2019. november 27.
Magyar Kupa: kétgólos előnyből várjuk az Újpestet
Férfi hokisaink egy héttel ezelőtt kétgólos előnyre tettek szert Újpesten, most jöhet a visszavágó Erzsébeten.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk mögött kőkemény időszak áll, elképesztő meccsdömpinggel. Nem csupán a kilométereket gyűjtöttük becsülettel, hanem nagyiramú mérkőzéseket is játszottunk, hiszen másfél héttel ezelőtt még Dániában léptünk jégre a Kontinentális Kupában, majd miután hazaértünk, szinte pihenés nélkül mentünk Újpestre a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésére, onnan pedig Erdélybe. Az idény második erdélyi kiruccanása azonban közel sem úgy alakult, ahogy azt elterveztük: a Brassó vendégeként büntetőkkel maradtunk alul, míg a Csíkszereda elleni rangadón a hosszabbításban szenvedtünk vereséget, így két ponttal jöhettünk haza.

A hazaérkezés után Fodor Szabolcs vezetőedző, az elmúlt időszak hihetetlen meccssorozatát figyelembe véve úgy döntött, ad egy nap pihenőt játékosaink, hogy újult erővel vessék bele magukat a munkába. Szükség is lesz a friss lábakra és fejekre, ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Újpestet fogadjuk Pesterzsébeten, szerencsére immáron újra megnyílt lelátókkal, szurkolóink buzdítása közepette.

A két csapat pontosan egy héttel ezelőtt futott össze a Megyeri úton, ahol az első harmadban még a lilák örülhettek, de a fordulás után beindult a zöld-fehér henger. A középső harmadban Roczanov egyenlített, majd a végjátékban Tóth Gergely szerezte meg a vezetést, hogy aztán Tóth Richárd öt perccel a vége előtt kétgólosra növelje a különbséget, ami meg is maradt, így bíztató előnnyel várhatjuk a folytatást.

Az újpestiek a kupában elszenvedett kétgólos vereség után hozzánk hasonlóan Erdélybe látogattak, annyi különbséggel, hogy míg mi már este elindultunk, ők csak másnap reggel vágtak neki az igencsak hosszú útnak. A Csíkszereda ellenében kezdték meg a szereplést, ahol alaposan megnehezítették az ezüstérmes dolgát, de végül a bombaformában lévő hazaiak 5-4-re győzni tudtak. A folytatásban a Brassóhoz látogattak, ahol egyik csapat sem az áthatolhatatlan védelmét küldte ki a jégre, és egy tizenhétgólos meccsen a Farkasok 11-6-ra győzték le ősi riválisunkat - a bunyókkal fűszerezett meccs több végleges kiállítást, és vélhetően eltiltásokat is hozott magával, ezek természetesen a kupasorozatra nem vonatkoznak.

Az idei Magyar Kupában az Újpest elleni odavágót leszámítva még nem léptünk pályára, de nem is kellett, hiszen a tavalyi elképesztő eredményeinknek köszönhetően kiemeltként voltunk kezelve, akárcsak Extraligás és EBEL-csapataink. Annyi különbség azért van, hogy míg mi a DVTK-val és MAC-cal a negyeddöntőben csatlakoztunk, addig a Hydro Fehérvár AV19 egy körrel később, az elődöntőben kapcsolódik be. A mi helyzetünket ez nem igazán érinti, ugyanis mi a másik ágon vagyunk érintettek, azonban annyiban mindenképp érdekes lett volna, hogy kedvező eredmények esetén akár összekerülhetett volna a két fehérvári gárda - ez nem következik be, hiszen a DVTK Jegesmedvék kettős győzelemmel lépett túl a Fehérvári Titánokon.

Ami minket illet: amennyiben sikerül ma este kiharcolni a továbbjutást, amire valljuk be, jó esélye van a csapatnak, akkor az ágrajz szerint a MAC-DEAC párosítás győztesével mérkőzünk meg a legjobb négy között. Ott az első mérkőzést a fővárosi alakulat nyerte 5-2-re Debrecenben, így legnagyobb valószínűséggel az újbudaiakkal ütközhetünk majd meg a döntőbe kerülésért.

Reméljük, hogy a fiúknak elég volt ez az egy nap pihenő, és friss lábakkal, újult erővel vetik bele magukat a küzdelembe. A szurkolókkal karöltve, nagy valószínűséggel pokoli hangulatban jön tehát a szezon negyedik Hokiderbije, szerda este 18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés (3-1)
FTC-Telekom – UTE
2019. november 27. szerda, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin