2019. október 4.
Maradjunk a helyes úton, győzni kell a Vasas ellen
Férfi hokisaink nem pihennek, hiszen szerda után jön az újabb mérkőzés, ezúttal a Vasas fogad bennünket.

Miután szeptember 13-án, a Gyergyó elleni hazai mérkőzéssel elrajtoltunk a 2019/20-as idény alapszakaszában, egy ideig minden jól ment, hiszen az első hat összecsapását rendre megnyerte a címvédő FTC-Telekom. Majd jött a Csíkszereda elleni hazai rangadó, ahol az erdélyiek kétgólos hátrányból felállva hosszabbításban tudtak győzni, majd a DAB-nak is sikerült legyőznie minket. Szerdán egy céllal utaztunk Debrecenbe: visszatérni a győzelmi útra. Így is indult minden, hiszen Pulli góljával megszereztük a vezetést, de villámgyorsan jött a DEAC válasza. A második harmadban a vezetést is megszerezték, de a találkozó hajrájában lehoztuk a kapust, és Rasmus Kulmala egyenlített, így a sírból mentettük meg a meccset, majd a finn támadó a hosszabbításban is betalált, így két vesztes mérkőzés után ismét győzni tudott a Ferencváros.

A győzelem édes íze után új fejezetet nyitunk, hiszen már a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, ami már itt is van: a Vasas vendégeként lépünk jégre. A két csapat egyszer már összefutott ebben az idényben, akkor a mieink örülhettek, hiszen hatot lőve három ponttal távoztunk Káposztásmegyerről.

A tőlünk kapott hatos után a szezonban már előtte is a tavalyi szerepléséhez képest több meglepően jó meccset játszó Vasas nem rogyott össze, a következő mérkőzésen szenzációt keltve 4-3-ra legyőzték a Brassót. Igaz, ezt követően hazai pályán a Debrecen is berámolt nekik egy könnyed nyolcast. Azt hinné az ember, hogy a hazai pályán kapott nyolc gól megtör egy csapatot, de a Vasast nem, hiszen ezután idegenben sikerült alaposan megszorongatniuk a hibátlan Acélbikákat, akik a végére hagyták a döntést, míg legutóbb az edzőváltáson átesett Újpest otthonából sikerült pontot rabolniuk, habár büntetőkkel kikaptak.

Két olyan mérkőzés után látogatunk Káposztásmegyerre, ahol szó szerint rommá lőttük az ellenfél kapuját, hiszen a DAB ellen ötvenszer, míg a DEAC ellenében ötvenhét alkalommal próbálkoztunk. Előbbin vereség lett a vége, viszont Debrecenben hosszabbítás után sikerült győznünk, míg a Vasas büntetőkkel maradt alul Újpesten, így talán nálunk lehet a lélektani előny, igaz, éppen a papírforma miatt a Vasas fiataljai teher nélkül játszhatnak.

A DEAC elleni bajnokira nem utazott a csapattal Myles Fitzgerald betegség, valamint Boros Dániel és Hajós Roland sérülés miatt. A csütörtöki jeges edzésen mindhárom játékos ott volt, innen már csak Fodor Szabolcson múlik, hogy beveti-e őket. Vendég részről Ladányi Balázs nem számíthat Tóth Balázsra a kapuban, ellenben a tőlünk érkező Rafaj Attilára igen, aki a két csapat előző összecsapását volt kénytelen a lelátóról végig kísérni. Ő azt nyilatkozta, hogy a csapatnak az elsőtől az utolsó percig figyelnie kell, mert a Fradi végez azzal az ellenféllel, aki ezt nem teszi meg.

A Fradi két vesztes mérkőzés után ha nehezen is, de visszatalált a helyes, győzelmekkel teli útra, reméljük, hogy ez az utazás ma este folytatódik, és három ponttal távozunk ellenfelünktől. Jön tehát az új idény második Vasas-Fradija, 17.40-től a Vasas Jégcentrumban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 10. forduló
Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom
2019. október 4. péntek, 17.40, Vasas Jégcentrum

Cikkajánló

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

Erdélyi túra és hazai debütálás a hétvégi programban

Péntektől vasárnapig hét szakosztály csapatai lépnek pályára.

Megérkeztünk Erdélybe!

Férfi jégkorongcsapatunk egy kemény, 12 órás buszozás után sikerrel megérkezett Erdélybe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most