2021. február 17.
Kulcsfontosságú rangadóval nyitjuk az erdélyi túrát
Férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga alapszakaszának zárásaként négymeccses erdélyi túrára utazott.

Mini középszakasz. Így jellemezte a nemzetközi szünet alatt készült interjúban vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs a férfi jégkorong Erste Liga 2020/21-es alapszakaszát záró négymérkőzéses erdélyi túrát. Abszolút helytálló megállapítás, hiszen bár mint ismert, idén a koronavírus-járvány átalakította és megcsúsztatta a versenynaptárat, ezért a liga vezetése úgy döntött, nincs középszakasz, az élet végül úgy hozta, hogy az első 36 mérkőzés vége előtt néhány találkozóval az első három helyen álló együttes olyan kiélezett versenyt vív egymással, mintha a középszakaszban harcolnának a minél jobb rájátszás-kiemelést jelentő pozíciókért. Ráadásul a Fradi az erdélyi túrán a Gyergyó kivételével a közvetlen riválisokkal találkozik, a Csíkszeredával kétszer is.

Ami a tabella jelenlegi állását illeti, az FTC-Telekom számára rosszabb pillanatban nem is érkezhetett volna a hír, miszerint a rájátszástól már korábban biztosan elbúcsúzó Dunaújvárosi Acélbikák koronavírus-fertőzések miatt lemondta erdélyi túráját, amelyen a mieinkhez hasonlóan kétszer találkozott volna a Csíkszeredával és egyszer a Brassóval, így ugyanis előbbi hat, utóbbi együttes három ponthoz jutott játék nélkül. Az élet azonban ilyen, főleg járvány idején – a Csíkszeredának volt ideje bepótolni a 2020 végén szintén a járvány miatt kiesett mérkőzéseket, az újvárosiaknak a szövetség és a liga döntése értelmében már nincs, így ezt a helyzetet elfogadva, ezen pontszámok ismeretében kell nekivágni az öt nap alatt lejátszandó négy kőkemény mérkőzésnek.

Hogy mi is ez az állás pontosan? A Brassónak 32 meccs után 74 pontja van a tabella élén, a Csíkszereda 34 meccs után 68 ponttal áll, míg a Fradi 32 mérkőzés alatt 66 pontot gyűjtött. A Sportklub így be is fejezi az alapszakaszt szerdán és csütörtökön a mieink ellen, míg a Brassó február 21-én velünk játszik, majd február 23-a és 26-a között háromszor csap össze a Gyergyóval. Bár a február 20-án a Fradival is találkozó gyergyóiaknak már pusztán matematikai esélyük van a legjobb négy elérésére, azért minden bizonnyal megpróbálják majd megnehezíteni a brassóiak dolgát, már csak a presztízs miatt is. Ennyire azonban kár előreszaladni, már csak azért is, mert a jelenlegi helyzetet nézve azért innentől a Corona az alapszakasz megnyerésének elsőszámú esélyese.

A mieinknek így marad a Csíkszereda elleni párharc a második helyért. Talán nem kell ecsetelni, mennyire sokat jelenthet a második kiemelés a március 2-án kezdődő rájátszásban – a negyed- és az elődöntőben biztos pályaelőnyt, a nyolc között a második ellenfélválasztás jogát, és amennyiben nem a Brassó az esetleges döntőbeli ellenfél, úgy a fináléra is megmaradna a pályaelőny. Persze, ahogy a fentebb idézett interjúban Fodor Szabolcs már kifejtette, nem törvényszerű, hogy a magasabb kiemelés végső győzelmet ér a playoffban, de kétségtelenül nagy előnyt jelenthet – még ha a szurkolók sajnálatos távollétében a hazai pálya előnye kevésbé is érvényesül.

Ahhoz, hogy ez a bizonyos második hely biztosan meglegyen, nincs más teendő, mint a szerdai és a csütörtöki egymás elleni két mérkőzésen kettővel több pontot szerezni, mint a házigazdák. Akkor ugyanis a legrosszabb forgatókönyv szerint is pontegyenlőség lenne a két együttes között a végelszámolásnál, amiből, tekintve hogy két mérkőzést már megnyertünk Budapesten a Sportklub ellen, a mieink jönnének ki jobban. Ha ez nem sikerül, akkor sincs persze minden veszve, hiszen van még két „lövésünk” a Gyergyó és a Brassó ellen, ebből a szempontból azért a biztos második helyért vívott harcban nem vagyunk rossz pozícióban.

Jobb lenne ezt persze bebiztosítani már az első két találkozón, ehhez viszont a szeredaiaknak is lesz egy-két szavuk. Elnézve az elmúlt két szezonban kialakult rivalizálást a két együttes között, visszaemlékezve a 2019-es Erste Liga-döntőre, a 2020-as versenyfutásra az alap- és a középszakaszban, a megosztott ligagyőzelemre, és az egymás ellen vívott mérkőzésekre, garantáltan parádés mérkőzéseknek nézünk elébe. Nincs más hátra, mint megvívni ezeket, a további számolgatás pedig ráér utána is.

A Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom mérkőzés magyarországi idő szerint 17.30-kor kezdődik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A Romániában érvényben lévő járványügyi szabályozások sem teszik lehetővé nézők jelenlétét, így ezt a találkozót is zárt kapuk mögött rendezik, a mérkőzés élő közvetítése IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2021. február 17., szerda 17.30
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Csendes kezdés után biztos siker, vezetjük a párharcot

Férfi hokisaink 4-1-re legyőzték a MAC HKB Újbudát, és 1-0-ra vezetnek a négy sikerig tartó negyeddöntőben.

Kezdődik a rájátszás, jön a negyeddöntő első meccse

Férfi hokisaink „csarnokszomszédunk” ellen kezdik meg a rájátszást, a negyeddöntő első mérkőzése következik.

Eldőlt: a MAC HKB Újbuda az ellenfél a negyeddöntőben

Címvédő férfi hokisaink első rájátszás-párharca kedden kezdődik és az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Játék a számokkal – ilyen volt az alapszakasz!

Íme, férfi jégkorongcsapatunk alapszakasza számokban, szubjektív értékelő nullától tízig!

Nagy Gergő A Hét Játékosa az Erste Ligában

Csapatkapitányunk kiváló játékkal és 3+4 ponttal zárta az alapszakasz végi négymeccses erdélyi túrát.

Magabiztos győzelemmel zártuk Brassóban az alapszakaszt

Hokisaink 5-2-re győztek a rivális otthonában, és megőrizték a halvány esélyt az alapszakasz megnyerésére.

A második kiemelés megvan, az első még meglehet

Férfi hokisaink a tabella élén álló Brassó otthonában zárják a négymeccses erdélyi túrát és az alapszakaszt.

Magabiztos győzelem, megvan a második kiemelés!

Férfi hokisaink remek kapusteljesítménnyel és emberhátrányos játékkal 4-0-ra győztek a Gyergyó otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most