2019. december 2.
Kulmala-dupla, sima győzelem a Brassó elleni rangadón
Héfőn egyetlen mérkőzést játszottak az Erste Ligában: férfi hokisaink a Brassó csapatát fogadták.

A csapat nagyszerű formában tért vissza az erdélyi túráról, hiszen előbb az Újpestet fektettük két vállra a Magyar Kupában, majd alig huszonnégy órával a mi megmérettetés előtt már a Hokiklubot fogadtuk az Erste Ligában, akiket alaposan kitömtünk, hiszen egy nagyon sima 8-0-s győzelmet arattunk. Úgy tűnik, jót tett a keretnek az a pár nap pihenő, amit Fodor Szabolcs elrendelt egy-egy összecsapás előtt.

Most azonban nem volt idő pihenni, fejben már a sokkal nagyobb téttel bíró Brassó elleni összecsapásra fókuszált a csapat. Nem csoda, hogy a tegnap az utolsó harmadra nem jött ki Hegyi és Rantanen sem, tartalékolni kellett az erejükkel. A két csapat előző mérkőzésén Nagy Kristóf kezdett a kapuban, aki akkor meghálálta a vezetőedző bizalmát, hiszen a büntetőpárbajban sokáig ő tartotta életben a Fradi reményeit, ezúttal azonban nem ő, hanem Arany Gergely kapta meg a lehetőséget. Az első bulit a vendégek hozták el és az első helyzet is hozzájuk köthető, de jócskán célt tévesztettek. Pár pillanattal később már mi veszélyeztettünk, amikor Pavuk oldalról belőtt korongjába Tóth Adrián ért bele, de Polc bravúrral oldalra tolta. A következő percekben elmaradoztak a helyzetek, sokkal inkább a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok. Négy perc után ismét a vendégek kerültek helyzetbe, de Arany résen volt. Fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását, így előbb Tóth Renátó, majd Tóth Gergő és Nagy Gergő is tesztelte Polc képességeit, de állta a sarat a brassói portás. Hét perc után a Brassó is eljutott egy újabb helyzetig, de Arany nem adta magát ilyen könnyen. Húsz másodperccel később újra mi kerültünk ziccerbe: Kulmala nagyszerűen lépett ki, majd higgadtan lőtt a Farkasok kapujába (1-0). Nem estünk ki a lendületből, így könnyen jöhetett volna a következő, de Tóth Renátó lövését Polc védeni tudta. Ezután kissé redukálódott a helyzetek és a lehetőség száma, így ismét a mezőnyben estek egymásnak a felek. Öt perc után a vendégek megunták a patthelyzetet a pályán és egy újabb lövéssel jelentkeztek, de Arany továbbra is magabiztos teljesítményt nyújtva tartotta a Fradi egygólos fórját. Öt és fél perccel a vége előtt Sarcia is próbálkozott, de az oldalhálót találta el, majd pillanatokkal később Pavuk készítette vissza a pakkot az érkező Kärmenieminek, de Polc fölé ütötte a lövését. Szűk négy perccel a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt: Nagy Gergő elé került a játékszer, a csapatkapitány pedig nem tétovázott, könyörtelenül bevágta (2-0). Egy perccel a vége előtt még Kulmala próbálkozott, de Polc védeni tudott, így kétgólos előnnyel mentünk a szünetre.

A fordulás után a Brassó magára talált, feljebb tolták a soraikat, így sorra dolgozták ki a helyzeteket, de eredménytelenül. Négy perc játék után Tóth Gergő kapott két percet szabálytalan testjátékért, így még merészebbek lettek a vendégek, de egy Fowlie helyzeten kívül nem igazán tudtak érvényesülni, nagyszerűen zárt a védelmünk. Nyolc perc után mi is emberelőnybe kerültünk, amikor Armstrong kapott két percet bottal lökésért. Nem is kellett sok, jött Tóth Adrián, belőtte a harmadikat (3-0), így nagyon gyorsan kiegészültek a vendégek. Hamar jöhetett volna a következő Fradi-gól, amikor Hajós ugratta ki Némethet, aki egyedül próbálta megoldani a helyzetet, de csak Polcba tudta lőni a pakkot. Néhány másodperccel később úgy tűnt, hogy a vendégeknél elszakadt a cérna: Arany kapuját elsodorva egymásnak estek a játékosok, így a játékvezető mindkét oldalt keményen megbüntette. Brassói részről Rabbit és Brown kapott két-két percet, míg a mieinktől Tóth Gergő kettő, Pulli kettő plusz kettőt töltött a büntetőpadon. Hiába a rövid emberhátrány, a vendégek helyzetig sem nagyon tudtak eljutni. Öt és fél perccel a vége gyakorlatilag rövidzárlatot kapott a vendég védelem, Kulmala megszerezte a korongot, majd lőtt a kapuba (4-0). Másfél perccel később ismét ott voltunk Polc kapuja előtt, Pavuk és Nagy Gergő parádésan játszottak össze, aminek végén Nagy lőhetett, de a brassói portás egy hihetetlen spárgát bemutatva megfogta kapitányunk próbálkozását. Kettő perccel Bíró Gergő kapott két percet testre ütésért, így emberelőnybe fejezhettük be ezt a játékrészt. A hátralevő időben előbb Rantanen, majd Switzer tüzelt. Előbbi lövése Polcról pörgött a kapu fölé, míg a kanadai támadó helyzetét blokkolta az egyik önfeláldozó vendég védő.

Az utolsó harmadban inkább egymást gyűrték a felek, mintsem hogy veszélyeztessék a másik csapat kapuját. Két és fél perc után meguntuk az eseménytelenséget és Némethet ugratták ki, akit az utolsó pillanatban sikerült lekapcsolni egy brassói hátvédnek. Ezután ismét a mezőnyjáték vette át a főszerepet, nagyon sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a hatodik percben Tóth Gergely vállalkozott egy lövésre, de Polc a helyén volt és védeni tudott. Két perccel később a vendégek úgy gondolták, hogy ha a mieink lőttek, akkor ők is próbálkoznak, hátha szerencséjük lesz, de Arany eszén ma nem lehetett túljárni, odaért minden egyes lövésre. Az utolsó tíz percre fordulva ismét Pavuk és Nagy Gergő mutatott be egy remek figurát, de ezúttal nem a kapusnak kellett bravúrral hárítania, egy védő vetődött bele a próbálkozásba. Egy pillanattal később Rantanen volt szabálytalan, a jutalma két perces kiállás lett. Hiába volt sokáig a Brassónál a korong, Tóth Richárd megszerezte és már nyargalt is a másik oldalra, de egy az egyben nem tudta megverni Polcot, ráadásul az ismétlés is a vendég portásban akadt el. Alighogy kiegészültünk az előbb helyzetbe kerülő Tóth Richárd akaszkodott össze Armstronggal, akit nem először kellett figyelmeztetni a találkozón, de a játékvezető mindkettejüket kiküldte két percre. Ahogy közeledett a találkozó vége, úgy maradoztak el ismét a helyzetek: az utolsó pillanatokban még Pulli lőtt passzába ért bele Hajós, de a korong ezúttal is elkerülte a kaput.

A Ferencváros abszolút megérdemelten, magabiztos, gyors és szép játékkal hozta a kötelezőt, esélyt sem adva a Brassónak, ráadásul a HKB elleni meccshez hasonlóan ezt is sikerült kapott gól nélkül behúzni. A három pont így Pesterzsébeten maradt, ami azt jelenti, hogy a Fradi visszaszerezte a dobogó második fokát, mindezt úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott, mint a mögötte helyezkedő Brassó, DAB, DEAC hármas. A folytatás közel sem lesz egyszerű, hiszen a tabellát magabiztosan vezető Csíkszereda látogat Budapestre december 6-án, pénteken.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 22. forduló
FTC-Telekom – Corona Brassó 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy G., Pavuk, Tóth Ad. – Kärmeniemi, Pulli, Kulmala, Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Boros, Jászai, Hajós, Németh, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Corona Brassó: Polc (Tőke) - Armstrong, Labrecque, Brown, Fowlie, Rabbit – Bíró Gergő, Bíró Ottó, Bors Huba-Ferenc, Gliga, Molnár – Borisenko, Mihály, Tranca, Zsók, Péter – Gajdo Tamás, Haraga, Gajdó Balázs, Bíró Mátyás, Constantin Vezetőedző: Julius Pénzes
Kapura lövések: (15:6, 13:16, 13:8) 41:30
Védések: (6:13, 16:11, 8:13) 30:37 / 100.00% : 90.24%
Kiállítás percek: (0:2, 8:8, 4:2) 12:12
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (3 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (2 / 3) 33.33%
Gólszerzők: Kulmala (07:21, Switzer, Pulli), Nagy Gergő (17:31, EE), Tóth Ad. (28:35, EE, Switzer), Kulmala (34:36)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin