2023. november 20.
Különleges tétje van az első hazai Derbinek
Bajnok hokisaink december 1-jén a Vígh Balázs Vándorkupa Tüskecsarnokban tartásáért lépnek a jégre.

Az FTC-Telekom jégkorong csapata az IIHF Kontinentális Kupa-sorozaton való nemzetközi szereplés miatt, meccsek tekintetében kissé el van maradva az Erste Ligában a többi résztvevő csapathoz képest, az eddig összegyűjtött pontokat nézve viszont meglehetősen előkelő helyen szerepel a Fradi. Az október elején induló bajnokságban eddig mieink játszották a legkevesebb, 11 mérkőzést, míg mindenki más már túl van a 14., 15. vagy akár a 16. találkozóján is. Ezen a 11 mérkőzésen a zöld-fehérek összesen 25 pontot szereztek, akiket csupán három másik csapat előz meg. A remekül rajtoló és azóta is helytálló Újpest van holt versenyben az első helyen az Erste Liga címvédő Gyergyóiakkal, akik mögé az elmúlt hétvégén felzárkózott a harmadik helyre a BJA HC csapata.

Sűrű hetek előtt állnak a ferencvárosiak, aminek a legkiemeltebb mérkőzése a december 1-jei Újpest elleni hokiderbi lesz. A felek már túl vannak egy találkozón, amit közvetlenül a Kontinentális Kupa-hétvége előtt vívtak, azonban ez lesz az első összecsapás a Tüskecsarnokban. A november közepi meccsen határozott és magabiztos játékkal győztük le a lila-fehérek együttesét a megújult Újpesti Jégcsarnokban, és itt a lehetőség arra, hogy ezt hazai pályán megismételhessük.

Nem csak az Erste Liga-pontok és a tabellán elfoglalt hely miatt kiemelkedő ez a mérkőzés. Hagyomány már, hogy minden évben az év utolsó derbijének tétje a Vígh Balázs Vándorkupa, melyet a 2017 januárjában bekövetkezett tragikus veronai buszbalesetben elhunyt korábbi ferencvárosi és újpesti játékos, Vígh Balázs emlékére ajánlották fel a jégkorongozó szülei. 2017-ben és 2018-ban Vígh György és felesége együtt adták át a kupát a győztes csapatnak, 2019-ben azonban hosszantartó súlyos betegség után a játékos édesapja is elhunyt, így 2019 decembere óta Erika asszony már egyedül adja át a trófeát.

A vándorkupát 2017-ben elsőként az UTE emelhette a magasba, majd három alkalommal zsinórban, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Fradi vihette haza. A 2021-es évi Vígh Balázs Vándorkupa-mérkőzés rendhagyó módon átkerült 2022 januárjára, amikor is három év után, hosszabbításban sikerült elhódítania a trófeát a lila-fehéreknek. Megtartani azonban már nem sikerült, hiszen a Fradi tavaly decemberben az Újpest otthonában, ugyancsak hosszabbításban 3-2-re megnyerte a találkozót ezzel sikeresen visszahódítva a trófeát.

Csapatunk célja ezúttal, hogy otthon tartsa a Vígh Balázs Vándorkupát és így tisztelegjen a 2017-es tragédia áldozatainak emléke előtt.

 

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapaszakasz
FTC-Telekom – UTE
2023. december 1., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT

Cikkajánló

Megvan hokisaink tervezett felkészülési programja

Férfi jégkorongozóink az előszezon során a tervek szerint három idegenbeli és egy hazai mérkőzést játszanak.

Elkezdtük a nyári munkát, fókuszban a következő szezon

Férfi jégkorongozóink Kiss Áron erőnléti edző vezetésével elkezdték a közös nyári felkészülést - INTERJÚ

Továbbra is a Ferencvárosban szerepel Bán Károly

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csatárral, aki így újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Németh Attila marad a Ferencvárosnál

A rutinos csatár mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, újabb egy évig visel zöld-fehéret.

Két FTC-hokissal nyári táborozik a férfiválogatott

Arany Gergely és Galajda Zsombor is bekerült a magyar férfi jégkorong-válogatott nyáron készülő keretébe.

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó

Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin