2021. február 17.
Kulcsfontosságú rangadóval nyitjuk az erdélyi túrát
Férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga alapszakaszának zárásaként négymeccses erdélyi túrára utazott.

Mini középszakasz. Így jellemezte a nemzetközi szünet alatt készült interjúban vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs a férfi jégkorong Erste Liga 2020/21-es alapszakaszát záró négymérkőzéses erdélyi túrát. Abszolút helytálló megállapítás, hiszen bár mint ismert, idén a koronavírus-járvány átalakította és megcsúsztatta a versenynaptárat, ezért a liga vezetése úgy döntött, nincs középszakasz, az élet végül úgy hozta, hogy az első 36 mérkőzés vége előtt néhány találkozóval az első három helyen álló együttes olyan kiélezett versenyt vív egymással, mintha a középszakaszban harcolnának a minél jobb rájátszás-kiemelést jelentő pozíciókért. Ráadásul a Fradi az erdélyi túrán a Gyergyó kivételével a közvetlen riválisokkal találkozik, a Csíkszeredával kétszer is.

Ami a tabella jelenlegi állását illeti, az FTC-Telekom számára rosszabb pillanatban nem is érkezhetett volna a hír, miszerint a rájátszástól már korábban biztosan elbúcsúzó Dunaújvárosi Acélbikák koronavírus-fertőzések miatt lemondta erdélyi túráját, amelyen a mieinkhez hasonlóan kétszer találkozott volna a Csíkszeredával és egyszer a Brassóval, így ugyanis előbbi hat, utóbbi együttes három ponthoz jutott játék nélkül. Az élet azonban ilyen, főleg járvány idején – a Csíkszeredának volt ideje bepótolni a 2020 végén szintén a járvány miatt kiesett mérkőzéseket, az újvárosiaknak a szövetség és a liga döntése értelmében már nincs, így ezt a helyzetet elfogadva, ezen pontszámok ismeretében kell nekivágni az öt nap alatt lejátszandó négy kőkemény mérkőzésnek.

Hogy mi is ez az állás pontosan? A Brassónak 32 meccs után 74 pontja van a tabella élén, a Csíkszereda 34 meccs után 68 ponttal áll, míg a Fradi 32 mérkőzés alatt 66 pontot gyűjtött. A Sportklub így be is fejezi az alapszakaszt szerdán és csütörtökön a mieink ellen, míg a Brassó február 21-én velünk játszik, majd február 23-a és 26-a között háromszor csap össze a Gyergyóval. Bár a február 20-án a Fradival is találkozó gyergyóiaknak már pusztán matematikai esélyük van a legjobb négy elérésére, azért minden bizonnyal megpróbálják majd megnehezíteni a brassóiak dolgát, már csak a presztízs miatt is. Ennyire azonban kár előreszaladni, már csak azért is, mert a jelenlegi helyzetet nézve azért innentől a Corona az alapszakasz megnyerésének elsőszámú esélyese.

A mieinknek így marad a Csíkszereda elleni párharc a második helyért. Talán nem kell ecsetelni, mennyire sokat jelenthet a második kiemelés a március 2-án kezdődő rájátszásban – a negyed- és az elődöntőben biztos pályaelőnyt, a nyolc között a második ellenfélválasztás jogát, és amennyiben nem a Brassó az esetleges döntőbeli ellenfél, úgy a fináléra is megmaradna a pályaelőny. Persze, ahogy a fentebb idézett interjúban Fodor Szabolcs már kifejtette, nem törvényszerű, hogy a magasabb kiemelés végső győzelmet ér a playoffban, de kétségtelenül nagy előnyt jelenthet – még ha a szurkolók sajnálatos távollétében a hazai pálya előnye kevésbé is érvényesül.

Ahhoz, hogy ez a bizonyos második hely biztosan meglegyen, nincs más teendő, mint a szerdai és a csütörtöki egymás elleni két mérkőzésen kettővel több pontot szerezni, mint a házigazdák. Akkor ugyanis a legrosszabb forgatókönyv szerint is pontegyenlőség lenne a két együttes között a végelszámolásnál, amiből, tekintve hogy két mérkőzést már megnyertünk Budapesten a Sportklub ellen, a mieink jönnének ki jobban. Ha ez nem sikerül, akkor sincs persze minden veszve, hiszen van még két „lövésünk” a Gyergyó és a Brassó ellen, ebből a szempontból azért a biztos második helyért vívott harcban nem vagyunk rossz pozícióban.

Jobb lenne ezt persze bebiztosítani már az első két találkozón, ehhez viszont a szeredaiaknak is lesz egy-két szavuk. Elnézve az elmúlt két szezonban kialakult rivalizálást a két együttes között, visszaemlékezve a 2019-es Erste Liga-döntőre, a 2020-as versenyfutásra az alap- és a középszakaszban, a megosztott ligagyőzelemre, és az egymás ellen vívott mérkőzésekre, garantáltan parádés mérkőzéseknek nézünk elébe. Nincs más hátra, mint megvívni ezeket, a további számolgatás pedig ráér utána is.

A Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom mérkőzés magyarországi idő szerint 17.30-kor kezdődik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A Romániában érvényben lévő járványügyi szabályozások sem teszik lehetővé nézők jelenlétét, így ezt a találkozót is zárt kapuk mögött rendezik, a mérkőzés élő közvetítése IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2021. február 17., szerda 17.30
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin