2023. január 21.
Különleges kedd: találkozz régi nagy bajnokainkkal!
Közönségtalálkozó: hokisaink utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésére kilátogatnak az 1997-es bajnokcsapat tagjai!

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk január 24-én 18.30-tól a Tüskecsarnokban a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játssza szezonbeli utolsó hazai mérkőzését az Erste Liga alapszakaszában. A találkozónak már önmagában is óriási jelentősége van, hiszen a Fradi hatalmas harcban áll a Csíkszeredával és a DEAC-cal a közvetlen rájátszást érő első hat hely valamelyikének megszerzéséért, így minden egyes megszerzett pontra szükség van.

De nem csak emiatt érdemes kilátogatni kedd este a Tüskecsarnokba, hiszen jégkorong szakosztályunk úgy döntött, a fiatalok után ezúttal idősebb, sokat látott szurkolóinknak kedveskedik egy nosztalgiaprogrammal!

2019 tavaszán a Fodor Szabolcs vezette Ferencváros 22 év szünet után hódította el újra a magyar bajnoki címet – amelyet azóta sem engedett ki a kezei közül. Az 1990-es években megtöltötte a lelátókat a Ferencváros jégkorongcsapata, a mostani előtti utolsó nagy bajnokcsapat 1989 és 1997 között összesen nem kevesebb, mint hét bajnoki címet nyert, az utolsót 1997 tavaszán, éppen mostani ellenfelünk elődje, a szintén legendás Dunaferr ellen. A teljesség igénye nélkül olyan játékosok voltak ezeknek a sikereknek tevékeny részesei, mint Pindák László, Kiss Tibor, Szajlai László, Majoross Gergely, Szuper Levente, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, vagy éppen szakosztályunk jelenlegi szakmai igazgatója, Hudák Gábor. Az 1996/97-es idényben a már akkor rekordbajnoknak számító Ferencváros pont az egy szezonnal korábbi bajnokkal, a Dunaferrel került össze a bajnoki döntőben, akiket legyőzve csapatunk megszerezte története 25. bajnoki címét. Ezt követően hosszú, két évtizedes kihagyás következett, 22 évet kellett várni, hogy a Fradi játékosai ismét a magasba emelhessék a magyar bajnokság győztesének járó kupát.

A Fradi szurkolói közül sokan személyesen is tanúi lehettek az 1990-es évek sikerkorszakának, közülük jó néhányan még ma is ott vannak a Fradi hazai meccsein. De nem csak őket várjuk kedden a lelátón, hanem azokat is, akik esetleg egy ideje már nem látogatják olyan aktívan a jégkorongmérkőzéseket. Ki tudja, egy új élmény, egy győztes meccs, és nem csak a szép emlékek térnek vissza, de néhányan a lelátóra, hogy segítsenek a maiaknak is olyan legendás csapattá válni, mint az 1990-es évek Fradija volt.

Ebből a célból jégkorong szakosztályunk szeretné felidézni a közel 26 évvel ezelőtti bajnoki döntő hangulatát, és mi más is lehetne ennél alkalmasabb meccs, mint egy Dunaújváros elleni hazai alapszakasz-záró összecsapás?

A január 24-ei mérkőzésen ott lesz a Tüskecsarnokban, és közönségtalálkozót tart az 1997-es bajnokcsapat számos tagja! Az érkező bajnokok névsora: Ancsin László, Dobos Tamás, Gold Róbert, Hajdú Levente, Hajzer Tibor, Horváth Csaba, Hudák Gábor, Juhász Zsolt, Kocsis Nándor, Kóger István, Majoross Gergely, Mészáros Miklós, Pindák László, Sándor Szilárd, Sofron Attila, Svasznek Bence.

A mérkőzés kezdete előtt, 17.55-től egészen a kezdő korongbedobásig a hazai főbejárat előtti kerengőn a bajnokok közönségtalálkozót tartanak, ahol kötetlen beszélgetés, az emlékek felidézése mellett közös fényképek is készülhetnek, és akár két évtizede hiányzó aláírások is begyűjthetőek! Az első harmadszünetben sem érdemes sokáig a büfében időzni, ekkor ugyanis a jégen köszöntjük a korábbi bajnokokat.

A mérkőzésre már kaphatóak a belépők online elővételben az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
2023. január 24., kedd 18:30, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT
Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin