2020. december 23.
Magabiztos győzelem, az élen karácsonyozunk
Férfi hokisaink nehéz első harmad után sima 4-1-es győzelmet arattak a Titánok ellen az Erste Ligában.

Karácsony előtti utolsó mérkőzésén lépett jégre szerdán 14.30-tól a Titánok ellen az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapata. Fodor Szabolcs együttese az idei szezonban eddig kétszer találkozott a Titánokkal: először október 24-én Győrben, akkor a Fradi éppen a koronavírus-járvány miatti megbetegedések második hullámából tért vissza két hét kihagyás után, míg a Titánok hasonló okokból mindössze a harmadik meccsüket tudták játszani a szezonban, az a találkozó 5-3-as Fradi-győzelmet hozott, a mieink ezzel szerezték meg a 2020/21-es kiírás első rendes játékidős győzelmét. A Titánok november 10-én a Tüskecsarnokban aztán megmutatták, hogy ha egyenlő létszámban, megfelelő fizikai állapotban és felkészültségben tudnak kiállni egy meccsre, a legerősebb csapatoknak is méltó ellenfelei tudnak lenni. Azon a találkozón a vendégek 3-0-s hátrányból fordítottak, és végül a Fradinak kellett küzdenie az egyenlítésért, a hosszabbításban aztán otthon tartottuk a második pontot.

A két csapat idei harmadik egymás elleni mérkőzésének mindkét fél számára volt tétje, a Fradi a válogatott szünet előtti utolsó meccsen megszerzett első pozícióját megtartva a tabella élén akart karácsonyozni, ehhez rendes játékidős győzelemre volt szüksége. A Titánok pedig továbbra is óriási harcban van a rájátszást érő nyolcadik helyért a Vasassal és a Dunaújvárossal (idén a pandémia miatt megcsúszott versenynaptár következtében nem rendeznek középszakaszt, így a rájátszás mezőnye az alapszakasz végeredménye alapján alakul ki).

Egy nagy visszatérőt köszönthettünk a Fradi meccskeretében: a szezon elején Achilles-sérülést szenvedett Farkas Simon egy műtét és hosszú rehabilitáció után bár a meccsen még nem sokat játszott, de visszatérhetett a keretbe. Óriási elismerés jár a teljes stábnak, a rehabilitációs szakembereknek és Kiss Áron erőnléti edzőnek, hogy a tervezettnél hetekkel korábban bevethető állapotba hozták a Fradi csupaszív 13-asát. Bevetésre kész volt az új igazolások közül az exnyitrai kanadai védő, Mitch Versteeg is, Kóger Dániel debütálására zöld-fehérben viszont még várni kell picit.

Az első harmadban a játék hasonló képet mutatott, mint amit már korábban megszokhattunk a tabella alsó felébe tartozó csapatok ellen. Az ellenfél rendkívül felpörög az ilyen találkozókra, és a folyamatos fejlődésnek köszönhetően az olyan fiatalokkal teletűzdelt csapatokkal is számolni kell már, mint a Titánok. Fodor Szabolcs épp a Vasas ellen kínkeservesen, a hajrában szerzett góllal megnyert meccs után nyilatkozta még a válogatott szünet előtt, hogy az ellenfél úgy játszott, mint a magyar válogatott a 2000-es évek közepén-végén, amikor még ő is aktív játékos volt. Betömörültek, csíptek-rúgtak-haraptak, határozottan és keményen védekeztek, és egy-egy villámgyors megugrásból gólokat is szereztek, ezzel alaposan megnehezítve a papíron erősebb ellenfél dolgát. A Titánok is hasonló szellemben vették fel a kesztyűt, megspékelve azzal, hogy az első harmad során végig az emberelőnyeik is megvoltak, emiatt a Fradi nem tudta a szokásos mély letámadásos határozott játékát játszani, ugyanis szinte folyamatosan a speciális egységeink voltak jégen. A 6. percben Kulmala kapott két percet, majd 27 másodperccel korábban Versteeg et is kiszórták kései ütközésért. Véleményes ítélet volt, Versteeg ugyanis nem sokkal korábban egy hasonló hatalmas ütközéssel mutatkozott be a ligának és az ellenfélnek, ami miatt elmozdult az egyik plexielem, és kisebb technikai szünetet is kellett tartani, akkor nem járt büntetés. Most igen, így több mint másfél perc kettős előnye volt a Titánoknak, ezzel viszont nem sikerült élniük. Hősies és remekül működő volt az emberhátrányos védekezés, ahogy később is. Nem sokkal azután ugyanis, hogy kivédekeztük a kettős hátrányt, előbb Ellerbyt, majd az ismét jól kivédekezett ezúttal szimpla hátrány után Hodgmant szórták ki két percre – mindketten reklamáltak, talán keményebb játékhoz szoktak hozzá korábbi pályafutásuk során. Egyik előnnyel sem éltek a vendégek, remekül működött a hátrányos védekezésünk végig. Gólt viszont nem sikerült szereznünk, az első harmadban a domináns játék mellett ez is hibádzott, bár egy esélyt kaptunk a játékrész legvégén, amikor Péter Andor szabálytalansága után megkaptuk a mérkőzés első emberelőnyét.

Mivel nem találtunk be, így több mint egy percet átvittünk az emberelőnyből a második harmadra, emiatt az első húsz percnél lendületesebben kezdtük a második periódust, de a gól továbbra is elmaradt. Egyenlő létszámban is maradt a fölényünk, egyre inkább átvettük a játék irányítását, de nem tudtunk eredményesek lenni, a Titánok pedig masszív védekezésből indulva kontráztak, és többször is nagy lehetőségük volt a vezetés megszerzésére. Arany Gergelynek gyors egymásutánban kétszer is egy az egy ellen kellett védenie, mindkétszer nagy bravúrt mutatott be. Nem sokkal a harmad – és a mérkőzés – fele után aztán végre megtört a jég, Justin Hodgman ezúttal nem húzta kapura az alapvonal mögül a korongot, hanem óriási passzt adott a középen érkező Tóth Adriánnak, aki közelről nem hibázta el a ziccert. (1-0) A bekapott gól annyira megfogta az ellenfelet, hogy alig fél perccel később következett a második: Tóth Gergő gyönyörű egyéni akciót bemutatva az ellenfél harmadában tett egy nagy tiszteletkört, majd kintről nagy erővel óriási gólt húzott a vendégek kapuját védő Gyenes hálójába. (2-0) Bár ezután is voltak lehetőségei a Titánoknak, a gyors két gól azért megfogta az ellenfelet, és innentől a mieink játszhatták azt a játékot, amit nagyon szeretnek. Nyugodtan, higgadtan kontrolláltuk az eseményeket, jól védekeztünk, és volt több korongunk a még nagyobb vezetéshez is. Újabb találat viszont nem született a második harmadban, Sarcia áthúzódó kiállítása miatt pedig a záró játékrészt mi kezdtük hátrányban.

Az áthúzódó kiállítás nem zavarta meg a mieinket, magabiztosan védekeztük ki a hátrányt, majd ismét átvettük a mérkőzés irányítását, a 47. percben pedig már hárommal vezettünk: Sági Martin bombázott a kékről, Németh Attila pedig remek ütemben ért bele, a korong pedig így a tehetetlen Gyenes mellett a hálóba vágódott. (3-0) Úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, kevesebb mint két perccel később viszont hosszú idő után először kihagyott a védekezésünk, Balogh Bence harcolt meg egy korongért a kapunk mögött, majd a középen érkező Madácsi Benedek elé tálalt, aki szépen befejezte az akciót. (3-1) Apró szikra lángolt fel a vendégeknél az egyenlítésre, ezt azonban hamar lehűtöttük, Justin Hodgman ezúttal befejezőként jeleskedett. (4-1) Ez a gól végleg lezárta a nyitott kérdéseket, sőt, öt perccel a vége előtt Tiainen szabálytalansága után még emberhátrányba is került a Titánok. Ezt sikerült kivédekezniük, sőt, miután két perccel a vége előtt Kärmeniemit is kiállították, még a kapusukat is lehozták, ám hat a négy ellen sem sikerült közelebb zárkózni.

A Ferencváros nehéz első harmad után magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott hazai jégen, így a MAC HKB Újbuda esti mérkőzésétől függetlenül a tabella élén tölti a karácsonyt. Folytatás december 28-án a szezon harmadik Derbijével!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Titánok 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
FTC-Telekom:
Arany (Nagy K.) – Ellerby, Tóth Gergely, Somogyi, Kulmala, Nagy G. – Hegyi, Versteeg, Hodgman, Tóth A., Pavuk – Kärmeniemi, Sarcia, Hajós, Németh A., Sági – Boros, Farkas, Roczanov, Tóth R., Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Titánok: Gyenes (Szeles) – Erdély B., Reiter A., Császár, Luusuaniemi, Tiainen – McNulty, Nagy Á., Ambrus, Dézsi, Péter – Dobmayer, Vas, Almási, Balogh, Madácsi – Kóger B., Vincze, Németh K., Rétfalvi, Jakimcsuk. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.
Gólok: Tóth A. (31:25, Hodgman, Pavuk), Tóth Gergő (32:00, Tóth R.), Németh Attila (46:33, Ellerby, Sági), Hodgman (52:56, Roczanov, Pavuk), illetve Madácsi (48:18, Balogh)
Kapura lövések: (12:7, 15:14, 18:10) 45:31
Védések: (7:12, 14:13, 9:16) 30:41 / 96.77% : 91.11%
Kiállítás percek: (8:2, 2:0, 2:2) 12:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (7 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 10:19
Emberhátrányos védekezés: (0 / 7) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin