2019. november 27.
MK: Magabiztos győzelem, ott vagyunk az elődöntőben
Férfi hokisaink a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Újpestet fogadták Pesterzsébeten.

Egy héttel ezelőtt a Megyeri úton egy sima, 3-1-es sikert arattunk az ősi rivális Újpest ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a kétgólos előny nagyon jó esélyt jelentett, hogy hazai jégen kiharcoljuk a legjobb négy közé jutást.  A mieink keretében nem volt ott Myles Fitzgerald, aki még a Kontinentális Kupa alatt szedett össze egy sérülést Dániában, ami azóta sem jött rendbe, valamint Németh Attila, aki ugyan elutazott a múlt heti kupameccset követő fárasztó kétmeccses erdélyi túrára, de sérülés miatt nem lépett pályára. Ellenben ott volt a Fradi keretében a lilák ellen az a Jere Pulli, aki az első összecsapást és Erdélyt betegség miatt volt kénytelen kihagyni, most azonban már játékra készen várta az összecsapást.

Fodor Szabolcs abban a kényelmes, ám annál inkább nehéz helyzetben volt, hogy melyik kapusa kezdjen a Hokiderbin: a Brassó ellen parádés védéseket bemutató Nagy Kristóf, aki a büntetők alatt is magabiztos teljesítményt nyújtott, vagy az az Arany Gergely, aki a Csíkszereda elleni összecsapáson és nem sokkal korábban a Kontinentális Kupában is bravúrt bravúrra halmozott. A vezetőedző végül utóbbi mellett tette le voksát. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, Ivánczi Zsoltra, csapatunk nemrég elhunyt bérletes törzsszurkolójára emléketek meg a játékosok és a kilátogató szurkolók.

Ugyan az Újpest szerezte meg a kezdő korongbedobást, de az első két helyzet hozzánk köthető, Duschek mindkét alkalommal védeni tudott. Ezután nagyon gyorsan emberhátrányba kerültek a vendégek, DiDiomete követett el rendkívül ostoba szabálytalanságot, amit öt perc plusz végleges kiállítással jutalmazott a játékvezető. A meccsből magát mindössze 35 másodperc elteltével kiíró légiós a magyar pályákon ritkán látható "láb kirúgása" szabálytalanságot követte el. Nem is kellett több, tizenhat másodperccel később Tóth Adrián passzára érkezett Switzer, előnyhöz juttatva minket (1-0). Látszott a játékosokon, hogy jót tett nekik a mérkőzés előtti napon kapott rövid pihenő, keményen nekiestek a vendégeknek, a helyzetek is jöttek sorban, elsősorban finn különítményünktől. Előbb Karmeniemi lövését ütötte oldalra Duschek, majd Kulmala próbálkozását sikerült megfognia. Öt perc után is mi irányítottunk, Tóth Richárd is lövéssel jelentkezett, az levágódott, és az ismétlést sem sikerült a lilák kapujába juttatni. A kiegészülés után kezdett magára találni az Újpest, és a hatodik perc végén némileg váratlanul az első helyzetüket rögtön gólra váltották: Milushkin volt eredményes (1-1). Még két helyzetig eljutottak a vendégek, de Arany itt már megálljt parancsolt nekik. A harmad felénél Pavuk hátulról lökte neki ellenfelét a palánknak, amire Carlson válaszul hátulról kezdte el ütni a már a jégen térdelő támadónkat, így mindketten kettő plusz tíz percre szálltak ki a játékból. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, előbb Pulli lövését védte Duschek, majd Tóth Gergely is tesztelte a lilák portását. Öt perccel a vége előtt Sikorcin követett el rendkívül csúnya, fejre irányuló szabálytalanságot, így ő is kapott egy kettő plusz tíz perces büntetést. Hiába az emberelőny, újabb gól nem született, 1-1-ről vártuk a folytatást.

A második játékrész első helyzete a vendégeké volt: Nemes próbálkozott, de Arany eszén nem tudott túljárni. Nagyon gyorsan átvettük az irányítást, de lövésig egészen a negyedik percig nem jutottunk el, akkor azonban jött a gól is: Tóth Adrián a rövid alsóba lőtt, de ebben nagyon benne volt Duschek is (2-1). Nem vettünk vissza az újabb vezetés birtokában sem, sorra jöttek a lövések, de Duschek kétszer is nagyot fogott. A kilencedik percben aztán ismét támadtak a vendégek: egy oldalról a hosszú irányába lőtt korongra érkezett Varga, de milliméterekkel lemaradt róla. Fél perccel később Milushkin próbálkozott távolról, de Aranynak ez nem volt kihívás. A harmad felénél Kulmala kapott egyet hátulról, amit Pulli nem hagyott szó nélkül, rögtön honfitársa védelmére kelt. A játékvezető gyorsan közbeavatkozott, és mindkét oldalt 2-2 perccel büntette, de az újpestiek kaptak még egy tízest is. Ezúttal is mi lendültünk támadásba, de előbb Nagy Gergő, majd Rantanen lövését is fogta Duschek. Három és fél perccel a játékrész vége előtt Sikorcin kapott két percet gáncsolásért, így újra emberelőnyben támadhattunk. Nagy Gergő lövése még lejött Duschekről, de fél perccel később jött Tóth Adrián, aki belőtte maga második, csapata harmadik gólját (3-1). Aranynak fél perccel a játékidő vége előtt még játékba kellett avatkoznia, de nem okozott neki komoly gondot, így kétgólos fórról vártuk a végjátékot.

A záró harmadot ott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk. Három a kettő ellen támadhattunk egy ízben, Tóth Adrián, Pavuk és Nagy Gergő robogtak az újpesti kapu felé, végül Pavuk érkezett a kétgólos Tóth Adrián passzára, de mellé lőtt. A második perc felénél Switzer próbálkozott, de Duschek figyelt. Néhány pillanattal később Tóth Richárd maradt a jégen egy Vargával való szerencsétlen ütközés után, de nem volt komoly a baj, tudta folytatni a játékot. Négy perc kellett az újpestieknek, mire lövéssel próbálkozhattak, de Aranyon nem lehetett túljutni. Fél perccel később, mikor a korong már nem volt játékban, Carlson ütötte meg botjával Tóth Adriánt, amit egy kisebb tömegjelenet követett. Végül Varga két percre állt ki, míg az elkövető Carlson végleg befejezte mára, és csatlakozott DiDiometéhez az öltözőben. Próbáltuk még nagyobbra növelni a két csapat közti különbséget, Kulmala és Nagy Gergő is Duschekbe lőtte a pakkot. A nyolcadik percben Pozsár szerelte szépen Sikorcint, aki ezt néhány pillanattal később elképesztő ámokfutással torolt meg, fiatalunk lenn maradt a jégen, majd miután felkelt, már ismét verekedés lett a vége: tőlünk a társa védelmére kelt Sarcia állt ki két percre durva játékért, míg Sikorcin teljesen kiszállt a meccsből, mehetett zuhanyozni - száz perc felett járt az Újpest a kiállításpercek tekintetében! A harmad felénél a két csapat előző meccsén nagyszerű gólt szerző Tóth Gergely is eljutott lövésig, Duschek fogni nem tudta, de oldalra ütötte. Néhány pillanattal később Karmeniemi lőtte pont oda a korongot, ahol Tóth Renátó állt, de a fiatal támadó nem tudott beleérni a játékszerbe, így az mellé vágódott. Ezt követően főleg a kemény mezőnyjáték volt jellemző a csapatokra, a helyzetek elmaradtak, inkább egymást gyűrték. Ennek és a korábbiak tükrében Fodor Szabolcs nem szeretett volna kockáztatni, így inkább pihentette a nagyágyúkat, gyakorlatilag a harmadik és a negyedik sorral hozta le az utolsó tíz percet. A végén még Tóth Gergő kapott két percet testre ütésért, de ez már nem számított.

A Ferencváros abszolút megérdemelten, mindkét mérkőzést végig kézben tartva, 6-2-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az egyébként is foghíjas újpestiek fiataljai végigküzdötték a meccset, és mindent megtettek, ám az ősi rivális kulcsemberei mentálisan nem bírták a nyomást, a mérkőzést indokolatlan, és felesleges szabálytalanságok tarkították. Emellett egy tompa első harmad után kidomborodott a Fradi fölénye játékban, a helyzeteket pedig végre sikerült gólra is váltani, ez végleg megpecsételte a párharc sorsát.

Folytatás vasárnap este, hazai pályán a Hokiklub ellenében, már az Erste Ligában.

Ami a Magyar Kupát illeti, a Magyar Jégkorong Szövetség az idei szezonban ismét klasszikus négyes döntőt rendez, méghozzá egy helyszínen, Miskolcon, január 18-19-én. A szombati elődöntőkben a kiemelt, címvédő Fehérvár AV19 a Fehérvári Titánokon kettős győzelemmel túljutó DVTK Jegesmedvékkel találkozik, míg a Fradi a MAC-DEAC párharc győztesével mérkőzik - az első meccsen a MAC 5-2-re nyert Debrecenben, a visszavágót január 5-én rendezik.

Az edzők értékelése a találkozót követően:

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – UTE 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy G., Pavuk, Tóth Ad. – Karmeniemi, Pulli, Kulmala, Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Boros, Jászai, Hajós, Pozsár, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
UTE: Duschek (Márkus) – Carlson, Varga, Pance, Sikorcin, Vincze – Nagy N., Saukko, DiDiomete, Kovács S., Reed – Kovács A., Pokornyi, Godó, Horváth, Neme – Milushkin Vezetőedző: Baróti Zsolt
Kapura lövések: (19:12, 24:5, 10:10) 53:27
Védések: (11:18, 5:22, 10:10) 26:50 / 96.30% : 94.34%
Kiállítás percek: (14:49, 2:14, 8:46) 24:109
Emberelőny kihasználás: (5 / 2) 40.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (2 / 5) 60.00%
Gólszerzők: Switzer (00:50, EE, Tóth Ad.), Tóth Ad. (24:04, Pavuk), Tóth Ad. (37:34, EE, Nagy G.) illetve Milushkin (06:58, Godó)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin