2021. november 7.
Magabiztos és fontos győzelem a Matinén
Férfi jégkorongcsapatunk 5-2-es győzelmet aratott a MAC HKB Újbuda elleni Erste Liga Matinén.

Azzal a feltett szándékkal lépett jégre vasárnap délután magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk, hogy nagyjából délután 17 óra magasságában győztesen hagyja el a jeget soron következő Erste Liga-mérkőzése után. A Ferencváros ugyanis a szerdai Magyar Kupa-továbbjutás után csütörtökön a szezon eddigi talán legnagyobb meglepetésére gólképtelen volt Székesfehérváron és 1-0-s vereséget szenvedett a liga két sereghajtó csapatának egyike, az előző vasárnap még Budapesten 6-0-ra legyőzött Titánok ellen. A tabellán elfoglalt helyezés, és az alapszakasz-győzelemért vívott rendkívül kiegyenlített harc szempontjából is fontos lett volna ez, ráadásul az ellenfél, a MAC HKB Újbuda egyike annak a két csapatnak a mezőnyben, amelyet idén még nem győzött le tétmeccsen a Fradi.

A Magyar Jégkorong Szövetség és a liga főszponzora, az Erste Bank Hungary Zrt. közös családi napja, az Erste Liga Matiné negyedik állomásán a Tüskecsarnokba látogatott, így a találkozó előtt másfél órával már színes programok vártak kicsiket és nagyokat a csarnok bejáratánál, a lelátón pedig szép számmal gyűltek össze a nézők, sok új arcot is lehetett látni.

Ennek megfelelően remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyre visszatért sérüléséből a Fradi csapatkapitánya, Nagy Gergő és a csütörtöki meccset kihagyó Josh McFadden is, így csak Lukas Bohunicky hiányzott az FTC-Telekom keretéből. Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, az elejétől kezdve a Ferencváros játszott inkább fölényben, de ez helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg. Az első nagyobb lehetőségre egészen a 6. percig kellett várni, amikor Nagy Gergő kapott a kapu előtt korongot, lövését fogta a MAC kapujában kezdő 19 éves Farkas Roland, a kipattanó után pedig Fowlie próbálkozását blokkolták. Maradt a mieink enyhe mezőnyfölénye, nagy MAC-helyzetre egészen a 12. percig kellett várni, amikor Izacky lépett ki szólóban, ám Arany Gergely nyerte a párharcot. A 14. percben McFadden keveredett kisebb kakaskodásba az újbudaiak kapuja előtt, a játékvezetők azonban közbeléptek, mielőtt elfajulhatott volna a helyzet. Nem sokkal később Gooch veszélyeztetett szólóban meglépve, ám ezúttal is Arany volt a végállomás. Bő két perccel a harmad vége előtt emberelőnybe kerültünk Izacky akasztása után, amelyet mindössze hét másodperc alatt sikerült is kihasználni. Elhoztuk a bulit, majd négy egyérintéses passzal jutott el a korong Nagy Gergőig, aki befejezte a gyönyörűen kijátszott akciót. (1-0) Lélektanilag nagyon fontos pillanatban jött a gól, így szoros harmad végén előnyben mehettünk el az első szünetre.

A második játékrész elején igyekeztünk hamar nyomás alá helyezni ellenfelünk kapuját, ez azonban helyzetekben igen, gólban viszont nem mutatkozott meg. Az első sorunk kétszer is közel járt hozzá pedig, Fowlie majd Nagy Gergő révén, de Farkas Roland állta a sarat. A 24. percben egy nézeteltérés után Nagy Gergő és Marc Stevens dobták le a kesztyűket, a fair fight hamar lezárult, csapatkapitányunk bevitt négy-öt tiszta ütést és esélyt sem hagyott ellenfelének – mindkét játékos öt-öt percre ült ki a büntetőpadra. A MAC HKB fiatal kapusa egészen a 26. percig bírta a nyomást, amikor Tamminen lépett ki középen, és helyezett a hálóba. (2-0) Hiába a gól, finn támadónk eltöltött közel egy percet a jégen, majd fájdalmas arccal korcsolyázott a kispadhoz pacsizni, ugyanis az őt utolérni igyekvő Dóczi Zsombor nemes egyszerűséggel hátulról-oldalról olyat sózott játékosunkra, hogy az ütője is beletörött – joggal kapott érte öt perc plusz végleges fegyelmit. Hosszan játszhattunk emberelőnyben, ezt azonban nem sikerült gólra váltani, McFadden járt hozzá a legközelebb egy távoli bombával. Sőt, néhány másodperc még hátra is volt a fórunkból, amikor Kulmalát is kiszórták két percre durva játékért. Ezt nem tudta kihasználni a MAC HKB, sőt, a 35. percben Pavuk Attila korcsolyázott be a támadó harmadba, majd a kékről látványos mozdulattal bombázott a hosszú felsőbe. (3-0) Ezzel még azonban korántsem volt vége a mérkőzésnek, a 39. percben ugyanis eladtuk a korongot a saját alapvonalunk mögött, amire Izacky csapott le, majd szépen tálalt az érkező Molnár Bálint elé, akivel senki nem érkezett, így a hálóba vágta a korongot. (3-1) Sőt, 13 másodperccel a harmad vége előtt a támadó harmadba épphogy belépő Gooch kapott egy visszapaszt, és Pavukhoz hasonló hatalmas gólt lőtt Arany lepkés oldalára. (3-2)

A második harmad végi feltámadás felrázta a MAC HKB játékosait, akik megpróbálták felpörgetni a játékot a harmadik harmad elején, sőt, Hegyi Ádám gáncsolása után ehhez még emberelőnybe is kerültek. Ezt nem sikerült kihasználniuk, ezzel pedig rendezték a mieink fejben a sorokat. Olyannyira, hogy a 45. percben McFadden tört be a koronggal az ellenfél harmadába, középről leadott lövését mamuttal védte Farkas, a kipattanót azonban Cody Fowlie kegyetlenül vágta a hálóba. (4-2) Sőt, a 46. perc elején Schlekmann szabálytalansága után emberelőnybe kerültünk, és ezzel sikerült is élni, gyönyörű Fowlie-Tamminen-Nagy Gergő összjáték végén csapatkapitányunk lőtte be mai második gólját. (5-2) Ezen a ponton úgy festett, eldőlt a mérkőzés, sőt, hiába Kärmeniemi kiállítása az 50. percben, emberhátrányban is veszélyeztettünk, Kulmala azonban nem tudta végleg lezárni a meccset, ahogy immáron egyenlő létszámban a szólóban kilépő Fowlie sem. A percek azonban teltek, és szépen lassan a MAC HKB-nak már nem maradt ideje visszajönni a meccsbe.

Az FTC-Telekom az alapszakasz első helyéért vívott harc szempontjából nagyon lényeges, és ami ennél is fontosabb, magabiztos győzelmet aratott egy az eddigiek alapján közvetlen riválissal szemben, ezzel vesztett pontok alapján továbbra is ott van a tabella élén. Folytatás az egyhetes válogatott szünet után.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Kärmeniemi, Fowlie, Nagy G., Tóth A. – McFadden, Seregély, Kulmala, Tamminen, Pavuk – Hegyi, Sarcia, Hajós, Kóger, Somogyi – Bán, Roczanov, Farkas S., Galántai, Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
MAC HKB Újbuda: Farkas R. (Bálizs) – Macaulay, Tóth Gergely, Schlekmann, Gooch, Tóth R. – Dóczi, Pozsgai, Djumic, Molnár B., Izacky – Garát, Varga K., Stevens, Ritter, Pápa – Csollák, Kozma, Ravasz, Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Nagy G. (18:00, Kulmala, Tamminen), Tamminen (25:20, Kulmala, McFadden), Pavuk (35:32), Fowlie (44:25, McFadden, Tamminen), Nagy G. (45:55, EE, Tamminen, Fowlie), illetve Molnár B. (38:18, Izacky, Djumic), Gooch (39:47, Schlekmann, Garát)
Kapura lövések: (16:11, 18:12, 11:10) 45:33
Védések: (11:15, 10:16, 10:9) 31:40 / 93.94% : 88.89%
Kiállítás percek: (0:2, 7:30, 4:2) 11:34
Emberelőny kihasználás: (4 / 2) 50.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:57 / 5:56
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (2 / 4) 50.00%





Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin