2019. december 22.
Mindenki a csarnokba, a DEAC lesz az ellenfél!
Férfi hokisaink a karácsonyi szünet előtti utolsó hazai mérkőzésen a DEAC csapatát fogadják.

Nem mondhatjuk, hogy magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunknak lenne ideje a pihenésre. Hogyan is lehetne, hiszen gyakorlatilag minden második nap mérkőzés van, a köztes időszakokban pedig nagy erővel dolgoznak a játékosok az edzéseken. A Fradi december 18-a és 23-a között négy mérkőzést játszik, de pályán lesz december 28-án és 30-án is az év végéig. A nemzetközi szünet utáni első meccsen ugyan csak hosszabbításban, de sikerült legyőznünk az igen komoly erőt képviselő Dunaújvárosi Acélbikákat, a folytatás azonban közel sem volt ilyen kedvező: egy pontot tudtunk itthon tartani a Fehérvári Titánok ellen, akikkel szintén ráadásos meccset játszottunk, ám pénteken ellenfelünk lőtte a mindent eldöntő gólt.

Nem volt azonban idő sokáig rágódni a fehérváriak elleni vereségen. Időnk sem nagyon engedte azt, hogy magunkba roskadjunk, hiszen a jégkorong egyik szépsége, hogy nagyon gyorsan jön a következő mérkőzés, ahol máris megvan az esély a javításra. Nos, mi is itt tartunk: két nappal később a DEAC-ot fogadjuk a Pesterzsébet Jégcsarnokban, ami megint csak nem lesz könnyű menet, sőt…

A két csapat jól ismeri egymást, ráadásul az idei szezonban ez már a harmadik randevújuk lesz, igaz, ez lesz az első a fővárosban. Az idény első két meccse Debrecenben rendre komoly erőfelmérő volt: előbb hosszabbításban sikerült Kulmala góljával két pontot elhozni a hajdúsági megyeszékhelyről, az akkor nagyon fontos két pont volt, két elveszített rangadó után. Legutóbb a csapatok nem mentek el a ráadásig, mert két perccel a vége előtt érkezett pont a debreceniektől igazolt Németh Attila, aki nagyszerű találatával szállította a három pontot a Ferencvárosnak, meglőve a találkozó egyetlen gólját.

A két csapat legutóbbi egymás elleni meccse után jött a válogatott szünet, így a DEAC játékosainak is volt idejük feltöltődni, azonban ez nekik sem tett túl jót. Négy nappal ezelőtt, a szünetet követő első mérkőzésükön Újpestre látogattak, ahol a lilák óriási meglepetésre – legalábbis az idei szezont figyelembe véve – 4-1-re tudtak győzni.

Mindkét fél számára csak a győzelem lenne elfogadható a mai mérkőzés után, hiszen míg mi szeretnénk egyre közelebb kapaszkodni az éllovas Sportklubhoz, akikkel szemben jelenleg 17, vesztett pontok tekintetében 8 pont a hátrányunk, addig az "egyetemisták" a borzasztó decemberi formájukon szeretnének valamelyest kozmetikázni. Az év utolsó hónapjában a debreceniek még nem nyertek ugyanis mérkőzést, de ha ez nem lenne elég, még pontot sem szereztek, ráadásul csupán két gólig sikerült eljutniuk. Igaz, gólokkal mi is adósok maradtunk az utóbbi időszakban, legutóbbi három meccsünkön csak hatot lőttünk, pedig a lövések és a helyzetek megvoltak - a hatékonyságon kell javítani. Annál is inkább, hiszen a liga egyik legjobb kapusa, Hetényi Zoltán által vezetett védelemmel nézünk farkasszemet vasárnap este.

Ami biztos, hogy a pénteki vereség után Fodor Szabolcs tanítványai sebzett nagyvadként fognak kifutni a pesterzsébeti jégre ma este. Reméljük, hogy a Titánok elleni vereség csak egy kisebb botlás volt az amúgy is hosszú és nagyon sűrű karácsony előtti hajtásban. Most azonban itt az esély a javításra, ami ugyan közel sem lesz egyszerű menet, de kellő elszántsággal, megfelelő gólérzékenységgel ezt a feladatot abszolválni tudjuk. Ehhez pedig még hozzájön az az elképesztő mentális töltet, amit a kilátogató szurkolóktól kap a csapat, ezt pedig már a csapatkapitány, Nagy Gergő is számos alkalommal kiemelte. Töltsük meg a csarnokot, és szurkoljuk ki, hogy a karácsony előtti utolsó hazai meccsen három ponttal legyünk gazdagabbak! Jön tehát az idény harmadik FTC-Telekom – DEAC összecsapása, 18 órától a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Kapu- és pénztárnyitás: 17.00!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 27. forduló
FTC-Telekom – DEAC
2019. december 22. vasárnap, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin