2021. május 13.
Megkezdték a felkészülést a Fradi bajnok hokisai
Férfi hokisaink rövid pihenőt követően munkába álltak a konditeremben Kiss Áron erőnléti edző vezetésével.

A magyar bajnoki címet zsinórban harmadszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk alig van túl a Magyar Kupa április 2-3-ai négyes döntőjén, néhány hetes pihenőt követően már meg is kezdte a felkészülést a 2021/22-es idényre. A játékosok Kiss Áron erőnléti edző vezetésével végzik a konditermi munkát a Tüskecsarnok Metodikai Központjában.

„Az első hétben a jól megszokott mozgásszűrés-gyakorlatokat pörgetjük végig minden játékosunkkal, miközben ezzel párhuzamosan már zajlik az előkészítő munka” – avatta be a Fradi.hu-t a részletekbe Kiss Áron erőnléti edző. „Az első két hét egyfajta átmenetet jelent a viszonylagos inaktivitásból a komolyabb edzésmunka felé, viszont nagyon is szükséges, hogy ezzel is vigyázzunk a srácokra és ne hirtelen kapjanak extrém terhelést, amiből utána cipelhetik a fájdalmakat a szezonban. Néhányuknak egyéni kiegészítő gyakorlatokat kell még végezniük, míg mások már teljesen készen állnak arra, hogy növeljük a terhelést. Ebben az időszakban a legnagyobb feladat, hogy megközelítőleg azonos szintre hozzuk őket.”

Erőnléti edzőnk azt is elárulta, az első néhány hét után milyen felkészülés vár a jeges edzések kezdetéig a keretre.

„A következő három hónapban az erőnléti felkészülés háromhetes ciklusokban, növekvő intenzitással történik. Az említett háromhetes, hasonló edzéscélú időszakokat 3-4 napos pihenők választják majd el egymástól és havonta új tesztekkel vizsgáljuk meg, hogy éppen hol tartunk. A stábunk hisz az adatalapú munkában, az elmúlt három évből minden tesztünk egy nagy adatbázisba került, így évről-évre össze tudjuk hasonlítani, hogy az egyes játékosaink hol tartanak, milyen esetleges hiányosságokkal rendelkeznek, vagy miben fejlődtek. Három különböző tesztünk van: egy 7 gyakorlatos mozgásszűrés (FMS - Functional Movement Screen), egy alapképességeket és kapacitásokat felmérő összetettebb teszt (FCS - Fundamental Capacity Screen) és egy klasszikus, az NHL Combine-hoz hasonló erőnléti teszt, amelyet egy kicsit finomítottunk, a saját rendszerünkhöz igazítva a feladatokat.”

A közös edzések hétfő-kedd, csütörtök-péntek ritmusban zajlanak, kiegészítve heti két könnyebb, egyéni edzésnappal.

„Ez inkább hengerezés, nyújtás és regeneráló jellegű munka, a nehezebb napokat kompenzálva. A srácok többsége velünk tart, de vannak időszakosan csatlakozók, akik ugyanebben a rendben egyénileg dolgoznak a közös program szerint. Az egyéb kötelezettségeik mellett rendszerint náluk is úgy alakítjuk a programot, hogy azonos heti terhelést kapjanak. Rendszeresen egyeztetünk, keresnek, kérdeznek, vagyis az elvárható profizmussal állnak a dolgokhoz. Ez az elmúlt években sem volt másképp, így bízom benne, hogy augusztusban a megfelelő állapotban adhatom át őket Fodor Szabolcs és Yul Hennelly kezeibe. A nemrég szerződést hosszabbító finn légiósaink is azonos programot követnek odahaza és amint megérkeznek, rajtuk is elvégezzük a teszteket, így augusztusban még tudunk alakítani a formájukon, amennyiben ez szükséges lenne, mielőtt megkezdődne a szezon” – zárta beszámolóját csapatunk erőnléti edzője.

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin