2024. március 9.
Megvan a második hazai győzelem a negyeddöntőben
Férfi hokisaink, szombaton 6-1-re behúzták a DEAC elleni második találkozót is.

Férfi jégkorongcsapatunk nem vágott neki túl jó előjelekkel az Erste Liga 2023/24-es rájátszásának. Hiába zárta ugyanis 2019 után ismét az élen az alapszakaszt az FTC-Telekom, Fodor Szabolcs együttesét a bajnokság első részében nyolcadikként végző DEAC elleni negyeddöntő első meccse előtt komoly sérüléshullám sújtotta, ráadásul két nappal a playoff kezdete előtt Rasmus Kulmala doppingbotránya is borzolta a kedélyeket a mieink háza táján. A meglepetésokozás kapcsán komolyan fogadkozó debreceniek elleni első összecsapáson aztán a nehézségek ellenére dobbant a Fradi-szív, és a hajdúságiak bár szorossá tudták tenni a találkozót, a mieink végül 3-2-re nyertek, és győzelemmel kezdték a négy sikerig tartó párharcot. Ahogy az a playoffban megszokott, pihenni nem sok idő maradt, rögtön másnap, szombaton jött is a negyeddöntő második mérkőzése.

A Fradi keretéből továbbra is hiányzott Arany Gergely, Vladimir Roth, Lauri Kärmeniemi és Galajda Zsombor, valamint a pénteken kézsérülést szenvedett Turbucz Martin is kiesett, visszatérhetett viszont a keretbe a hárommeccses eltiltását letöltő Jake Crespi. A kapuban Nagy Kristóf kezdett.

Gyorsan, már az első percben emberelőnybe kerültünk Kozma hibája után, ám hiába tettünk óriási nyomást Hetényi Zoltán kapujára, a DEAC kivédekezte a két percet. Szinte rögtön a kiegészülés után Mihalik Andrást is kiszórták gáncsolásért, de ezzel sem sikerült élni, majd a 9. percben elcserélte magát a DEAC, de tíz percen belül a harmadik emberhátrányát is kivédekezte a vendégegyüttes. Öt az ötben is dominált a Fradi korongbirtoklásban és lövésekben, a DEAC stabil védekezésből indított gyors kontrákkal próbált operálni, majd a 15. percben Tóth Gergő szabálytalansága után már a vendégek támadhattak emberelőnyben, de ez is kihasználatlanul maradt, annak ellenére, hogy Marva is két percet kapott bottal lökésért, így 16 másodpercig kettős emberelőnye is volt a debrecenieknek. Sőt, a második kiállításunk alatt a Tóth Gergőt bottal arcon találó Mihalik Gergő is két percet kapott, így nem is játszották végig az emberelőnyt a vendégek. A kiállításcunami végül nem hozott gólt, 0-0-val mentek el a felek az első szünetre.

A második játékrészben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Fradi, olyannyira, hogy mindössze egy perc alatt sikerült betalálni, Seregély távoli lövését még védte Hetényi, a kipattanóra viszont Nolan La Porte érkezett tökéletesen (1-0). Ahogy pénteken, úgy most is gyorsan jött a második, La Porte kapott egy ajándékkorongot az ellenfél harmadában, és nem hibázta el az adódó lehetőséget (2-0). A DEAC a két gyorsan bekapott gól után megpróbált ritmust váltani, a házi pontkirály Bucskin és a Mihalik-testvérek is többször veszélyeztettek, ám Nagy Kristóf a kapunkban remekül elkapta a fonalat. A 33. percben aztán La Porte ült ki a büntetőpadra, az emberelőnyt pedig gyorsan kihasználták a hajdúságiak, Dobmayer kékvonalas bombájába jól ért bele a kapu előtt Vojtech Kloz (2-1). A szépítés után öt az öt ellen is átvette a játék irányítását a DEAC, többször be is szorította a mieinket a harmadunkba, azonban urai maradtunk a helyzetnek. Sőt, Nagy Gergő passzából egy kontra végén Németh Attila ziccerben lőhetett, Hetényi a meccs védését mutatta be. A harmad utolsó perceiben úgy nézett ki, örülhetünk, ha marad az egygólos előny a szünetig, ezután viszont jött a nagy fordulat. Előbb Josef Hrabal vihette be az ellenfél harmadába a jobb szélen zavartalanul a korongot, majd gondolt egyet, és a kapuba bombázott – klasszis egyéni villanás volt (3-1)! Majd a góltól vérszemet kapva még az utolsó percben is rohamoztunk, ami szintén kifizetődött, Marva kékvonalas löketébe Németh Attila ért bele tökéletesen (4-1).

A két gyors góllal teljesen megváltozott a játék képe, a DEAC-nak már mindent egy lapra feltéve kellett volna megpróbálnia rohamozni, a mieink pedig jó pozícióból menedzselhették a mérkőzés hátralévő részét. Sőt, jött egy újabb egyéni villanás, ami végleg eldöntötte a nyitott kérdéseket: egy támadó harmadbéli bulielhozatal után Farkas passzolt Tóth Gergőhöz, aki nullszögből laposan meglepte Hetényit (5-1). Innentől kezdve már a vendégek sem igazán hittek abban, hogy még csodát tehetnek, néhány eseményt azonban még tartogatott a találkozó. Az 54. percben a kapunk előtt egymást lökdöső Borosra és Rétfalvira fújtak rá egy párost, majd remekül jellemezte a mai meccset, hogy még az utolsó percben is gólért hajtottunk, amit Aku Kestilä meg is szerzett egy kipattanóból (6-1). A meccs zárásaként még Jakabfy Csongor állt bele egy fair fightba Tóth Gergővel, játékosunk egy jól irányzott egyenessel megnyerte a csörtét – minden szempontból kiütés lett a vége!

A Ferencváros, rácáfolva azokra az előzetes várakozásokra, miszerint az elmúlt napok negatív eseményei és a sok sérült megtépázza a csapat önbizalmát a rendkívül fogadkozó DEAC ellen, 6-1-re győzött a második idei playoffmeccsen, és 2-0-s előnnyel várhatja a négy győzelemig tartó negyeddöntő folytatását. A következő mérkőzéseket két nap szünet után kedden és szerdán rendezik Debrecenben.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő 2.mérkőzés
FTC-Telekom – DEAC 6-1 (0-0, 4-1, 2-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Boros, Hrabal, Németh, Brady, Nagy G. – Seregély, Crrespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas – Turcotte, Tóth A., Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DEAC: Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Mihalik G. – Mingazov, Usnyev, Bucskin, Kozma, Jeliszejenko - Jakabfy S., Jakabfy Cs., Molnár, Rétfalvi, Mihalik A. – Révész, Mazzag, Hári, Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom
Gólok: La Porte (20:43, Seregély, Németh), La Porte (23:52), Hrabal (37:18, Němec), Németh (39:38, Marva, Nagy G.), Tóth G. (47:55, Farkas), Kestilä (59:17, La Porte, Seregély), illetve Kloz (32:45 EE, Dobmayer, Bucskin)
Kapura lövések: 48:30 (19:7, 17:16, 12:7)
Védések: 29:42 (7:19, 15:13, 7:10)
Kiállítás percek: 13:15 (4:8, 2:0, 7:7)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin