2019. augusztus 31.
Szuperkupa: küzdelem, harc, emelt fő, de vereség
Férfi hokisaink 4-3-ra kikaptak az EBEL-es Hydro Fehérvár AV19-től a Viastein Szuperkupa döntőjében.

A magyar bajnoki címet 22 év után elhódító, az Erste Liga történetében először aranyérmet szerző FTC-Telekom gőzerővel készül a 2019/20-as idényre. Három felkészülési mérkőzés után rögtön trófeáért szállt harcba a Fradi: Fodor Szabolcs együttese az osztrák bázisú EBEL-ben játszó Hydro Fehérvár AV19 ellen vívta a Viastein Szuperkupa döntőjét, a Tüskecsarnokban.

Az FTC-Telekom debütálóval a meccskeretben kezdte meg a döntőt, a friss igazolás, Jere Pulli első ferencvárosi mérkőzésén lépett jégre, méghozzá a csapat vadonatúj zöld hazai mezében, amely szintén most mutatkozott be. Az első játékrész legelején egyik csapat sem rontott neki a másiknak. Kevesebb, mint két perc után Pavuk nevéhez köthetjük a találkozó első lövését, de próbálkozása célt tévesztett. Húsz másodperccel később jött az első emberhátrány: a Fradi új igazolását, Jere Pullit kései ütközés miatt küldték büntetőpadra. Negyven másodperc volt vissza a kiállításból, amikor Szabó Dániel passzát Sarauer készítette vissza, amit Erdély Csanád lőtt kapura, próbálkozása pedig utat talált a hálóba (0-1). Hat és fél perc után a fehérváriak is megkapták az első büntetésüket: bottal akasztásért Reiszt küldték ki. Nem telt egy perc, amikor Kulmala húzott el a bal oldalon, lőni is tudott, de csak vasat találta el. A következő helyzet is a miénk volt: Fitzgerald lőtt, de Ouzas könnyedén hárított. Tizenkettő perc után Yogan készíti le a korongot, amit Caruso lő a kapura, ami megpattant, így Arany nem tudott hárítani, kettővel lépett el a Fehérvár (0-2). A folytatásban főleg a mezőnyjáték dominált, de az utolsó percben még Nagy Gergő és Tóth Adrián próbálkozott a mi részünkről, de Ouzas mindkétszer hárítani tudott.

A második harmad eleje nem úgy kezdődött, ahogy azt a Ferencváros elképzelte: negyvennégy másodperc után Kuralt próbálta megkerülni a kaput, de inkább visszapasszolta a korongot, amit Sille magabiztosan értékesített (0-3). A gyorsan bekapott gól nem törte meg a srácokat, nagyobb erőbedobással folytatták. Öt és fél perc után magas bottal való játékért a játékvezető kiküldte a fehérváriaktól Szabó Bencét, így emberelőnyben támadhattunk. Nem telt le egészen a két perc, amikor ismét két perccel sújtották a fehérvárt: túl sok játékos volt a pályán, ezért Sille is a büntetőpadon találta magát. Itt volt a nagy esély a szépítésre, amivel élni is tudtunk: Nagy Gergő passzolt Kulmalához, aki mattolta a kapust, így szépíteni tudtunk (1-3). A gól csak feltüzelte a játékosokat, akik sokkal nagyobb erőbedobással kezdtek játszani. Meg is lett az eredménye, hiszen tíz perc után Fitzgerald húzott el a jobbszélen, középen jött Kulmala. A kanadai nagyszerűen vette észre az érkező társat, passzolt neki, a finn pedig köszönte szépen, belőtte maga és csapata második találatát (2-3). Mi is megkaptuk a saját a büntetésünket: Rantanent testre ütésért küldte ki Németh Márton játékvezető. A fehérváriak az emberelőny tudatában megpróbáltak gólt szerezni: előbb Lehtonen lőtt, majd Yogan próbálkozott, de Arany mindkétszer résen volt és védeni tudott. Négy perccel a játékrész vége előtt ismét a fehérváriaktól küldtek ki valakit: Harty töltött két percet pályán kívül kései ütközésért. Az utolsó másodpercekben Arany még bemutatott egy bravúrt, amikor szemtől szemben próbálkozott a Fehérvár, de a Fradi kapusát ezúttal sem tudták megverni.

A záró játékrész legelején nagyon gyorsan megindult a Fradi: Myles Fitzgerald passzolt Nagy Gergőnek, de a kapitány nem tudta értékesíteni a helyzetet. Nem telt el egy perc, és máris emberhátrányba kerültünk, ugyanis Sarciat küldték ki akadályozásért. A fehérváriak ki is használták az előnyt: Kóger és Busenius összjátéka után Sarauer lőtte be csapata negyedik találatát (2-4). Három perc után fehérvári részről is kiküldték Buseniust, a Fradi pedig megnyomta a következő két percet, de nem sikerült kihasználni az emberelőnyt. Alighogy letelt ez a két perc, jött a következő: Tikkanen is a büntetőpadon találta magét. Mentünk előre, volt, hogy ketten is feküdtek már a fehérvári kapuban, de továbbra sem jött a harmadik Fradi gól. Tizennégy és fél percet követően Sarcia és Szabó is kiállt, előbbi akadályozásért, míg utóbbit színészkedésért küldte ki a játékvezető. Fél perccel később Kulmala passzolt Rantanennek, aki távolról bombázta a Fehérvár kapujába a korongot (3-4). Az utolsó harminc másodpercben kapus nélkül játszottunk, de nem lett eredménye, így a Hydro Fehérvár AV19 győzött, és elhódította a Viastein Szuperkupát.

Bár a trófea nem lett a Ferencvárosé, a csapat emelt fővel jöhetett le a jégről, hiszen egyrészt felállt háromgólos hátrányból is, másrészt egyetlen góllal kapott csak ki nem túlzás azt állítani, Magyarország jelenlegi legjobb játékerőt képviselő csapatától, ráadásul úgy, hogy a mieink a kisebb sérülés miatt pihenő Brett Switzer hiányában öt, míg ellenfelünk tizenkét légióssal a keretében játszott. Ennek ellenére, öt kapuvasunkat elnézve a szerencse, valamint Ouzas bravúrjai is kellettek EBEL-es ellenfelünknek ahhoz, hogy meg tudják nyerni a találkozót. Nem túlzás azt állítani, nagyon nagy szó ez, ott van a Ferencváros a térképen, és nyugodtan említhetjük csapatunkat egy lapon a három, az osztrák és a szlovák élvonalban szereplő "naggyal".

A Fradi következő mérkőzését szeptember 3-án játssza a Visegrád Kupában Lengyelországban.

Férfi jégkorong, Viastein Szuperkupa, döntő
FTC-Telekom – Hydro Fehérvár AV19 3-4(0-2, 2-1, 1-1)
Tüskecsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kulmala, Nagy G., M. Fitzgerald, Rantanen Karmeniemi – Tóth Ad., Tóth Ri., Tóth Ge., Sarcia, Hegyi – Németh, Hajós, Pavuk, Jászai, Pulli – Roczanov, Farkas, Tóth G., Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker D.) – Yogan, Sille, Kuralt, Campbell, Stipsicz – Timmins, Lehtonen, Kóger, Harty, Szabó – Szita, Erdély, Sarauer, Tikkanen, Caruso – Reisz, Szabó B., Szabó P., Busenius Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa
Gólszerzők: Kulmala 2x, Rantanen illetve, Erdély, Caruso, Sille, Sarauer

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin