2023. június 30.
Kulmala Rasmus a Ferencváros játékosa marad
Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a magyar válogatott finn támadóval.

Amint arról az elmúlt napokban folyamatosan hírt adtunk, a szakmai stáb folyamatosan dolgozik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es szezonra készülő keretének kialakításán. A korábbiakban elbúcsúztunk hét játékostól, valamint hírt adtunk három érkezőről és négy szerződését meghosszabbító játékosról. Ezúttal ismét egy jó hírről számolhatunk be, hiszen

az FTC-Telekom mindenben megállapodott a 2022-ben magyar állampolgárságot szerző, immár magyar válogatott Kulmala Rasmusszal, aki így újabb egy évig erősíti a Ferencvárost.

Az 1994. június 21-én született Kulmala Rasmus korábbi U20-as világbajnokként, többéves finn élvonalbeli rutinnal a háta mögött a fehérorosz és a lengyel bajnokság érintésével 2017-ben érkezett Magyarországra. 2018-ban ezüstérmes lett az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvékkel, majd egy szezont a szlovák élvonalban is lehúzott a miskolciakkal. Első idényében pont per meccs átlag felett termelt, de az Extraligában is közel járt ehhez a mutatóhoz. 2019 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, amellyel részese volt a szenzációs ritteni Kontinentális Kupa-továbbjutásnak, a 2020 januári történelmi Magyar Kupa-győzelemnek, majd a pandémia miatt csonka végű idényben magyar bajnok és megosztott ligagyőztes lett. Éremkollekcióját 2021-ben újabb magyar bajnoki arannyal és egy Magyar Kupa-bronzéremmel egészítette ki.

Első ferencvárosi idényében az alap- és középszakaszban, valamint a rájátszásban is pont per meccs feletti mutatót hozott, a 2020/21-es szezon végén pedig a csapat házi pontkirálya lett és a nyáron újabb két évre állapodott meg a Ferencvárossal. Ebben a két évben sem csalódtak benne sem a szurkolók, sem a szakmai stáb, hiszen továbbra is remek ütemben termelte a pontokat. 2021/22-ben az alapszakaszban 34 meccsen 41 pontig jutott, ehhez a rájátszásban 13 meccs alatt 12 pontot tett hozzá a magyar bajnoki arannyal, MK-bronzzal és Szuperkupa-győzelemmel zárult idényben, míg a legutóbbi szezonban az alapszakaszban 34 meccsen 33 pont, a playoffban pedig 17 találkozón 12 pont volt a mérlege, a csapattal pedig magyar bajnoki címet és Erste Liga-ezüstöt szerzett.

Játékára felfigyelt a magyar férfi jégkorong-válogatott szakmai stábja is, 2021 novemberében magyar színekben lépett pályára a novemberi válogatott felkészülési tornán. Elmondása szerint annyira megszerette Magyarországot és az itteni közeget, hogy hosszú távon is itt képzeli el a jövőjét, így 2022 februárjában letette állampolgársági esküjét, így ott lehetett a világbajnokságon is, tevékeny részese volt tehát annak, hogy a nemzeti csapat Ljubljanában kiharcolta a világelitbe való feljutást. 2023 tavaszán viszont egy az Erste Liga-rájátszás hajrájában elszenvedett fejsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tamperei elit világbajnokságot. Mostanra viszont teljesen felépült, így újult erővel várja az új szezon kihívásait.

Kulmala Rasmus, Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a három korábban bejelentett friss igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 17 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (?), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig)

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin