2023. május 16.
Megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a vb-n
Hosszabbításban, 3-2-re nyerte meg Magyarország a franciák elleni harmadik világbajnoki mérkőzését.

Egynapos pihenő után magyarországi idő szerint 19:20-kor bedobták a korongot a Franciaország–Magyarország elit-világbajnoki meccsen, Tamperében. Fodor Szabolcs és Nagy Gergő is többször kihangsúlyozta már az interjúkban, hogy ezen a vb-n nem a magyarok az esélyesek, de nem fogják megkönnyíteni senki dolgát. Azonban mind a dánok ellen, mind az amerikaiak ellen voltak jó periódusai a mieinknek, amire tudtak építeni.

Lendületesen kezdődött a mérkőzés, a játék menetét pedig lassan, de biztosan elkezdte uralni a francia csapat. Több nagyobb helyzetük is volt, az első gólhoz viszont egy emberelőnyre volt szükségük. Stipsicz ült ki a büntetőpadra, amit Charles Bertrand váltott gólra (1-0). Másodpercekkel a harmad vége előtt Stipsicz Bence bombázta kapura a korongot, ami utat talált Ylonen kapujába (1-1). A folytatásban is a franciák tudtak eredményesebbek lenni és Louis Boudon belőtte Franciaország második gólját (2-1). Tartotta a tempót a magyar csapat, Galló Vilmos tudott kapura törni, az akciót pedig egy góllal fejezte be (2-2). Bár a harmadik harmadban megvoltak a helyzetek mind a két oldalon, a meccset nem sikerült eldönteni és hosszabbításban folytatódott a találkozó. Nem is kellett sokáig várni az utolsó gólra, Bartalis István bombázta a hálóba a kapusról kipattanó korongot, amivel megszerezte a magyarok első győzelmét az A csoportos világbajnokságon (2-3).

Utoljára a 2016-os elit-világbajnokságon sikerült egy győzelmet aratnia a magyar válogatottnak, akkor a belarusszokon sikerült felülkerekedni és három pontot szerezni. A mostani, franciák elleni bravúros győzelemmel borítani tudta a magyar válogatott a papírformát, és kiharcolta a lehetőséget, hogy bent maradjon A csoportban. Ehhez az Ausztria elleni találkozó lesz kulcsmérkőzés, amit május 22-én magyarországi idő szerint 19:20-tól játsszunk. Előtte viszont még három csapat a svédek, a finnek és németek ellen is pályára lépünk a világbajnokságon.

„Nagyon együtt voltunk, oroszlánként küzdött mindenki. Megígértük, hogy szólni fog itt a magyar himnusz. Teljesítettünk egy lépcsőfokot. Nagyon boldogok vagyunk, de lesz még dolgunk. Most nem gondolunk a következő meccsre. Ezt éjfélig megemésztjük, beszélgetünk róla, élvezzük egymás társaságát, aztán éjféltől majd készülünk a következőre. Nagyon boldogok vagyunk! Ez egy plusz löketet tud nekünk adni. Győztünk, nagyon fontos volt!” – nyilatkozott Nagy Gergő.

 

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere

Franciaország – Magyarország: 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után

Franciaország: Ylonen (Junca) – Boscq, Gallet, Bozon, Boudon, Texier  - Chakiachvili, Llorca, Perret, Claireaux, Bertrand – Crinon, Guebey, Leclerc, Addamo, Rech – Fabre, Thiry, Bozon, Ritz, Treille. Szövetségi kapitány: Philippe Bozon

Magyarország: Bálizs (Horváth D.) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó B., Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Gólok: Bertrand (16:28 EE, Gallet, Rech), Boudon (29:31, Bertrand, Bozon) illetve Stipsicz (19:39, Sebők, Hári), Galló (33:03, Sebők, Kiss R.), Bartalis (61:22, Erdély, Horváth M.)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin