2023. november 20.
Különleges tétje van az első hazai Derbinek
Bajnok hokisaink december 1-jén a Vígh Balázs Vándorkupa Tüskecsarnokban tartásáért lépnek a jégre.

Az FTC-Telekom jégkorong csapata az IIHF Kontinentális Kupa-sorozaton való nemzetközi szereplés miatt, meccsek tekintetében kissé el van maradva az Erste Ligában a többi résztvevő csapathoz képest, az eddig összegyűjtött pontokat nézve viszont meglehetősen előkelő helyen szerepel a Fradi. Az október elején induló bajnokságban eddig mieink játszották a legkevesebb, 11 mérkőzést, míg mindenki más már túl van a 14., 15. vagy akár a 16. találkozóján is. Ezen a 11 mérkőzésen a zöld-fehérek összesen 25 pontot szereztek, akiket csupán három másik csapat előz meg. A remekül rajtoló és azóta is helytálló Újpest van holt versenyben az első helyen az Erste Liga címvédő Gyergyóiakkal, akik mögé az elmúlt hétvégén felzárkózott a harmadik helyre a BJA HC csapata.

Sűrű hetek előtt állnak a ferencvárosiak, aminek a legkiemeltebb mérkőzése a december 1-jei Újpest elleni hokiderbi lesz. A felek már túl vannak egy találkozón, amit közvetlenül a Kontinentális Kupa-hétvége előtt vívtak, azonban ez lesz az első összecsapás a Tüskecsarnokban. A november közepi meccsen határozott és magabiztos játékkal győztük le a lila-fehérek együttesét a megújult Újpesti Jégcsarnokban, és itt a lehetőség arra, hogy ezt hazai pályán megismételhessük.

Nem csak az Erste Liga-pontok és a tabellán elfoglalt hely miatt kiemelkedő ez a mérkőzés. Hagyomány már, hogy minden évben az év utolsó derbijének tétje a Vígh Balázs Vándorkupa, melyet a 2017 januárjában bekövetkezett tragikus veronai buszbalesetben elhunyt korábbi ferencvárosi és újpesti játékos, Vígh Balázs emlékére ajánlották fel a jégkorongozó szülei. 2017-ben és 2018-ban Vígh György és felesége együtt adták át a kupát a győztes csapatnak, 2019-ben azonban hosszantartó súlyos betegség után a játékos édesapja is elhunyt, így 2019 decembere óta Erika asszony már egyedül adja át a trófeát.

A vándorkupát 2017-ben elsőként az UTE emelhette a magasba, majd három alkalommal zsinórban, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Fradi vihette haza. A 2021-es évi Vígh Balázs Vándorkupa-mérkőzés rendhagyó módon átkerült 2022 januárjára, amikor is három év után, hosszabbításban sikerült elhódítania a trófeát a lila-fehéreknek. Megtartani azonban már nem sikerült, hiszen a Fradi tavaly decemberben az Újpest otthonában, ugyancsak hosszabbításban 3-2-re megnyerte a találkozót ezzel sikeresen visszahódítva a trófeát.

Csapatunk célja ezúttal, hogy otthon tartsa a Vígh Balázs Vándorkupát és így tisztelegjen a 2017-es tragédia áldozatainak emléke előtt.

 

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapaszakasz
FTC-Telekom – UTE
2023. december 1., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT

Cikkajánló

Arany Gergelyt is jelölték a Vedres Kupára

Férfi jégkorongcsapatunk hálóőre is ott van a legjobb kapusnak járó egyéni díj esélyesei között.

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin