2023. november 20.
Különleges tétje van az első hazai Derbinek
Bajnok hokisaink december 1-jén a Vígh Balázs Vándorkupa Tüskecsarnokban tartásáért lépnek a jégre.

Az FTC-Telekom jégkorong csapata az IIHF Kontinentális Kupa-sorozaton való nemzetközi szereplés miatt, meccsek tekintetében kissé el van maradva az Erste Ligában a többi résztvevő csapathoz képest, az eddig összegyűjtött pontokat nézve viszont meglehetősen előkelő helyen szerepel a Fradi. Az október elején induló bajnokságban eddig mieink játszották a legkevesebb, 11 mérkőzést, míg mindenki más már túl van a 14., 15. vagy akár a 16. találkozóján is. Ezen a 11 mérkőzésen a zöld-fehérek összesen 25 pontot szereztek, akiket csupán három másik csapat előz meg. A remekül rajtoló és azóta is helytálló Újpest van holt versenyben az első helyen az Erste Liga címvédő Gyergyóiakkal, akik mögé az elmúlt hétvégén felzárkózott a harmadik helyre a BJA HC csapata.

Sűrű hetek előtt állnak a ferencvárosiak, aminek a legkiemeltebb mérkőzése a december 1-jei Újpest elleni hokiderbi lesz. A felek már túl vannak egy találkozón, amit közvetlenül a Kontinentális Kupa-hétvége előtt vívtak, azonban ez lesz az első összecsapás a Tüskecsarnokban. A november közepi meccsen határozott és magabiztos játékkal győztük le a lila-fehérek együttesét a megújult Újpesti Jégcsarnokban, és itt a lehetőség arra, hogy ezt hazai pályán megismételhessük.

Nem csak az Erste Liga-pontok és a tabellán elfoglalt hely miatt kiemelkedő ez a mérkőzés. Hagyomány már, hogy minden évben az év utolsó derbijének tétje a Vígh Balázs Vándorkupa, melyet a 2017 januárjában bekövetkezett tragikus veronai buszbalesetben elhunyt korábbi ferencvárosi és újpesti játékos, Vígh Balázs emlékére ajánlották fel a jégkorongozó szülei. 2017-ben és 2018-ban Vígh György és felesége együtt adták át a kupát a győztes csapatnak, 2019-ben azonban hosszantartó súlyos betegség után a játékos édesapja is elhunyt, így 2019 decembere óta Erika asszony már egyedül adja át a trófeát.

A vándorkupát 2017-ben elsőként az UTE emelhette a magasba, majd három alkalommal zsinórban, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Fradi vihette haza. A 2021-es évi Vígh Balázs Vándorkupa-mérkőzés rendhagyó módon átkerült 2022 januárjára, amikor is három év után, hosszabbításban sikerült elhódítania a trófeát a lila-fehéreknek. Megtartani azonban már nem sikerült, hiszen a Fradi tavaly decemberben az Újpest otthonában, ugyancsak hosszabbításban 3-2-re megnyerte a találkozót ezzel sikeresen visszahódítva a trófeát.

Csapatunk célja ezúttal, hogy otthon tartsa a Vígh Balázs Vándorkupát és így tisztelegjen a 2017-es tragédia áldozatainak emléke előtt.

 

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapaszakasz
FTC-Telekom – UTE
2023. december 1., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT

Cikkajánló

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

Győzelem a derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa

Férfi hokisaink rendkívüli izgalmak közepette, az 58. percben szerzett góllal nyertek 2-1-re az Újpest ellen.

A szezon első hazai hokiderbije jön

Az UTE elleni pénteki Erste Liga-meccsnek ezúttal nagyobb tétje van, a Vígh Balázs Vándorkupáért lépünk jégre.

„A csapategység rengeteget számít, mindennek az alapja”

Eddig rendkívül eredményes férfi hokisaink vezetőedzőjével beszélgettünk klubról és válogatottról – INTERJÚ!

Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán

Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

Elhunyt Némon János

Egykori jégkorongozónk 80 évet élt.

A Corona Brassó látogat a Fradihoz

Harmadik alkalommal találkoznak férfi hokisaink a brassóiak csapatával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin