2023. január 24.
Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen
Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta az Erste Liga keddi játéknapján. Négy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt elmondható, hogy minden megszerzett pontnak óriási jelentősége van a folytatás szempontjából, hiszen a Ferencváros hatalmas harcban áll a tabella 5-6-7. helyén a címvédő, tavalyi döntőbeli ellenfél SC Csíkszeredával és a DEAC-cal. A játéknap előtt a két riválissal szemben úgy volt egy pont előnye a Fradinak, hogy két-két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, így a képlet egyszerű volt: amennyiben az FTC-Telekom nyerni tud az Acélbikák ellen, úgy a hátralévő három mérkőzésen három pontra lenne szüksége ahhoz, hogy a többi eredménytől függetlenül biztosan meglegyen a rájátszást jelentő első hat hely egyike.

A papírforma a mieink mellett állt, hiszen eddig a szezonban háromból háromszor legyőzte a Fradi a Dunaújvárost, ráadásul a DAB már biztosan playoff-kvalifikációra kényszerül, hiszen már semmiképpen nem érheti el az első hatot, így valódi tétje már csak a mieink számára volt a találkozónak, persze ezt a papírformát érvényesíteni is kellett. Ráadásul továbbra is rengeteg volt a hiányzó, mindössze 19 fős kerettel tudott a hétvégi meccsekhez hasonlóan ezúttal is Fodor Szabolcs vezetőedző számolni, a kapuban Nagy Kristóf kezdett.

Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Ferencváros, hamar magukhoz ragadták a mieink a kezdeményezést, az első percektől kezdve domináltak a jégen a zöld-fehérek. A Fradi játékosai folyamatosan nagyon mélyen letámadtak, rengeteg korongot szereztek már az ellenfél harmadában vagy a semleges zónában, és folyamatos nyomás alatt tartották az újvárosi harmadot. Ennek pedig meg is lett az eredménye, a 6. percben egy buli után Tóth Gergő vette át a korongot az ellenfél kapuja mögött, majd remekül centerezett Kreisz Brúnónak, aki középről a hálóba lőtt (1-0). Nem kellett sokáig várni a második találatra sem, Bán tört előre szép szólóval, végül nem tudta kibillenteni az újvárosi kaput védő Järvinent az egyensúlyából, a finn hálóőr lábbal védett, a kipattanót viszont Bán szerezte vissza, majd kipasszolta az érkező Tóth Gergőnek, aki nem hibázta el a lehetőséget. (2-0) A vendégek ezután is nehezen tudták átvinni a jó letámadás miatt a semleges zónán a korongot, csak elvétve jutottak lövésig, amikor viszont eljutottak odáig, Nagy Kristóf magabiztosan védett.

Az első harmad domináns ferencvárosi játékát elnézve abszolút váratlan fordulattal kezdődött a második játékrész, egy lendületes akció végén ugyanis már alig fél perc elteltével szépített a DAB: Hadzinikolic keresztpassza után a támadáshoz nagy lendülettel felérő védő, Nejc Brus lőtt a kapunkba (2-1). Az első néhány perc álmos játéka után felébredtek a mieink, így a 24. perctől kezdve komoly tempójú, közönségszórakoztató oda-vissza játék zajlott a jégen, mindkét kapu előtt záporoztak a helyzetek, a két kapusnak bőven volt dolga. Ebből az őrült rohanásból pedig sajnos a Dunaújváros jött ki jobban, ezúttal Hadzinikolic kapta Brustól a korongot, nagy lendülettel verekedte át magát két védőn, majd Nagy mellett a hálóba lőtt (2-2). A harmad utolsó öt percében abszolút visszavette a kezdeményezést a Ferencváros, a mieink a bekapott két gól után magasabb fokozatra váltottak, de hiába a nagy nyomás, sőt, a mérkőzés első emberelőnyös lehetősége is az FTC-Telekom előtt adódott, miután a 38. percben Mihalik akasztotta a meginduló Kärmeniemit, nem sikerült a második szünetig visszaszerezni a vezetést.

A harmadik harmadra láthatóan nagyobb lendülettel jött ki a Ferencváros, egyértelmű volt, hogy a mieink nem akarják hagyni kicsúszni a mérkőzést a kezeik közül. A jó kezdésnek meg is lett az eredménye, már rögtön a játékrész első percében Hrabal távoli lapos lövése utat talált a DAB kapujába (3-2). A visszaszerzett vezetés birtokában higgadtabban, és ismét egyre dominánsabban játszott a Fradi, de csak nem akart megszületni az újabb gól. Ilyenkor van nagy szükség egy váratlan egyéni villanásra, ami meg is jött, Kreisz korcsolyázott be a jobb szélen a harmadba, közel vitte a kapuig, majd amikor már mindenki azt hitte, túlságosan kisodródott, fonákkal szenzációs mozdulattal emelt a hálóba. (4-2) Az utolsó 15 percben ellenfelünk mindent megtett, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, de a védelmünk és Nagy Kristóf is remekül tartották magukat. A hajrában a DAB a kapuslehozatallal is megpróbálkozott, de végül, bár többen is kihagyták üres kapura a nagy helyzetet, Kulmala Rasmus az üresen tátongó hálóba tudott lőni – stílszerű volt, hogy ő zárja le a mérkőzést, hiszen ez volt pályafutása 200. pontja az Erste Liga alapszakaszában (5-2).

Bár az Acélbikák a második harmadban ráijesztettek a Fradira az egyenlítéssel, a Ferencváros végül magabiztosan tartotta otthon mindhárom pontot az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén, így a hátralévő három idegenbeli találkozón három pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy a többi eredménytől függetlenül közvetlenül kvalifikálja magát a február közepén kezdődő rájátszásba.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (2-0, 0-2, 3-0)
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Hrabal, Seregély, Kulmala, Nagy G., Sointu – Kärmeniemi, Marva, Kestilä, Tóth A., Turbucz – Boros, Mesikämmen, Bán, Kreisz, Tóth G. – Kucsma, Farkas. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák:
Järvinen (Kovács D.) – Brus, Varga A., Embrich, Hadzinikolic, Valtola – Kmec, Svars, Dézsi, Somogyi, Szalma – Lammi, Léránt, Mihalik, Ribcsik, Szabó Cs. – Vas M., Horváth Á., Marosi, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.
Gólok:
Kreisz (05:53, Tóth G., Farkas S.), Tóth G. (07:46, Bán, Kreisz), Hrabal (40:49, Nagy G.), Kreisz (44:45, Farkas S., Seregély), Kulmala (59:08, Nagy G., üres kapu), illetve Brus (20:34, Hadzinikolic), Hadzinikolic (31:01, Valtola, Brus)
Kapura lövések: 
(13:7, 17:11, 12:8) 42:26
Védések: 
(7:11, 9:17, 8:9) 24:37 / 92.31% : 88.10%
Kiállítás percek: 
(0:2, 2:0) 2:2
Emberelőny kihasználás: 
(1 / 0) 0.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
2:00 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 1) 100.00% / (0 / 1) 100.00%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin