2021. március 3.
Megvan a jó kezdés, jöhet a folytatás
Férfi hokisaink a tegnapi siker után rögtön lejátsszák a negyeddöntő második meccsét a MAC HKB Újbuda ellen.

Jó kezdés – ez volt talán a legfontosabb tétje a MAC HKB Újbuda elleni keddi első negyeddöntős mérkőzésnek magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk számára. Egy olyan négy nyert mérkőzésig tartó szériában, mint a jégkorongos rájátszás-párharcok ugyanis bár bőven van még idő és lehetőség javítani akár egy elveszített első meccs után is, lélektanilag nagyon fontos lehet maga a tudat, hogy megvan az első mérkőzés abból a tizenkét győzelemből, ami a ligagyőztesnek járó trófea magasba emeléséhez szükséges. Ráadásul, bár a papírforma szerint a mieink a mostani párharc esélyesei, talán minden eddiginél szorosabb és kiegyenlítettebb a mezőny, nincsenek a negyeddöntős párosításokban sem akkora különbségek, mint a korábbi években, és egy esetleges botlásunk olyan erőt és lendületet adhatna az ellenfelünknek, amellyel alaposan megnehezítenénk a saját dolgunkat a továbbjutás felé vezető úton – erre már láthattunk példát a tavalyi, Fehérvári Titánok elleni, egészen hat mérkőzésig elhúzódó negyeddöntőben is például.

Sok idő nincs az első meccs tanulságainak levonására és az elemzésre, playoff-tempóban zajlanak az események, kevesebb mint 24 órán belül már jön is a második összecsapás. Az első mérkőzésen a mezőnyben és kapura lövésekben is dominált a Ferencváros, amiben talán javulni lehet, az az, hogy a csapat minél hamarabb megtalálja a mérkőzés ritmusát, az első játékrész ugyanis a tegnapi első meccsen még úgy is a MAC HKB Újbudáé volt, hogy jelentősen többet lőttünk kapura ellenfelünknél. Amikor viszont már megvolt az előny, sikerült rendkívül rutinosan és magabiztosan kontrollálni a mérkőzést. Ez az, amiben mindenképpen ellenfelünk fölé nőhetünk, a rutin. Egy-két sornyi tapasztalt játékosa mellett ugyanis az újbudaiak zömében olyan játékosokkal állnak fel, akiknek még tanulnia kell a playoff hangulatát, az ilyen mérkőzések tempóját, a villámgyors döntéseket – erre a MAC HKB vezetőedzője, Kangyal Balázs is utalt a mérkőzés utáni nyilatkozatában. Azzal járunk tehát a legjobban, ha nem adunk lehetőséget arra, hogy ellenfelünk lendületbe jöjjön és igazán elhiggye, ki tud hozni valami nagyot a párharcból.

Hogy kinek sikerült többet tanulnia a keddi első összecsapásból, kiderül szerdán 18.00-tól a Tüskecsarnokban. A találkozó az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően továbbra is zárt kapuk mögött zajlik majd, az Erste Liga TV élőben közvetít.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda
2021. március 3. szerda 18.00
Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin