2021. január 31.
Meglepetésre készülő ellenfél otthonába utazunk
Címvédő férfi hokisaink a Titánok vendégeként lépnek jégre Győrben az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Kilenc mérkőzés. Ekkorára hízott magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk veretlenségi sorozata az Erste Ligában azzal, hogy végül Rasmus Kulmala hosszabbításban szerzett gyönyörű találatával 3-2-re megnyertük csütörtökön Újpesten az alapszakasz utolsó Derbijét. Ezzel 2021-ben a Ferencváros még nem szenvedett vereséget, és a miénk a leghosszabb veretlenségi széria is a liga 2020/21-es kiírásában – épp az újpestieknek volt még egy nyolcmeccses sorozata korábban.

Ezzel jelenleg nyolc pont az előnyünk a mérkőzéseit folyamatosan pótló, már csak öt találkozóval mögöttünk járó Brassó előtt, és vesztett pontok tekintetében már csak éppen a Corona áll előttünk – a Csíkszereda hiába tart hattal kevesebb meccsnél, 18 pont a lemaradásuk a mieinkhez képest, ami éppen „meccsnullnak” felel meg. Ez azt jelenti, hogy egyre jobb esélyekkel pályázik a Ferencváros az alapszakasz megnyerésére, és ezzel az első kiemelésre a rájátszásban.

Kétségtelenül remek sorozatot építettünk, és ami még ennél is fontosabb, a játék képe is rengeteget javult az előző naptári év végéhez képest. A Fradi az elmúlt mérkőzésein szinte folyamatosan domináns, lehengerlő, felszabadult játékkal keserítette meg ellenfelei életét. Hogy ebben mekkora szerepe van a meccsnapokon Hajós Roland receptje által elfogyasztott mate "csodateának" , arról maga az érintett nyilatkozott a mérkőzést felvezető videóban:

 

Most kell azonban igazán szerénynek maradni, hiszen ahogy Fodor Szabolcs vezetőedző folyamatosan hangsúlyozza: még nem nyertünk semmit, még nem értünk el semmit. Ahhoz, hogy közel kerülhessünk a céljaink beteljesedéséhez, vagyis az Erste Liga döntőjéhez, továbbra is fegyelmezett, koncentrált munka szükséges, hiszen ahogy Újpesten is látható volt, a kiegyenlített mezőnyben egy olyan mérkőzésen is bajba kerülhetünk az eredményt illetően, ahol a játék képét, a korongbirtoklást, valamint a lövések és a helyzetek számát tekintve fölényben játszunk.

Soron következő ellenfelünknek, a Titánoknak ráadásul égető szüksége van minden egyes megszerzett pontra, hiszen öldöklő harcot vívnak a még rájátszást érő 8. hely megszerzéséért a Vasassal. Jelenleg a fővárosi piros-kékeknek 29 meccs után 24 pontjuk van, míg a Győrben szereplő fehérvári farmcsapat 27 mérkőzés után 23 egységgel áll. Miután pedig a Vasas néhány nappal ezelőtt szenzációs, nem túlzás azt állítani hogy országos bravúrt ért el a Csíkszereda idegenbeli legyőzésével, a Titánok játékosai is joggal gondolhatják azt, hogy egy élcsapat ellen is képesek lehetnek bravúrra a céljaik elérése érdekében. Annál is inkább, hiszen bár október végén Győrben és december 23-án Budapesten simán győztük le őket, november 10-én a Tüskecsarnokban már megmutatták, ha nem koncentrálunk ellenük maximálisan, azt megbüntetik. Azon a találkozón háromgólos hátrányból fordítottak a fehérvári fiatalok, és a végén még a Fradinak kellett küzdenie a hosszabbításért, és a második pontért.

Mindezek ellenére elnézve a tabella jelenlegi állását, nem lehet más célunk, mint megfelelően koncentrált, alázatos játékkal kiharcolni az újabb győzelmet. Annál is inkább, mert a legfőbb riválisok közül a Brassóra és a Csíkszeredára is nehéz nap, nehéz meccs vár a MAC HKB Újbuda, illetve a DEAC ellen, így minimum megtartanánk, de adott esetben még javíthatnánk is a pozíciónkat egy győzelemmel. Ehhez persze a Titánoknak is lesz néhány szavuk. Hogy sikerül-e megnehezítenie a Vuorinen-legénységnek a dolgunkat, kiderül 17.30-tól a Győri Jégsport Központban. A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti ITT.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Titánok – FTC-Telekom
2021. január 31. vasárnap 17.30
Győri Jégsport Központ, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin