archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 23.
Magabiztos győzelem Fehérváron, megvan a felsőházi középszakasz
Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott Fehérváron, és bebiztosította helyét a felsőházi középszakaszban.

Férfi jégkorongcsapatunk a kétnapos karácsonyi szünet előtti utolsó mérkőzésén Székesfehérvárra látogatott, a Titánok otthonába. Fodor Szabolcs legénysége az idei szezonban eddig két szoros mérkőzést játszott a fehérvári farmcsapattal, de végül mindkettőt sikerült megnyerni – egyet rendes játékidőben, egyet szétlövéssel. A győzelem volt a terv a mai napon is, már csak azért is, mert újabb három ponttal már öt egység lehetett volna a Fradi előnye a tabella élén a nagy rivális Csíkszereda előtt, ami kilenc mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt több, mint imponáló.

A fehérváriak is nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe, hiszen nekik sem volt tét nélküli a találkozó: egy esetleges bravúrgyőzelemmel megelőzhették volna a tabellán a mélyrepülésben lévő ősi riválist, a Dunaújvárosi Acélbikákat, ráadásul mindezt a listavezető legyőzésével. Bár az első harmad végi kapura lövési mutató (13:13) nem tükrözte, összességében azért a mieink játszottak fölényben. Kärmeniemi, és Farkas is komolyabb lövést eresztett meg Kornakker kapujára, a legutóbb Pesterzsébeten az emlékezetes tömegbunyó egyik kulcsfigurájának bizonyuló fehérvári hálóőr azonban remekül állt a helyén. Ahogy a túloldalon Arany is, akinek több esetben is észnél kellett lennie, valamint mindkét oldalon kisegítette a vas is egy-egy alkalommal a kapusokat. A nagyobb helyzetek talán a mieink előtt adódtak, Switzer két ziccert is elhibázott, az egyiknél Kornakker mutatott be bravúrt, míg a másiknál mellé durrantott. A 8. perc elején emberelőnybe kerültünk Reiter kiállítása révén, és ezt végül sikerült kihasználnunk, az ex-fehérvári, de szívében ősfradista kapitányunk, Nagy Gergő révén, a hazai szurkolók legnagyobb bánatára. Nem volt rossz a meccs tempója, és döntő fölénybe nem sikerült kerülnünk, sőt, a túloldalon is adódott ziccer, Buzás azonban nagyon mellé-fölé durrantott a Roczanov kiállítása miatti emberelőny alatt. Megúsztuk a hátrányt, ám végül még Nagy Gergőt is kiszórták 18:12-nél, így bár egygólos előnnyel vonultunk szünetre, 12 másodpercnyi áthúzódó emberhátránnyal vártuk a második játékrészt. (0-1)

Könnyedén kivédekeztük az áthúzódó hátrányt, ám fehérvári helyzetekkel, és Reiter révén vassal indult a második játékrész. Sok volt az ütközés, a kemény párharc, a Titánok bátran beleálltak a csatába. Újabb emberhátrányt kellett kivédekeznünk, majd miután kiegészültünk, egy korongszerzés után villámgyorsan 2 az 1 ellen ugorhattunk ki, Switzer előbb még Kornakkerbe püfölte a korongot, majd beütötte saját kipattanóját. A bekapott gól után kicsit elvesztették a fonalat a hazaiak, Kärmeniemi lövésénél Kornakker óriásit lepkézett, a korong pedig a kapuba hullott, így már hárommal vezettünk. Újabb emberhátrányt kellett kivédekeznünk, ismét sikerrel – remekül állt az emberhátrányos statisztikánk. Egyenlő létszámnál azonban Bennett korongot szerzett, végigvezette, és bevágta, szépítettek a hazaiak. Igaz, Bennett majdnem megbánta ezt, hiszen gólja után nem állt meg időben, és rácsúszott az elvetődő Aranyra, emiatt pedig a kőkemény Perrier ment oda elégtételt venni, a játékvezetők azonban közbeléptek, így nem alakult ki bunyó, a szép számmal jelen lévő Fradi-szurkolók nagy bánatára – megnézték volna már a kanadai nehézfiút „éles bevetésen” zöld-fehér mezben. Perrier azonban két perccel később máshogy állt nemes bosszút: góljával újra háromgólos volt a különbség. Sarciát még a végén kiszórták magas botért, ez is áthúzódó lett, ezúttal 21 másodperc erejéig, gól azonban már nem született. (1-4)

Negyedik gólunk egyben azt is jelentette, hogy a lényegi kérdések eldőltek, ezt mutatta az is, hogy a fehérváriak már közel sem ugyanazzal a lendülettel érkeztek meg a záró játékrészre, mint korábban. Ugyan a 41. és a 48. percben is emberhátrányba kerültünk, figyelemreméltó magabiztossággal védekeztük ki a hátrányokat. Emellett több helyzetünk is adódott, ám a legtöbbjét kissé könnyelműen fejeztük be. Így sem maradtunk gól nélkül erre a harmadra sem, az 51. percben Tóth Adrián pofozott be közelről egy emberelőnyös akció végén egy remek átadást, majd másfél perccel később Perrier kapott remek korongot Roczanovtól, és élt is a lehetőséggel - zúgott is a vendégszektorban a "Pitbull Perrier" rigmus, a kanadai bekk csupaszív, ponterős játékával és határozott védekezésével hamar közönségkedvenccé vált. Még kivédekeztünk egy újabb emberhátrányt, ezzel a vonatkozó statisztikát 100%-kal zártuk a mai meccsen, akárcsak az emberelőnykihasználást, az eredmény viszont már nem változott.

Az FTC-Telekom magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott Fehérváron a kétnapos karácsonyi szünet előtti utolsó találkozón, ezzel öt pontra növelte előnyét a tabella élén a Csíkszeredával szemben, és matematikailag is bebiztosította a részvételt a felsőházi középszakaszban, a ligában elsőként.

Folytatás Karácsony másnapján, december 26-án Pesterzsébeten a Vienna Capitals II ellen, majd még az óévben december 28-án Dunaújvárosba utazunk, 30-án pedig hazai jégen fogadjuk a Hokiklub Budapestet.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom 1-6 (0-1, 1-3, 0-2)
Fehérvári Titánok: Kornakker (Gyenes) – Beukeboom, Láday, Kiss P., Lewis, Péter – Reiter, Szabó B., Bennett, Madácsi, Mihály Á. – Kiss R., Vas, Császár, Hamvai, Mazzag – Imre, Flórián, Almási, Buzás, Kovács A. Vezetőedző: Kiss Dávid.
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Kärmeniemi, Nagy G., Walls, Tóth G. – Perrier, Boros, Tóth A., M. Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Sarcia, Roczanov, Tóth Ri., Farkas – Lengyel, Tóth Re., Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (13:13, 13:14, 8:10) 34:37
Védések: (12:13, 11:12, 8:8) 31:33 / 83.78% : 97.06%
Kiállítás percek: (2:4, 0:6, 2:6) 4:16
Emberelőny kihasználás: (9 / 0) 0.00% / (2 / 2) 100.00%
Emberhátrányos védekezés: (2 / 2) 0.00% / (0 / 9) 100.00%
Gólszerzők: Bennett (33:53, Mihály Á., Sándor), illetve Nagy G. (08:26, EE, Switzer), Switzer (24:37), Kärmeniemi (26:31, Roczanov, Tóth Ri.), Perrier (36:37), Tóth A. (50:06, EE, M. Fitzgerald, Perrier), Perrier (51:41, Roczanov)

A mérkőzés összefoglalója:
(Fotó: Fehérvári Titánok/Soós Attila)

Cikkajánló

Ajkán zárjuk az Erste Liga alapszakaszát

Csapatunk a FEHA19 együttesével találkozik az utolsó alapszakasz-meccsen, immár biztos továbbjutóként.

Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!

Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin