2023. május 16.
Megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a vb-n
Hosszabbításban, 3-2-re nyerte meg Magyarország a franciák elleni harmadik világbajnoki mérkőzését.

Egynapos pihenő után magyarországi idő szerint 19:20-kor bedobták a korongot a Franciaország–Magyarország elit-világbajnoki meccsen, Tamperében. Fodor Szabolcs és Nagy Gergő is többször kihangsúlyozta már az interjúkban, hogy ezen a vb-n nem a magyarok az esélyesek, de nem fogják megkönnyíteni senki dolgát. Azonban mind a dánok ellen, mind az amerikaiak ellen voltak jó periódusai a mieinknek, amire tudtak építeni.

Lendületesen kezdődött a mérkőzés, a játék menetét pedig lassan, de biztosan elkezdte uralni a francia csapat. Több nagyobb helyzetük is volt, az első gólhoz viszont egy emberelőnyre volt szükségük. Stipsicz ült ki a büntetőpadra, amit Charles Bertrand váltott gólra (1-0). Másodpercekkel a harmad vége előtt Stipsicz Bence bombázta kapura a korongot, ami utat talált Ylonen kapujába (1-1). A folytatásban is a franciák tudtak eredményesebbek lenni és Louis Boudon belőtte Franciaország második gólját (2-1). Tartotta a tempót a magyar csapat, Galló Vilmos tudott kapura törni, az akciót pedig egy góllal fejezte be (2-2). Bár a harmadik harmadban megvoltak a helyzetek mind a két oldalon, a meccset nem sikerült eldönteni és hosszabbításban folytatódott a találkozó. Nem is kellett sokáig várni az utolsó gólra, Bartalis István bombázta a hálóba a kapusról kipattanó korongot, amivel megszerezte a magyarok első győzelmét az A csoportos világbajnokságon (2-3).

Utoljára a 2016-os elit-világbajnokságon sikerült egy győzelmet aratnia a magyar válogatottnak, akkor a belarusszokon sikerült felülkerekedni és három pontot szerezni. A mostani, franciák elleni bravúros győzelemmel borítani tudta a magyar válogatott a papírformát, és kiharcolta a lehetőséget, hogy bent maradjon A csoportban. Ehhez az Ausztria elleni találkozó lesz kulcsmérkőzés, amit május 22-én magyarországi idő szerint 19:20-tól játsszunk. Előtte viszont még három csapat a svédek, a finnek és németek ellen is pályára lépünk a világbajnokságon.

„Nagyon együtt voltunk, oroszlánként küzdött mindenki. Megígértük, hogy szólni fog itt a magyar himnusz. Teljesítettünk egy lépcsőfokot. Nagyon boldogok vagyunk, de lesz még dolgunk. Most nem gondolunk a következő meccsre. Ezt éjfélig megemésztjük, beszélgetünk róla, élvezzük egymás társaságát, aztán éjféltől majd készülünk a következőre. Nagyon boldogok vagyunk! Ez egy plusz löketet tud nekünk adni. Győztünk, nagyon fontos volt!” – nyilatkozott Nagy Gergő.

 

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere

Franciaország – Magyarország: 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után

Franciaország: Ylonen (Junca) – Boscq, Gallet, Bozon, Boudon, Texier  - Chakiachvili, Llorca, Perret, Claireaux, Bertrand – Crinon, Guebey, Leclerc, Addamo, Rech – Fabre, Thiry, Bozon, Ritz, Treille. Szövetségi kapitány: Philippe Bozon

Magyarország: Bálizs (Horváth D.) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó B., Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Gólok: Bertrand (16:28 EE, Gallet, Rech), Boudon (29:31, Bertrand, Bozon) illetve Stipsicz (19:39, Sebők, Hári), Galló (33:03, Sebők, Kiss R.), Bartalis (61:22, Erdély, Horváth M.)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin