2019. szeptember 2.
Lengyel túrával folytatja a Fradi a Visegrád Kupát
Férfi hokisaink kedd este a lengyel Jastrzebie otthonában lépnek pályára a Visegrád Kupában.

A Ferencváros nem pihen, már az ötödik mérkőzésére készül a felkészülési időszakban. A Fradi augusztus 16-án kezdte meg a 2019/20-as idényt, a DVTK Jegesmedvék otthonában, ahol a házigazda miskolciak egy remek, szoros meccsen 5-3-a tudtak győzni. Egy héttel később már a Visegrád Kupa első fordulójában volt jelenése a csapatnak, a Nyitra vendégeként játszottak egy nagyszerű és izgalmas mérkőzést, de ezúttal is a házigazda örülhetett, hiszen bár ismét tudtunk vezetni is, 3-2-re nyertek végül. Harmadik felkészülési mérkőzését már hazai porondon játszotta az FTC-Telekom, az Érsekújvár látogatott a Pesterzsébet Jégcsarnokba. A szintén szlovák Extraligás vendégek egy újabb szoros csatában 2-1-re tudták legyőzni az Erste Liga címvédőjét.

Végül augusztus 31-én, szombaton, egy nem akármilyen mérkőzés részesei lehettek azok, akik kilátogattak a Tüskecsarnokba. A FTC-Telekom és az EBEL-ben rájátszásba jutó Hydro Fehérvár AV19 csapott össze a Szuperkupa döntőjében. A Fradi története első Erste Liga-győzelmével harcolta ki a szereplést, míg a fehérváriak a Magyar Kupa-diadalnak köszönhették a részvételt. A mérkőzés ugyan 4-3-as Fehérvár-győzelemmel ért véget, de a Ferencváros háromgólos hátrányból kapaszkodott vissza, és szorongatta meg Magyarország legmagasabban jegyzett csapatát, így minden dicséretet megérdemel Fodor Szabolcs együttese.

Zöld-fehér alakulatunk a hétfői jeges edzésen gőzerővel készült a másnapi Visegrád Kupa összecsapásra, ahol a Jastrzębie vendégeként lépnek pályára Nagy Gergőék. A lengyel csapattal korábban még soha nem találkozott a Ferencváros. A Jastrzębie-t 1963-ban alapították, székhelye a Lengyelország déli részén fekvő, nagyjából 90 ezer fős Jastrzębie-Zdrój városa. A csapat jelenleg a legmagasabb lengyel bajnokságban, a Lengyel Hoki Ligában szerepel. A tavalyi idény alapszakaszát a negyedik pozícióban fejezte be, így kivívta a rájátszásba kerülést. A negyeddöntőben a Krakkó várta őket, akik nagyon simán, 4-0-val léptek át keddi ellenfelünkön. A Jastrzębie a 2012/13-as idényben, története során először megnyerte a Lengyel Kupát, ahol a döntőben a regnáló bajnok Sanokot sikerült megverniük.

Alighogy véget ért az idény, a lengyelek két játékosa is úgy döntött, hogy felhagynak az aktív jégkoronggal, de mellettük még négyen távoztak a klubtól. A másik oldalon három érkezőt tudnak felmutatni, ebből kettő a Dunaújvárosi Acélbikáktól tette át a székhelyét Lengyelországba. Egyikük Artyom Josszafov, a másikuk pedig a korábbi ferencvárosi közönségkedvenc, a 2018-as rájátszásnak aranysisakban nekivágó Henrich Jaborník.

A Jastrzębie alaposan belevágott a felkészülésbe, és nem is akármilyen eredményeket tudnak felmutatni ezen időszakban. Augusztus 1-jével kezdték meg a barátságos mérkőzések hosszú sorát, a cseh Frydek-Mistek ellen, sima 4-1-gyel küldték haza a cseheket. Öt nappal később ismét cseh ellenfél következett: ezúttal kicsit nehezebben ment, csak a hosszabbításban sikerült 3-2-re behúzni a győzelmet. A következő három nap alatt három mérkőzés jött, rendre győzelemmel. Előbb a Sumperk ellen sima 3-0, majd a DEAC-ot verték idegenben 3-2-re, végül a Katowicét 4-1-re. Ezután a Visegrád Kupában is megkezdték a szereplést, ismét a Katowice volt az ellenfél. A háromgólos differencia itt is megvolt, 3-0 lett a vége a Jastrzębie javára. Majd jött a már jól ismert cseh Frydek-Mistek, a lengyelek ezúttal meg sem álltak hétig. Hét összecsapás után jött az első vereség: a szlovák másodosztályú Turócszentmárton tudta felülmúlni őket 5-4-re, hogy aztán öt nappal később visszavágjanak nekik, itt már 3-1-es lengyel siker született. A Visegrád Kupa második mérkőzésén Nyitrára utaztak, de a szlovákok nem jelentettek különösebb akadályt, 5-3-as győzelemmel jöttek el a Nitra Arénából.

A Jastrzębie - FTC-Telekom mérkőzés 19.00-kor kezdődik Jastrzębie-Zdrójban. 

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
JKH GKS Jastrzębie – FTC-Telekom
2019. szeptember 3. kedd, 19.00, Lodowisko Jastor, Jastrzębie-Zdrój

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin