2022. november 16.
Magabiztos játékkal megvan a Magyar Kupa első győzelme
Négygólos ferencvárosi győzelemmel zárult a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozója Székesfehérváron.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a válogatott szünet utáni hét közepén kezdte a mérkőzések sorát, egyből a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozójával. Ellenfelünk ezúttal a FEHA 19 fiatal csapata, akikkel idén eddig csak hazai pályán játszottunk, most azonban az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban csapnak össze a felek.

Mint arról az elmúlt hetekben hírt adtunk, több változás is volt a keretben. A mai Magyar Kupa-mérkőzésen két új igazolásunk, Jari Sailio és Konsta Mesikämmen is jégre lépett, viszont a továbbra is hiányzó Marva és Low mellett Nagy Gergőt és Sarciá Antoninót is nélkülözni kellett Fodor Szabolcsnak.

Lendületes játékkal kezdtek a felek, de nem lehetett tudni, hogy melyik csapat fogja megszerezni a vezetést, hiszen mind a két kapusnak volt dolga. Végül egy gyors indítás után Betteridge és az újonnan érkező Mesikämmen összejátékát tudta a kapu előterében gólra váltani Kreisz Brúnó, ezzel megszerezve a Magyar Kupa első gólját (0-1). Kicsivel a harmad vége előtt pedig Lauri Kärmenieminek sikerült szintén a kapu elől közvetlen betenni a pakkot a fehérváriak kapujába (0-2).

A második harmad elején újabb lehetőség adódott a mieink előtt, mikor Csollákot sportszerűtlenségért 2 perces pihenőre küldték. A kiegészülés után másodpercekkel Kreisztől kapott egy remek keresztpasszt Farkas Simon, aki a bedobókör mellől bebombázta a harmadik gólunkat (0-3). Egy perccel később Kozma volt szabálytalan, amit a hazaiak ki tudtak használni és Ivády Milán lőtte be Arany mellett a szépítő találatot (1-3). A harmad vége előtt még Tóth Adriánra fújtak rá 2+2 percet magas bottal való játék miatt, így bár vezetéssel, de emberhátránnyal kezdtünk bele az utolsó játékrészbe.

Hiába volt 2 perces előnye a hazai csapatnak ezúttal nem tudtak élni a lehetőséggel, olyannyira, hogy a harmad elején Oliver Betteridge egy gyors góllal tovább növelte az előnyünket és 4-1-re módosította az állást (1-4). Egy szerencsétlen letámadás után a hazaiak kénytelenek voltak kapust cserélni, Jakobot Tóth Károly váltotta a FEHA 19 kapujában, akinek nem sokkal később Tóth Gergő köszönt be a kék vonal közeléből (1-5). Voltak még próbálkozások a hazaiak részéről, főleg, amikor Kreiszt kiküldték 2 percre, de több gól már nem született a találkozón, ezzel pedig az FTC-Telekom megnyerte a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozóját.

Legközelebb a két csapat pénteken találkozik ugyanígy Székesfehérváron, annyi különbséggel, hogy akkor Erste Liga-mérkőzést fognak játszani a felek.

Férfi Jégkorong, Magyar Kupa 2. forduló

FEHA 19 – FTC-Telekom 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)

FEHA 19:  Jakob (Tóth K.) – Csollák, Reiter, Ambrus, Cizas, Trastasenkovs – Dobmayer, Kóger, Farkas L., Fekete, Zezelj – Farkas B., Salamon, Ivády, Mayer, Nagy Á. – Alapi, Dézsi, Győrffy Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Karmeniemi, Sailio, Kulmala, Tóth A. – Mesikämmen, Kucsma, Kreisz, Kestilä, Betteridge – Bán, Boros, Galántai, Farkas, Tóth G. – Kozma Vezetőedző: Fodor Szabolcs
 Gólok: Ivády (34:08 EE, Farkas L., Csollák) illetve Kreisz (07:24, Betteridge, Mesikämmen), Kärmeniemi (16:49, Farkas), Farkas (31:02, Kreisz), Betteridge (42:29, Kreisz, Kucsma), Tóth G. (49:09, Galántai, Kärmeniemi)


Kapura lövések: (10:14, 10:13, 16:20) 36:47
Védések: (12:10, 12:9, 18:16) 42:35 / 89.36% : 97.22%
Kiállítás percek: (2:6, 0:4) 2:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 9:47 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Jön a kupaderbi első felvonása

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk

Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

A Gyergyóval találkozunk Mikulás napján

A Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját a tabellán jelenleg első Gyergyói Hoki Klub.

Fradi-bérletekkel fél áron nézheted meg a Hokiderbit!

Labdarúgó, kézilabdás és vízilabdás szezonbérlettel is 1000 forint a belépő csütörtök este a Tüskecsarnokba!

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin