2019. szeptember 18.
Magabiztos győzelem a Vasas otthonában
Férfi jégkorongosaink a Vasas vendégeként lőttek hatot, így továbbra is hibátlan a mérlegük az új idényben.

Két mérkőzés, két győzelem. Előbb a Gyergyó ellen hazai pályán, majd az idegenbeli Hokiderbin az Újpestet sikerült felülmúlnia Fodor Szabolcs csapatának. Az igencsak sűrű menetrendet követve, a Fradi ismét jégre lépett, ezúttal a nulla ponttal, győzelem nélkül álló Vasashoz látogatott a magyar bajnok és Erste Liga-győztes gárda.

Már a kezdőcsapat elején megakadhatott a szeme a szurkolóknak, hiszen Arany Gergely helyén a nyáron a MAC U20-as csapatától igazolt Nagy Kristóf kezdett a kapuban. Ez volt a fiatal hálóőr első igazán komoly megmérettetése a Ferencváros színeiben, hiszen korábban még nem vetette be őt Fodor Szabolcs. Huszonnyolc másodperc kellett az első Fradi-helyzethez, amikor Pavuk tette vissza a kapu mögül a korongot, de Nagy Gergő nem tudott gólt lőni. Az első két percben a hazaiak elvétve tudtak csak átjönni a felezővonalon, a zöld-fehérek odaszögezték őket a kapujuk elé, de helyzetig nem igazán sikerült eljutniuk. Három és fél perc után Kulmala találta magát szemtől szemben a kapussal, lőni is tudott, de mellbe lőtte a kapust. Egy perccel később Fitzgerald nyomott le egy szólót: három embert etetett meg, majd mellé lőtt. A következő három percben a felek lövés nélkül küzdöttek a mezőnyben, majd Pavuk törte meg a csendet, amikor a jobb oldalon húzott el, majd egy hirtelen mozdulattal elindult befelé, amivel becsapta emberét, de a lövés ezúttal is a kapusban halt el. Hazai oldalon csaknem kilenc percet kellett várni az első helyzetre, de ez nem okozott gondot Nagy Kristófnak, aki könnyedén oldalra paskolta a korongot. Tizenkét perc után Pavuk, Nagy és Kulmala játszott össze szenzációsan, a finn lövésig is eljutott, de ezt sem sikerült kihasználni. Alig fél perccel később megfogyatkozott a Ferencváros, ugyanis Fitzgerald késleltette a játékot, amit a játékvezető kétperces kiállítással díjazott. A Vasas ugyan megpróbálta kihasználni az előnyt, de Nagy ezúttal is az útjukba állt, így maradt a 0-0. Tizenhat és fél perc után a hazaiaktól Hetényit állították ki bottal akasztásért. A Fradi megnyomta az előnyt, ismét odaszegezte a saját kapuja elé a házigazdát, de a gól sehogy sem akart összejönni. Egészen az utolsó percig, amikor Tóth Adrián passzát Fitzgeraldnak sikerült a hálóba továbbítania (0-1). A zöld-fehérek megszerezték a vezetést, és egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészre is a mieink jöttek ki sokkal nagyobb elánnal. Ennek ellenére a harmad első valamire való helyzete a Vasas előtt adódott; Szalma lőtt kapura, de Nagy résen volt és könnyedén hárított. Egy perccel később Hegyi révén már a Fradi is veszélyeztetett, de ez is csak a kapusig jutott. Még ebben a pillanatban egy korábban elkövetett szabálytalanságért Inglis állt ki két percre, így ismét emberelőnybe támadhattunk. Ahogy azt az első játékrészben már többször láttuk, ezúttal is beszorultak a hazaiak, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteket. Öt és fél perc után azonban Hajós nagyszerűen passzolt Switzernek a felezőnél, aki elvitte a korongot, megverte emberét, és visszatérése alkalmából góllal jelentkezett (0-2). Kilenc perc ötvennél újra emberelőnybe kerültünk: Czakó kapott két percet bottal akasztásért. Továbbra is ott voltunk a Vasas kapuja előtt, akik nem tudtak helyzetbe kerülni. Az előny lejárta előtt tizenegy másodperccel Tóth Adrián passzolta a hosszú irányába a korongot, ahol Fitzgerald már várta, és belőtte a harmadikat is (0-3). Húsz másodperccel később Pulli a saját kapunk elől lódult meg, mindenkit maga mögé utasítva jutott el a hazai kapuig, de a kapuson már nem jutott túl, maradt a háromgólos különbség. Tizenhat perc elteltével Fliszár is megkapta a maga két perces büntetését, amit hat másodperc alatt büntetett a Ferencváros: Rantanen passzolt Nagynak, aki centerezett, Pavuk pedig állítás nélkül kíméletlenül lőtte a kapuba (0-4). A második harmadban hármat lőve, négygólos Fradi-előnnyel vonultak a felek.

A záró játékrész első két percét megnyomták a hazaiak, veszélyt tudtak teremteni a kapunk előtt, de Nagy mindannyiszor útját állta a próbálkozásoknak. Ezután sikerült visszavennünk a találkozó irányítását, és már mi teremtettünk helyzeteket a hazai kapu előtt. Hét perc után már nem csak helyzet volt, hanem gól is: egy villámgyors ellentámadás után Switzer és Tóth Adrián játszottak össze, majd jött a bepassz a középen érkező Fitzgeraldnak, aki belőtte az ötödik Fradi-gólt (0-5). Három perccel később jött a válasz: Nagy az első lövést még védeni tudta, de a lecsorgó pont Turbucz elé került, aki üres kapura nem hibázott (1-5). Tíz perc után Nagy Gergő fogásért töltött két percet a büntetőpadon. Rögtön jött is a helyzet, de nem tudták kihasználni az emberelőnyüket. Négy perccel a találkozó vége előtt Fitzgerald és Tóth Adrián adogattak, a korong viszont Switzer elé került, aki közvetlen közelről nem hibázott, feltette az i-re a pontot (1-6).

A Ferencváros megérdemelten, magabiztos játékkal vitte el a három pontot a Vasas otthonából. Hamarosan folytatódik az erőltetett menet, pénteken a Fehérvár ellen jön a folytatás idegenben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom 1-6 (0-1, 0-3, 1-2)
Vasas Jégcsarnok
Schiller-Vasas HC: Sági (Tóth) – Kováts, Hetényi, Turbucz, Pápa, Székely Mádai – Bukor, Gáspár, Bödök, Szlama, Schmál – Tornyai, Surányi, Czakó, Csiki, Márton – Inglis, Farkas, Szalma, Páterka, Fliszár Vezetőedző: Ladányi Balázs
FTC-Telekom: Nagy (Arany) – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Pavuk – Jászai, Pulli, Tóth Ad., Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Pozsár, Tóth Ri., Németh, Hajós – Roczanov, Tóth Re., Tóth Gergely, Farkas, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (5:26, 4:24, 16:11) 25:61
Védések: (25:5, 21:4, 9:15) 55:24 / 90.16% : 96.00%
Kiállítás percek: (2:2, 6:0, 2:4) 10:6
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (4 / 2) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (2 / 4) 50.00% / (0 / 2) 100.00%
Gólszerzők: Turbucz, illetve Fitzgerald 3x, Switzer, Pavuk

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin