2019. december 1.
Magabiztos győzelem: nyolcat lőttünk a Hokiklubnak
Férfi jégkorongcsapatunk a Hokiklub Budapest gárdáját fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Négy nappal ezelőtt hazai pályán egy sima, 3-1-es diadalt könyvelhettünk el az Újpest ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Ez volt a csapat negyedik megnyert Hokiderbije az új idényben, azonban ez a siker azt is jelentette, hogy sikerrel kvalifikáltuk magunkat a kupa januári négyes döntőjébe, amit január 18-19-én Miskolcon rendeznek majd. A találkozót követőn Fodor Szabolcs vezetőedző úgy döntött, hogy szabadnapot ad a keretnek, így újult erővel vághattunk bele a Hokiklub Budapest elleni vasárnapi Erste Liga-mérkőzésre való felkészülésbe.

A meccset megelőző utolsó edzésen Myles Fitzgerald és Anssi Rantanen nem vettek részt. Kanadai támadónk Dániában összeszedett sérülése azóta sem jött rendbe, míg finn kollégája gyomorproblémákra hivatkozva maradt távol. Most azonban már itt volt kőkemény hátvédünk, és játékra készen várta az esti rajtot. A kapuban ezúttal a szombaton 20. születésnapját ünneplő Nagy Kristóf kezdett. Miénk volt az első buli, sikerült is eljönni az ellenfél harmadába, de lövésig nem jutottunk el. Az első lövésre sem kellett sokat várni, pár pillanattal később Kärmeniemi már nem tétlenkedett, de próbálkozása elkerülte a kaput. Néhány másodperc kellett csak, hogy újra veszélyeztessünk: ezúttal Tóth Renátó látta meg a középen érkező Hajóst, aki ugyan belekapott a korongba, de Kiss jól reagálta le a szituációt, hozzá tudott érni a játékszerhez, így az felpörgött. A következő néhány percben a helyzetek elmaradoztak, a mezőnyjáték vette át a főszerepet, ahol nem kímélték egymást a játékosok, mindezt szabályos keretek között tartva. Hat perc elteltével a meccs eddigi legnagyobb helyzete adódott előttünk, amikor Tóth Richárd centerezett, Switzer lőtt, Kiss pedig bravúrral védett. Egyértelműen mi uraltuk a találkozót, a vendégek lövésig sem tudtak eljutni, mi azonban megsoroztuk őket. Előbb Németh Attila passzáról milliméterekkel maradt le Hajós, majd Tóth Gergely tesztelte a vendégek hálóőrét. Csaknem kilenc perc kellett ahhoz, hogy a Hokiklub érdemben is hozzászóljon a mérkőzéshez, de Nagy Kristófnak nem okozott gondot a vendég próbálkozás. Még a harmad első felében jártunk, amikor sikerült megtörnünk a jeget: megszereztük a korongot a középső harmadban, Kulmala és Switzer kettő az egyben mehettek a kapusra, a finn rendkívül önzetlenül tette középre a korongot, a kanadai pedig nem hibázott (1-0). Egy perccel később Hegyi lőtt volna kapura, de csak Hajóst találta el, akiről mellé vágódott a pakk. Támadtunk-támadtunk, kellett az a bizonyos második, ami jött is: az előző forgatókönyv ellentéte valósult meg: ezúttal Switzer passzolt Kulmalának, aki könnyedén lőtte be a másodikat (2-0). Lendületben maradtunk, szerettük volna tovább javítani a gólkülönbségünket, de Kiss megemberelte magát és előbb Kärmeniemi, majd Pulli és Boros lövését is védeni tudta. Három és fél perccel a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt: Tóth Gergely bombája még levágódott róla, pont Switzer elé, aki háromra növelte az előnyt (3-0), így magabiztos vezetéssel mehettünk a szünetre.

A fordulás után ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Nagy Gergő lövését még fogta Kiss, majd pillanatokkal később Hajós centerezésére érkezett Tóth Renátó, és már ott is volt a negyedik (4-0). A negyedik perc végén Nagy Gergő kapott két percet bottal akasztásért, így kapott egy lehetőséget a szépítésre a Hokiklub. Azonban a korong többnyire még emberhátrányban is nálunk volt, ők pedig nem hogy szépíteni, helyzetig sem tudtak eljutni. Még a harmad első felében sikerült berámolni a következőt: egy kisebb kavarodás után Németh Attila elé került a korong, akinek sikerült az üres kapuba kotornia egy kipattanót (5-0). Pillanatokkal később, szinte a semmiből érkezett Rantanen, és egy távoli, csere előtt kapura tett korongból belőtte a hatodikat, Kiss Bence óriásit hibázott, a finoman szólva sem nagy erővel kapujára érkező korong róla csorgott be (6-0). A vendégek szakvezetője nem is tétlenkedett, kapust cserélt: Kiss helyére érkezett Gadácsi. Próbált feljebb jönni a Hokiklub, lövésig is eljutottak, de Nagy Kristóf eszén egyszerűen nem tudtak túljárni. Ellenben amikor komoly esélyük lett volna a gólszerzése, kvázi ajtó-ablak ziccer, akkor Tóth Adrián az utolsó pillanatban odaért, és még a lövés előtt elhalászta a korongot. Bő egy perccel a vége előtt jött a következő emberhátrányunk: Kärmeniemi kapott két percet gáncsolásért, így ezt a játékrészt egy játékossal kevesebbel fejeztük be.

Az utolsó harmadot egy rövidebb kényszerszünettel indítottuk, ugyanis a rolba a jégfelújítás kellős közepén megadta magát, így a tervezettnél többet pihenhettek a játékosok. Szerencsére néhány perc elteltével a jégmestereknek sikerült orvosolniuk a problémát, így hatalmas ováció fogadta a jégre visszatérő jégkészítő gépet és vezetőjét a lelátóról. A hosszabbra nyúlt szünetből mi jöttünk ki jobban, hiszen alighogy elkezdődött a játékrész és kiegészültünk, jött Nagy Gergő és Pavuk Attila, utóbbi pedig elképesztő higgadtsággal lőtte a korongot a kapuba egy remek lövőcsel után (7-0). A folytatásban megfogyatkoztunk, ugyanis egyszerre túl sokan tartózkodtunk a jégen, így Tóth Renátó ült ki a büntetőpadra leülni a technikai kisbüntetést. Nagyon gyorsan fel is állt a Hokiklub, de Nagy Kristóf és a védelem hozta a formáját, így ezt az emberhátrányt is sikerült kibekkelni. Négy perc után Tóth Adrián kapta a korongot a jobb oldalon, majd lőni is tudott, de Gadácsi hárított. Nyolc és fél perc után jött a következő gólunk: Nagy Gergő remek helyzetfelismerése és az alapvonalról a túloldalra visszatett tanári lapos passza után jött Jere Pulli és lőtte a nyolcadikat (8-0). A harmad felénél ismét emberhátrányba kerültünk: Tóth Gergő kapott két percet a korong tenyérbe zárásáért. Ugyan ott voltak a kapunk előtt a vendégek, egy-egy kósza lövéssel meg is próbáltak veszélyeztetni, de gólt nem sikerült szerezniük. Hosszú ideig főleg a mezőnyben küzdöttek a felek, majd három és féllel a vége előtt Nagynak kellett védenie. A mérkőzés végénél még Nagy Gergő egy csel után veszélyeztetett, de jött egy blokkoló játékos, majd nem sokkal később Switzer lőtte telibe a vasat egy kontrával.

A Ferencváros magabiztos játékkal, kapott gól nélkül hozta a kötelezőt, ezzel pedig bizonyos szempontból ismét történelmet írt, ugyanis ez volt az első olyan mérkőzés a két csapat közös felnőtt történelmében, beleértve a két egymás elleni 2017-es kupaselejtezőt is, ahol a Hokiklub nem tudott gólt szerezni a zöld-fehér együttes ellen. A shutout pedig a nemrég húszéves Nagy Kristóf nevéhez fűződik, aki ezzel tovább javította mutatóit a játékidő 40%-ánál kevesebbet védő kapusok rangsorában.

Holnap este a Brassó ellen, 18.00-tól jön a folytatás, ugyancsak a Pesterzsébet Jégcsarnokban - ez már egy jóval keményebb feladat lesz a jelenleg a tabella második helyén álló erdélyiek ellen, akiket korábban itthon ugyan sikerült legyőzni, ám idegenben büntetőkkel ők kerekedtek felül. A tabella második helyének megszerzése szempontjából kulcsfontosságú volna a győzelem, így csak remélhetjük, hogy ahogy arról Fodor Szabolcs vezetőedző korábban és a mai mérkőzést követő sajtótájékoztatón is beszélt, a csapat kipihente magát az őrült novemberi menetelés után, és tudja érvényesíteni a Dániából, a Kontinentális Kupáról magával hozott sebességet és játékrutint.

A találkozót követő sajtótájékoztató:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 21. forduló
FTC-Telekom – Hokiklub Budapest 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy G., Pavuk, Tóth Ad. – Kärmeniemi, Pulli, Kulmala, Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Boros, Jászai, Hajós, Németh, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Hokiklub Budapest: Kiss (Gadácsi) – Berry-LaMontagna, Lakatos, Philqvist, Satek, Szűcs – Hovinen, Lévai, Koski, Lőczi, Szappanos – Bugár, Reiter, Albert, Izsák, Németh Árpád – Bán, Horváth, Keves, Manninen, Szigeti Vezetőedző: Jens Brandström
Kapura lövések: (12:6, 9:6, 6:4) 27:16
Védések: (6:9, 6:6, 4:4) 16:19 / 100.00% : 70.37%
Kiállítás percek: (2:0, 4:0, 6:0) 12:0
Emberelőny kihasználás: (0 / 0) 0% / (6 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 6) 100.00% / (0 / 0) 0%
Gólszerzők: Switzer (09:36, Kulmala), Kulmala (12:30, Switzer, Tóth Ri.), Switzer (16:28, Tóth Ri., Tóth Gergely), Tóth Renátó (22:46, Hajós, Németh), Németh (29:49, Hajós, Pulli), Rantanen (31:17), Pavuk (40:48, Nagy G., Tóth Gergely), Pulli (48:35, Nagy G., Tóth Ad.)

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin