2024. január 30.
Magabiztos győzelem Székesfehérváron
Magyar bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a sereghajtó FEHA19 csapatát.

A BAUER Magyar Kupa-hétvége után, ahol csapatunk megszerezte a bronzérmet, csupán egy napot tudtak pihenni játékosaink. Kedden ugyanis ismét buszra szálltak, hogy a szezonban másodjára, az Erste Ligában először utazzanak Székesfehérvárra.

A vasárnapi kerethez képest mindössze annyi változott, hogy Nagy Kristóf helyett Arany Gergely kezdett a kapuban. De nem volt a jégen a csapattal Tóth Adrián, a pontrendszer miatt Bán Károly, valamint sérülés miatt Tóth Gergő, illetve Lauri Kärmeniemi sem.

A mérkőzés elejétől fogva igyekezett megszerezni a játék irányítását csapatunk. Az első percben hibázott a FEHA19, így rögtön emberelőnybe is kerültünk. A speciális játékhoz sikerült felállnia a Fradinak, Németh Attila remekül takarta a kapus kilátását, és Nagy Gergő zavartalanul lőhette be a Hrabaltól kapott korongot (0-1). A folytatásban repkedtek a kiállítások, egyik érte a másikat. Előbb La Porte ült ki, akit Turcotte váltott a büntetőpadon, majd ugyanez lejátszódott nem sokkal később, csak akkor Marvát váltotta Hrabal. A hazaiaknál is voltak még kiállítások, sőt, egy páros kiállítást is ítéltek az első harmadban. Azonban hiába a sok lehetőség, újabb gólt egyik félnek sem sikerült lőnie.

Egypercnyi áthúzódó emberelőnnyel kezdtük a folytatást, azonban ez kihasználatlanul maradt. Ami viszont nem jött össze emberelőnyben, az sikerült egyenlő létszámban. Nagy Gergő helyezkedett remekül a kapu előtt, és ért bele Hrabal bombájába, ami így Melnicsuk kapujában kötött ki (0-2). Ezt követően kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd egy gyors kapuscserét is be kellett iktatni, ugyanis Aranynak gondja akadt a mamutjával, annak megjavításáig Nagy Kristóf védte a kapunkat, méghozzá eredményesen. A játék felénél Seregély lőtt a kék vonal közeléből, amibe Farkas Simon tudott még beleérni, ezzel meglett a harmadik ferencvárosi gól is (0-3).

Érezhetően éhesebben jött ki a hazai gárda, az akaratukat azonban továbbra sem tudták érvényesíteni, nem úgy, mint a Fradi. Egy letámadás során Nolan La Porte kapott egy remek passzt Němec-től, amit kíméletlenül lőtt a FEHA kapujába (0-4). Ezt követően egészen szabályosan, kevés játékmegszakítással folytatódott a találkozó. Egy ferencvárosi védekezés során Roth sérült meg, amikor egy felpattant korong állon találta, szerencsére a saját lábán korcsolyázott le, de a játékot nem folytatta. Az 52. percben pedig megtört a jég, és a hazaiak szépítettek, Vedran Bogesics lőtte ki a sarkot (1-4). Ezután még volt egy nagyobb lehetősége a mieinknek, mikor újfent emberelőnybe kerültünk, de gól nem született belőle, így maradt a 4-1-es végeredmény az FTC-Telekom javára.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FEHA19 – FTC-Telekom 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

FEHA19: Melnicsuk (Orbán) – Racsinszkij, Kaszinkszki, Vértes, Farkas, Blasko – Falus, Vokla, Zsezselj, Alapi, Ulamec – Bogesics, Csollák, Antonijevics, Dobos, Németh Z. – Salamon, Strazdins, Hrabák, Balasits, Dézsi, Vezetőedző, Anatoli Bogdanov

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) - Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh A. – Banga, Haranghy, Turcotte, Farkas S., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Bogesics (52:55, Dobos, Blasko) illetve Nagy G. (02:26 EE, Hrabal, Kulmala), Nagy G. (21:44, Hrabal, Németh), Farkas (33:47, Seregély, Banga), La Porte (42:27, Němec, Seregély)

Kapura lövések: (10:12, 9:15, 12:14) 31:41
Védések: (11:10, 13:9, 13:11) 37:30
Kiállítás percek: (8:10, 2:2, 2:0) 12:12
Emberelőny kihasználás: (5/0) 0.00% / (5/1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (5/4) 80.00% / (5/5) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:45 / 08:17

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin