2022. október 7.
Magabiztos győzelemmel hangoltunk Franciaországra
Férfi hokisaink 4-1-re nyertek az IIHF Kontinentális Kupa előtti utolsó ligamérkőzésükön a FEHA19 ellen.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az elmúlt héten aratott két idegenbeli győzelem után listavezetőként várta soron következő Erste Liga alapszakasz-mérkőzését, amelyen hazai jégen fogadta a székesfehérváriak második számú felnőtt csapatát, a korábban Titánok, idéntől a Fehérvár Hoki Akadémia új arculatába illeszkedően FEHA19 néven versenyző együttest.

A mieink kapujában ezúttal is Arany Gergely kezdett, míg a mai napon a kisebb sérüléssel bajlódó Boros Dániel és Julius Marva, valamint Komáromy Botond maradtak ki a meccskeretből.

A mérkőzés elején a fehérvári fiatalok bátran beleálltak a találkozóba, mélyen letámadták a hazaiakat, és megnehezítették a korongkihozatalokat, a Ferencváros pedig a játékrész első perceiben nem is igazán találta a ritmust. A mieink aztán fokozatosan a kezükbe vették a kezdeményezést, Nagy Gergő, Low és Szorokin is közel járt a gólhoz, de a vendégek kapujában Márkus Levente minden alkalommal a korong útját állta. A 8. percben aztán már ő is tehetetlen volt, Betteridge távoli lövése kipattant róla, Sebastian Kaijser pedig közelről a hálóba sodorta a pakkot (1-0). A vezető gól után is fölényben maradt a Fradi, az újabb gól viszont nem akart összejönni. A 14. percben aztán egy támadó harmadbeli bulit Low ütött hátra, Nagy Gergőre pedig senki nem figyelt a vendégek közül, így kapitányunk középről zavartalanul bombázott a hálóba (2-0). A játékrész utolsó perceiben ismét kijöttek a vendégek a szorításból, így újabb gól már nem született a szünetig.

A második játékrészben már az elejétől sokkal nagyobb elánnal játszott a Ferencváros, a harmad egészében fölényben jégkorongoztak a mieink – ezt jól mutatja a második szünetig kialakult 19:4-es kapura lövési mutató is, ami az első harmaddal együtt már 32:9 volt negyven perc játék után. A fölény pedig hazai gólokkal is együtt járt még úgy is, hogy elpuskáztuk a mérkőzés első emberelőnyét: a 30. percben egy vaktában előrevágott korongot a kapujából kilépő Arany passzolt a támadó kékvonalon helyezkedő Kestilä ütőjére, akinek tanári centerezésére Ollie Betteridge érkezett középen, és higgadtan lőtte el Márkus mellett a korongot (3-0). A 36. percben pedig Szorokin hosszú átadása találta meg a kéken Nagy Gergőt, a vendégek elcserélték magukat, így kapitányunk teljesen egyedül törhetett kapura, majd a hosszú alsóba bombázott (4-0). A játékrész végére megjött az első vendég emberelőny is Low bottal lökése után, amiből bő egy perc áthúzódott a záró harmadra.

A FEHA19 kettős emberelőnyben kezdhette meg a harmadik harmadot, miután a második játékrész végi dudaszó után még az ellenfelével vitába keveredő Kärmeniemire is ráfújtak két percet. Bár sokáig remekül állta a sarat öt a három ellen a védelmünk, a fehérváriak végül kihasználták a lehetőséget, szép háromszögezés végén Rétfalvi lőtt Arany hálójába (4-1). Szinte rögtön a gól után Csollák szabálytalankodott, így másfél perc ferencvárosi emberelőny következett, komoly lehetőség nélkül. A harmad közepén a Fradi kivédekezett egy emberhátrányt, majd Cigas szabálytalansága után hatalmas nyomást gyakorolt Márkus kapujára emberelőnyben, az újabb gól viszont nem jött össze. Sokatmondó, hogy a mieink még az utolsó két percben, háromgólos vezetésnél is küzdöttek az újabb gólért – így játszik egy bajnokcsapat!

Az újabb találat ugyan nem jött össze, de az FTC-Telekom így is magabiztos játékkal és 4-1-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat a fiatal fehérvári fiókcsapat ellen, és listavezetőként töltheti a hétvégét, valamint jó hangulatban utazhat el a jövő héten az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójára Franciaországba.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – FEHA19 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Sarcia, Nilsson, Kulmala, Low, Nagy G. – Kucsma, Szorokin, Kestilä, Kaijser, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Kreisz, Kozma, Tóth A. – Bán, Galántai, Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
FEHA19: Márkus (Tóth B.) – Reiter, Mingazov, Mayer, Cizas, Rétfalvi – Csollák, Dobmayer, Ambrus, Fekete, Keceli-Mészáros – Kóger B., Dolinar, Nagy Á., Farkas L. Zezelj – Bajkó, Hrubo, Farkas I., Alapi, Győrffy. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
Gólok: Kaijser (07:52, Betteridge, Seregély), Nagy G. (13:15, Low), Betteridge (29:28, Kestilä, Arany), Nagy G. (35:07, Szorokin), illetve Rétfalvi (40:59, EE2, Cizas, Reiter)
Kapura lövések: 54:11 (13:5, 19:4, 22:2)
Védések: (5:11, 4:17, 1:22) 10:50 / 90.91% : 92.59%
Kiállítás percek: (4:2, 2:4) 6:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (4 / 1) 25.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:35 / 4:20
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin