2023. július 19.
Korábbi válogatott cseh védőt igazoltunk
Férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a kétszeres Cseh Extraliga-győztes Vladimír Roth-tal.

Folyamatosan zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es idényre készülő játékoskeretének kialakítása. Az eddig bejelentett hét távozó, négy érkező, valamint hét, szerződését meghosszabbító játékos után újfent egy jó hírrel érkeztünk, ugyanis

az FTC-Telekom szerződést kötött a kétszeres cseh bajnok hátvéddel, Vladimír Roth-tal.

Vladimír Roth 1990. június 25-én született Prágában. A 33 éves hátvéd a HC Slovan Ustecti Lvi csapatánál kezdett jégkorongozni, ahonnan a HC Slavia Praha U18-as csapatához került 2004-ben. A 2005/06-os szezontól kezdve klubjának U20-as csapatát is erősítette egészen 2007 nyaráig. Ez idő alatt folyamatosan tagja volt a cseh utánpótlás válogatottnak és a 2004/05-ös idényben U18-as cseh bajnoki címet is szerzett. 2007-ben légiósnak állt és két szezont töltött el Kanadában, a London Knights OHL-es együttesénél, mindkétszer bejutottak a rájátszásba.. Végül 2009-ben visszatért a Slaviához, ezúttal már az élvonalbeli felnőtt együtteshez, amellyel egészen a Cseh Extraliga harmadik helyéig menetelt, emellett három mérkőzés erejéig az U20-as csapatot is kisegítette, valamint kölcsönjátékosként szerepelt a HC Havlíčkův Brod csapatánál. A következő évben már nem az utánpótlás válogatottban, hanem a cseh felnőtt nemzeti csapat keretében kapott helyet, így sok más sztár mellett együtt készülhetett a kétszeres Stanley Kupa-győztes Jaromir Jágr-ral is. 2012 februárjától a Liberecnél szerepelt kölcsönben. A következő szezonra nem hosszabbította meg szerződését a Slaviával, hanem a Trinechez igazolt és a következő három szezont teljes egészében náluk töltötte. 2013-ban 11 góllal és összesen 29 ponttal Roth lett a liga legeredményesebb hátvédje, míg 2014/15-ben csapatával együtt ünnepelhetett egy Extraliga-ezüstöt. 2015 májusában a KHL-ben szereplő Szibir Novoszibirszkhez szerződött, ahonnan még 2015 októberében visszatért előző csapatához és további négy szezont húzott le a Trinec színeiben. Zsinórban háromszor jutottak a rájátszásba, 2018/19-ben Roth egy Cseh Extraliga-bronz és -ezüst után végül egy aranyat is ünnepelhetett, külön érdekessége volt ennek a bajnoki címnek, hogy a győztes gól szerzője nem más volt, mint maga Valdimír Roth. 2020-ban a Ceské Budejovicében játszott öt mérkőzés erejéig, kölcsönben a HC Frýdek-Místekben is megfordult, a 2020/21-es szezonját pedig végül a svájci Lausanne HC-nál fejezte be. 2021-ben egyéves kitérőt tett a HC Kometa Brno-nál, majd 2022-ben a már jól ismert Slavia Praha együtteséhez igazolt, szezon közben azonban ismét klubot váltott és a Trinecnél fejezte be az előző szezont, akikkel megszerezte második cseh élvonalbeli bajnoki címét.

Az újonnan érkező Vladimír Roth-tal, a szerződését korábban meghosszabbító Julius Marvával, Kucsma Richárddal, Kulmala Rasmussal, Bán Károllyal, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestiläval és Turbucz Martinnal, a négy, már korábban bejelentett új igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral és Németh Attilával, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 21 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli), Németh Attila (Újpest), Vladimír Roth (HC Oceláři Třinec)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig)

Cikkajánló

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

Újabb kapusunk hosszabbított szerződést

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

A jégről a strandra: így nyaralnak férfi hokisaink

Bajnok jégkorongozóink az idény végeztével jól megérdemelt pihenőjüket töltik, nem is akármilyen helyszíneken.

Arany Gergelyt is jelölték a Vedres Kupára

Férfi jégkorongcsapatunk hálóőre is ott van a legjobb kapusnak járó egyéni díj esélyesei között.

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin