Bepierszcz), Pasiut (41:44 EE), Pasiut (44:24), illetve Brady (14:14 EE, La Porte), Németh (50:28, Hrabal), La Porte (56:14 EE, Brady), La Porte (58:25)
Lövések: 28:21 (6:8, 13:5, 9:8)
Védések: 17:23 (7:5, 5:11, 5:7)
Kiállítás percek: 8:10 (2:6, 2:2, 4:2)

Cikkajánló

Győzelem Debrecenben

Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

Győzelem a derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa

Férfi hokisaink rendkívüli izgalmak közepette, az 58. percben szerzett góllal nyertek 2-1-re az Újpest ellen.

A szezon első hazai hokiderbije jön

Az UTE elleni pénteki Erste Liga-meccsnek ezúttal nagyobb tétje van, a Vígh Balázs Vándorkupáért lépünk jégre.

„A csapategység rengeteget számít, mindennek az alapja”

Eddig rendkívül eredményes férfi hokisaink vezetőedzőjével beszélgettünk klubról és válogatottról – INTERJÚ!

Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán

Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

Elhunyt Némon János

Egykori jégkorongozónk 80 évet élt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin