2021. december 2.
Magabiztos győzelemmel hangoltunk a szombati derbire
Férfi jégkorongozóink hazai jégen 5-1-re győzték le a Corona Brassót, szombaton jön a derbi!

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk kilábalva a november eleji hullámvölgyből jó formába lendült, a múlt hét szerdai újpesti kupaderbin aratott győzelem lendületét kihasználva magabiztosan verte idegenben a DVTK Jegesmedvéket és hazai jégen a DEAC-ot is, így továbbra is harcban áll az alapszakasz első helyéért. Mivel az újpesti csapat sérülések és megbetegedések miatt nem tudott kiállni a keddi kupavisszavágóra, így a mieinknek három teljes nap állt rendelkezésre, hogy felkészüljön a Corona Brassó elleni mérkőzésre. Fontos volt a jó szereplés a brassói Farkasok ellen nem csak a tabella szempontjából, hanem azért is, hogy a játékosok lendületben maradjanak, hiszen kulcsfontosságú rangadók következnek hamarosan, szombaton a második helyezett Újpest otthonába látogatunk (ezt a meccset tudja vállalni az ősi rivális, hiszen a kupával ellentétben a ligában besegíthetnek az U18-as és U21-es játékosok is a foghíjas felnőtt keretnek), majd hétfőn Mikulás-napi rangadón fogadjuk a listavezető Csíkszeredát.

A Brassót az idei szezonban az ág is húzza, október végi négymeccses magyarországi túráját le kellett mondania, miután a koronavírus-járvány végigsöpört a sárga-kékek keretén, és mivel a liga csapatai a szezon előtt abban egyeztek meg, hogy sérüléshullám és betegség miatt nem lehet meccset halasztani, így mind a négy mérkőzést az ellenfeleknek írták jóvá 5-0-s mérleggel. Dave MacQueen együttese egyébként is rendkívül kétarcúan szerepel az idei kiírásban, az alsóházi csapatok ellen magabiztos, az élcsapatok ellen viszont egy MAC HKB elleni sikert leszámítva rendre kudarcot vallott eddig. Ráadásul rendkívül vékony kerettel érkeztek a brassóiak ezúttal a Tüskecsarnokba is, a csíkszeredai kukadobálásáról elhíresült, kilencmeccses eltiltást begyűjtő Garet Hunt mellett még két eltiltottja és sérültjei is voltak a vendégek keretének, így csak három sorral tudták felvenni a küzdelmet a formába lendült, Nagy Kristófot és Lukas Bohunickyt leszámítva minden játékosát bevetni képes Ferencvárossal. Persze a papírformát érvényesíteni is kell, ez a feladat várt a Fradira csütörtök este.

A mérkőzés első pillanataitól kezdve a kezébe vette az irányítást a Ferencváros, szinte folyamatosan nyomás alatt tartották a brassói harmadot a mieink. Komoly lövésmennyiséget is megeresztettünk a brassói kaput a mai napon védő Tőke Zoltán irányába, az első húsz percben 23 alkalommal találtuk el a kaput. A három sorozó vendégek energiáiból nem igazán telt kidolgozott akciókra, néhány kósza kontrából és távoli lövésből veszélyeztettek, de Arany Gergely az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is magabiztosan teljesített, igaz, nagyobb bravúrra nem is igazán volt szüksége. A 4. percben kihasználatlanul maradt egy emberelőnyünk, majd kivédekeztünk egy hátrányt, végül a 12. percben hosszas támadás végén sikerült megtörni az ellenállást, Josh McFadden a kékről vágott egy hatalmas bombát korábbi csapata hálójába. (1-0) A vezetés birtokában sem vettek vissza a mieink, ám a helyzetkihasználás hagyott némi kívánnivalót maga után, így a nagy nyomás ellenére mindössze egygólos előnnyel mentünk el az első szünetre.

A második harmad elején bebizonyosodott az örök tanulság, miszerint hiába a hatalmas nyomás, ha egy csapat nem használja ki a helyzeteit, egy kósza akció után is bajba kerülhet mindössze egygólos előnyben. Így is történt, ugyanis a brassói pontkirály Radim Valchar kapura tört Boriszenko korongjával, elsőre nem tudott lőni, ám megkerülve a kaput túljárt Arany Gergely eszén, és közelről a hálóba húzta a vendégek egyenlítő gólját. (1-1) A gól után nem sokkal emberelőnybe kerültünk, ezt viszont nem sikerült végigjátszanunk, ugyanis elcserélték magukat a mieink. Sem négy a négy ellen, sem a bő egyperces brassói emberelőny során nem kerültünk viszont bajba, majd a 27. percben a brassóiak is elrontottak egy cserét, ezzel az emberelőnnyel pedig már sikerült élnünk: Josh McFadden még az előzőnél is nagyobb bombát akasztott Tőke hálójába. (2-1) Ez a találat megtörte az egyenlítés után éledező brassói lelkesedést, sőt, nem sokkal később finn légiónk is megvillant, Tamminen-Kulmala-Tamminen összjáték végén utóbbi lépett ki a vendégek két védője között, és egy az egyben szépen tette el a korongot a brassói hálóőr mellett. (3-1) Ezután már abszolút fölényben játszottak a mieink, és most már azt a hibát sem követték el, hogy kihagyják a kínálkozó lehetőségeket. McFadden még csak kapuvasig jutott, így nem lett meg a mesterhármasa, ám a 39. percben Csernyuk préselte a palánkhoz szabálytalanul Kógert, az emberelőnyt pedig egy szép korongjáratás és a jobbról érkező keresztpassz után a bal oldali bedobókörből Cody Fowlie váltotta egy látványos kapáslövéssel gólra. (4-1)

Ahogy arra az első két játékrész alakulása után számítani lehetett, a harmadik harmad hozta a legkiegyenlítettebb játékot. A Ferencváros a magabiztos előny tudatában bár kontrollálta a játékot, azért visszavett a támadások lendületéből, míg a Brassó a nehézségek ellenére is próbált küzdeni, becsületből menni előre. Az 52. percben Hegyi Ádám szabálytalankodott, azonban magabiztosan védekeztük ki ezt a két percet is. Három perccel a mérkőzés vége előtt kettő az egyben ment el a Brassó, az első lövést Arany mamuttal védte, a kipattanót viszont sikerült átjátszani a bal oldalon érkező Valchar elé, akinek az üresen tátongó kapuba kellett volna csak bombáznia, válogatott hálóőrünk viszont igazolva parádés formáját, a meccs védését bemutatva vetődött át a túlsó sarokra és hatástalanította a lövést. Ezzel még nem volt vége, 11 másodperccel a meccs vége előtt ugyanis Hajós Roland még összeszedett egy kiállítást, miután bottal akasztotta a kapura forduló Valchart. A bulit viszont elhozta a Ferencváros, és Kulmala száguldott el a kiemelt pakkal, majd két másodperccel a lefújás előtt meglőtte idei sokadik hátrányos gólját. Az emberhátrányos védekezés ezúttal is jelesre vizsgázott, 100%-kal és lőtt góllal hozták le a speciális egységeink a meccset!

Az FTC-Telekom magabiztos játékkal és látványos gólokkal 5-1-es győzelem formájában érvényesítette a papírformát a Brassó ellen, így az Újpest Csíkszereda elleni győzelmével már csak négy pont a hátrányunk a listavezető páros előtt, ám egy meccsel kevesebbet játszottunk. Szombaton Derbi idegenben, hétfőn Mikulás-napi rangadó a Sportklub ellen hazai jégen, meghatározó négy nap vár tehát ránk – mindkét helyszínen óriási szükség lesz a szurkolóinkra!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Kärmeniemi, Boros, Hajós, Kóger, Nagy G. – Seregély, McFadden, Fowlie, Tóth A., Pavuk – Hegyi, Sarcia, Somogyi, Kulmala, Tamminen – Farkas S., Bán, Galántai, Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Corona Brassó: Tőke (Buda M.) – Bors, Williams, Valchar, Machala, Huard – Raszulov, Csernyuk, Boriszenko, Kovács M., Molnár Zs. – Gajdó T., Buda G., Gajdó B., A. Vasile, N. Vasile – Szőcs. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Gólok: McFadden (11:56, Nagy G., Seregély), McFadden (26:55, EE, Tamminen, Nagy G.), Tamminen (32:17, Kulmala), Fowlie (38:51, EE, Nagy G., Kulmala), Kulmala (59:58, EH, Boros), illetve Valchar (21:42, Boriszenko, Molnár Zs.)
Kapura lövések: (23:11, 13:11, 11:15) 47:37
Védések: (11:22, 10:10, 15:10) 36:42 / 97.30% : 89.36%
Kiállítás percek: (2:4, 2:6, 4:0) 8:10
Emberelőny kihasználás: (5 / 2) 40.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:19/5:28
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (2 / 5) 60.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin