2022. január 17.
Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs
Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Rendkívül nehéz helyzetben van az alapszakasz második erdélyi túráján részt vevő magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk. Már a múlt szerdai elutazás pillanatában tudni lehetett, hogy hat meghatározó játékos sem lesz ott a Csíkszeredába tartó buszon, majd a Sportklub elleni rangadón még a csapatkapitány Nagy Gergőt is elveszítettük. Hogy ilyen helyzetben mekkora tett volt, miszerint a harmadik harmadig meccsben voltunk a remek formában lévő, hihetetlenül masszív hazai mérleggel rendelkező, listavezető csíkiak ellen, arról mindent elmond vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs mérkőzés utáni nyilatkozata:

„Elképesztően büszke vagyok a srácokra. Mások lehet, a könnyebbik utat választották volna, de mi a hiányzóink ellenére is eljöttünk Erdélybe. A meghatározó emberek hiányában az volt a kérés a srácok felé, hogy adják a maximumot, ők pedig ezt meg is tették. Le a kalappal előttük. Megyünk tovább, pénteken megpróbálunk megint csak pontokat szerezni. Ha így küzdünk, akkor van rá esélyünk.”

Nos, ezekkel a nehézségekkel Gyergyóban sem jött, jöhetett össze a pontszerzés, de a végsőkig való küzdés itt is megvolt. Ebből lehet erőt meríteni, és megpróbálni tényleg mindent beleadva bravúrpontot szerezni a hazaindulás előtti utolsó napon, a túra harmadik állomásán, Brassóban.

Hétfő kora este azzal a brassói csapattal találkozunk majd, akik ellen eddig a jégen két mérkőzést játszottunk le idén. A Wolves novemberben koronavírusos esetek miatt lemondani kényszerült négymeccses magyarországi túráját, így az akkor esedékes mérkőzést a zöld asztalnál nyertük meg 4-0-ra, ám egyszer-egyszer már a Tüskecsarnokban és a brassói Olimpiai Jégpályán is felülmúltuk idén a sárga-kékeket. Októberben is két vereség után érkeztünk Brassóba, és úgy vittük el a pontokat, erre készülünk a hiányzók és a nehézségek ellenére most is. Az erdélyi együttes rendkívül kétarcú idén, hiszen a tabella alsó feléhez tartozó csapatokkal szemben a legtöbb alkalommal nagyon magabiztos, ám az élmezőnnyel meggyűlik a baja. Ebből a tényből azonban ezúttal nem igazán indulhatunk ki, ahogy a korábbi két győzelemből sem, hiszen ahogy említettük, rendkívül hiányos kerettel, három sorral állunk fel hétfőn Brassóban is.

Nem kérdés, hogy igazi bravúr lenne nem csak a győzelem, de már a pontszerzés is, ám erre a bravúrra most nagy szükség van. A tabella első helye már távolodni látszik, de természetesen a Ferencváros ameddig matematikai esélye van, küzdeni fog érte, a második, a rájátszásra nézve még mindig kiváló pozíció viszont abszolút realitás. Hogy sikerül-e a bravúros eredmény elérése, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a brassói Olimpiai Jégpályán. A mérkőzést a Liveevent élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Brasov Wolves – FTC-Telekom
2022.január 17. hétfő 17:30 (magyarországi idő szerint), Olimpiai Jégpálya, Brassó
Élő közvetítés: Liveevent.org

Cikkajánló

A hoki vb fradista hősei: „Tökéletes szezonzárás volt!”

Élménybeszámolót tartottak a Fradi TV kamerái előtt a ljubljanai Divízió I/A hoki vb fradista hősei – VIDEÓ!

„A célunk bennmaradni az A-csoportban”

Szurkolóinak hálás a szlovéniai vb-n feljutást kiharcoló, hétfőn hazatért magyar hokiválogatott - VIDEÓ

Kellettek a Fradi-gólok is: Legyőztük Romániát!

Nagy Gergő és Kulmala Rasmus is betalált a 4-2-re nyerő magyar jégkorong-válogatottban.

Kikapott Románia, megvan a feljutás!

Románia 5-4-es veresége után a magyar csapat már biztosan feljutott az A-csoportba.

Vereség Szlovéniától a vb-n

A magyar férfi jégkorong-válogatott ennek ellenére akár már szombaton továbbjuthat.

Kulmala gólpassz, legyőztük Litvániát!

A magyar férfi jégkorong-válogatott három fradistával a soraiban 2-1-re verte Litvániát.

Remek játékkal négygólos magyar siker a vb-nyitányon

A magyar férfi hokiválogatott három fradistával 5-1-re győzte le Dél-Koreát a Divízió I/A vb nyitónapján.

Itt a vb-keret: négy Fradi-játékos utazik Ljubljanába!

Sean Simpson kijelölte a férfi jégkorong-válogatott szlovéniai Divízió I/A vb-n résztvevő végleges keretét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most