2022. szeptember 18.
Kulmala-dupla és győzelem a Hokiderbin!
Magyar bajnok jégkorongozóink nagy csatában 5-3-ra legyőzték az Újpestet az új hokiidény első Derbijén.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk pénteken Debrecenben 4-3-as győzelmet aratott a DEAC ellen az Erste Liga 2022/23-as szezonjának első játéknapján, így jó hangulatban várhatta az új idény első hazai ligameccsét, amely rögtön egy Újpest elleni Derbi volt.

Szép számú közönség, több mint ezer néző várta a csapatokat a jégre, a mieink meccskeretébe visszakerült a Debrecenben hiányzó Nagy Gergő, így ezúttal Sarciá Antonino maradt ki, míg az érdekes körülmények között született, a Szuperkupán elkövetett cselekedetért kapott, mégis az Erste Ligában letöltendő hárommeccses eltiltását töltő Tóth Gergő szintén nem lehetett ott a jégen. Ott volt viszont a kispadon az egymeccses büntetését a DEAC ellen „leülő” Fodor Szabolcs vezetőedző, míg a pénteken megbízott vezetőedzőként szereplő Euan King kapusedző ezúttal a másodedző szerepébe bújt, hiszen amint arról korábban beszámoltunk, Yul Hennelly kétmeccses eltiltást kapott.

Rémálomszerűen kezdődött a mieink számára a Derbi, hiszen az Újpest mindössze 28 másodperc elteltével megszerezte a vezetést, a jobb oldalon elszáguldó Pereszunko jól centerezett az érkező Benk Andrásnak, elváltottuk magunkat védekezésben, így az újpesti kapitány könnyedén húzhatta a korongot a kapunkba. (0-1) Sőt, a negyedik perc elején már kettővel mentek a lila-fehérek, Low hibázott hatalmasat, és adott ajándékpasszt az alapvonal mögül a kapunk előterében álló Pereszunkónak, aki köszönte szépen, és a hálóba lőtt. (0-2) Fodor Szabolcs időt kért, ez pedig felrázta az álmosan kezdő Ferencvárost, szinte egyből jött is a szépítés, Kulmala Rasmus húzott be egy Rajnáról kipattanó korongot közelről. (1-2) Remekül működött a Kulmala-Nagy Gergő játékkapcsolat, olyannyira, hogy ennek révén jött az egyenlítésünk a 8. percben, kapitányunk kapu mögötti passzát lőtte az érkező finn-magyar pontgyárosunk a kapuba. (2-2) Sőt, Kulmala közel járt a gyors mesterhármashoz is, azonban nagy helyzetben kissé mellé tüzelt. Öt perccel később viszont hiába kerültünk Boros hibája után emberhátrányba, gólt mégis a mieink lőttek, Betteridge száguldott el egy kontrával, és hozta nagy helyzetbe Brayden Low-t, aki Rajnát elegánsan elfektetve szerzett vezetést a Fradinak. (3-2) Az újpestiek a hajrában elcserélték magukat, az emberelőnyből viszont csak kapuvasig jutottunk.

A második játékrészben fokozatosan átvettük a játék irányítását, és sikerült is elmenni két góllal, a 30. percben remek passzjáték végén Aku Kestilä fejezte be a tanári akciót. (4-2) Az előny birtokában talán kissé meg is nyugodtak a mieink, egy rövidzárlat végén jött a gyors újpesti támadás, aminek végén Toni Henttonen lőhetett tisztán, és élt is a lehetőséggel. (4-3) A harmad hajrájában még ki kellett védekeznünk egy rossz csere miatti emberhátrányt, de sikerrel abszolváltuk ezt a részfeladatot.

A harmadik játékrész egy gyors emberhátránnyal, majd emberelőnnyel kezdődött, előbb Seregély, majd az újpesti Shirley ültek ki a büntetőpadra, egyik kétperces speciális játék alatt sem változott azonban az eredmény. A vendégek a hajrához közeledve mindent megtettek az egyenlítésért, egyre fokozták a tempót, de hatékonyan működött a Fradi védekezése. Szűk öt perccel a vége előtt Boros Dániel ismét ütemet tévesztett, az újpesti emberelőny előtt pedig a vendégek vezetőedzője, Virág Csaba időt kért. Ekkor még nem hozta le kapusát, két perccel a vége előtt viszont már igen, azonban ez sem segített a lila-fehéreken: 43 másodperccel a vége előtt Szorokin emelte ki a korongot a saját harmadából, amibe Nagy Gergő a levegőben még beleért, a pakk pedig az üresen álló újpesti kapuba csorgott, eldőlt a mérkőzés! (5-3)

A Ferencváros bár gyorsan kétgólos hátrányba került, végül komoly karaktert mutatva fordított, és megnyerte az idény első Derbijét, így két meccsen aratott két győzelemmel a tabella élére állt. Folytatás szeptember 23-án pénteken az Erste Liga-címvédő Csíkszereda ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – UTE 5-3 (3-2, 1-1, 1-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Nilsson, Marva, Kaijser, Low, Betteridge – Szorokin, Boros, Kulmala, Kestilä, Nagy G. – Seregély, Kärmeniemi, Kozma, Kreisz, Tóth A. – Komáromy, Kucsma, Bán, Farkas S., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
UTE: Rajna (Sági) – Jarvinen, Kiss D., Benk, Just, Pereszunko – Kmec, Tornyai, Henttonen, Kiss Patrik, Shirley – Kiss Phil, Pokornyi, Kovács A., Nemes B., Németh A. – Balogh B., Kovács S., Madácsi, Orbán. Vezetőedző: Virág Csaba.
Gólok: Kulmala (03:26, Marva, Nagy G.), Kulmala (07:18, Nagy G., Kärmeniemi), Low (11:42, EH, Betteridge), Kestilä (29:13, Nagy G., Kulmala), Nagy G. (59:17, üres kapu, Szorokin, Kestilä), illetve Benk (00:28, Pereszunko), Pereszunko (03:01), Henttonen (33:29, Kiss Patrik, Shirley)
Kapura lövések: (11:9, 12:12, 12:12) 35:33
Védések: (7:8, 11:11, 12:11) 30:30 / 90.91% : 85.71%
Kiállítás percek: (2:2, 4:2, 6:4) 12:8
Emberelőny kihasználás: (4 / 0) 0.00% / (5 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:09 / 8:47
Emberhátrányos védekezés: (0 / 5) 100.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin