2024. május 13.
Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd
Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

Mint arról folyamatosan beszámolunk, jégkorong szakosztályunknál javában zajlik a munka a következő szezon játékos keretének kialakításával. Az elmúlt időszakban elköszöntünk négy játékostól, azonban beszámolhattunk négy szerződését meghosszabbító játékosról is.

Ezúttal ismét egy jó hírrel érkeztünk, ugyanis

csapatunk legeredményesebb hátvédje, Jake Crespi mindenben megállapodott az FTC-Telekommal, így újabb egy évig lesz a csapat tagja.

Jake Crespi 1998. december 10-én született a minnesotai Brightonban. Az amerikai hátvéd 2012-ben a Belle Tire AAA együttesénél kezdte pályafutását, ahol már akkor termelte a pontokat, 29 találkozón összesen 24 ponttal zárta a szezont. A következő idényben már az U16-os csapatban kapott helyet, ahol ekkor még érezhető volt teljesítményén a korosztályváltás, azonban két meccs erejéig így is kipróbálhatta magát az U18-as keretben is. Egy évvel később már az U16-nak is szállította a pontokat, 27 alapszakasz-mérkőzésen hátvéd létére 5 gól és 10 assziszt állt a neve mellett, míg a rájátszásban egy góllal segítette csapatát. 2015 és 2017 között szülővárosában, a Brighton High színeiben játszott, ahol bőven pont per meccs átlag felett teljesített, az első évében 24 meccsen 38 pontot szerzett, majd a 2016-os szezonban 31 találkozón összesen 30+29, azaz 59 pontot termelt, amivel kiérdemelte a Legjobb Michigani Középiskolai Játékosnak járó díjat. Ugyanebben a szezonban az MDHL Black-ben (Michigan Development Hockey League) is megmutathatta magát, ahol szintén remekül teljesített, 12+9 ponttal zárt 10 mérkőzésen. 2017-ben a nebraskai Tri-City Stormhoz került, ahol két idényt töltött el, majd 2019-ben az NCAA-ben (National Collegiate Athletic Association), vagyis a tengerentúli egyetemi ligában szereplő Michigan Tech csapatánál folytatta, ahol legutóbbi, 2022/23-as szezonjában nyújtotta számszerűleg a legjobb teljesítményt, 34 meccsen 4+10 pontig jutott.

Crespi 2023-ban érkezett az FTC-Telekomhoz, az pedig már a szezon elejétől kezdve látszott, hogy bár védő játékos, a támadásokból is jócskán kiveszi a részét, amiben gyorsasága segítette. Az alapszakaszban hozta a pont/meccs átlagot, 33 találkozón 9 gólt szerzett, 24-szer szolgálta ki a társakat, míg a rájátszásban 1+5 pontot szerzett. Összesen tehát 39 pontot szerzett, amivel a liga harmadik legponterősebb hátvédje, holtversenyben a BJA védőjével, Szabó Bencével.

Jake Crespi, Arany Gergely, Adam Brady, Galajda Zsombor és Lauri Kärmeniemi szerződéshosszabbításával, valamint a még érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martinnal már ötre nőtt az ismert játékosok száma a 2024/25-ös szezon keretéből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (?), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin