2020. június 5.
Nagy erősítés, pont/meccs átlag feletti támadó érkezett
Férfi jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött a Dunaújvárosi Acélbikák támadójával, Somogyi Balázzsal.

Újabb jó hírt jelentett be a 2020/21-es szezonra készülő keretével kapcsolatban magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az előző idény lezárultával Fodor Szabolcs együttesének négy játékosa, Németh Attila, Sarcia Antonino, Tóth Gergely és Tóth Richárd rendelkeztek érvényes szerződéssel. Hozzájuk csatlakozott szerződése meghosszabbításával az elmúlt hetekben a csapatkapitány Nagy Gergő, két fiatal, Boros Dániel és Tóth Renátó, a kapuspáros Arany Gergely és Nagy Kristóf, az elsősoros pontgyáros Tóth Adrián, a kiváló munkamorállal bíró sor három tagja, Farkas Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő, valamint az elképesztő rutinnal rendelkező védő, Hegyi Ádám. Melléjük érkezett két új igazolás, a Fehérvári Titánok ötszörös válogatott fiatal védője, Imre Patrik, és a DEAC-tól megszerzett négyszeres válogatott, kiváló támadó, Sági Martin.

A jégkorong szakosztály bejelentette az újabb nagy erősítést: a vezetőség mindenben megállapodott a Dunaújvárosi Acélbikák 28 éves támadójával, az előző idényt az Erste Ligában pont/meccs átlag felett záró Somogyi Balázzsal.

Somogyi Balázs 1991. június 23-án született Dunaújvárosban. Szülővárosában tanulta meg a jégkorong alapjait, és itt is lett igazolt játékos. 2007-ben, első újvárosi U18-as idénye, valamint a korosztályos válogatottal csapatkapitányként megjárt világbajnokság után lehetőséget kapott rá, hogy a neves osztrák Salzburg U20-as csapatánál folytassa pályafutását. Itt egy idényt töltött el, és közben az U18-as, és az U20-as válogatottal is szerepelt világbajnokságon, előbbivel megnyerték a Divízió 2-t.

2009-ben leigazolta a felnőtt csapatot egy évvel korábban indító, a Vasassal éppen együttműködésre lépő Budapest Stars, amelynek színeiben két szezonon át az U20-as csapat mellett a felnőtteknél is szerepelt – itt egyébként csapattársa volt jelenlegi vezetőedzőnknek, Fodor Szabolcsnak. A Stars 2010-ben meg is nyerte a nem sokkal korábban alakult MOL Ligát, Somogyi pedig a csapattal a ligagyőzelem mellett magyar bajnok is lett. A kiváló idény végén ezen kívül elnyerte az MJSZ Kósa Kupáját, amelyet minden szezonban a bajnokság legjobban teljesítő elsőéves újoncának osztanak ki.

A juniorválogatottal újabb világbajnokság következett, nem is akármilyen: a fiatal támadó címeres mezben Divízió 2-es ezüstérmet ünnepelhetett, emellett öt meccsen szerzett elképesztő, 14 góljával a torna gólkirálya lett, és 23 ponttal a kanadai táblázatot is az élen zárta. Somogyi emellett egy mérkőzés erejéig a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. A felnőtt nemzeti csapatban egyébként bár világbajnokságra nem jutott el, a különböző tornákon debütáló mérkőzése után két szezon kivételével minden idényben szerepelhetett. Összesen eddig 26-szoros válogatottnak mondhatja magát.

2011 nyarán hazatért szülővárosába, és a Dunaújváros színeiben szerepelt egészen 2015-ig. Négy idény alatt két magyar bajnoki cím, és két MOL Liga-győzelem volt a mérlege.

2015-ben Miskolcon folytatta pályafutását, a Jegesmedvékkel pedig össze is jött az újabb ligagyőzelem. Ezután a MAC-ba igazolt, ahol egy újabb döntő, majd 2018-ban egy újabb ligagyőzelem következett, így Somogyi elmondhatja magáról, hogy négy különböző csapattal is el tudta hódítani az Erste/MOL Ligát.

2018/19-ben a DVTK Jegesmedvékkel a szlovák Extraligában szerepelt, nem is rosszul: az alapszakaszban 57 meccsen 11+13 pontot termelt.

Az előző idényre visszatért Dunaújvárosba, ahol bár egy kéztörés miatt kiesett több hétre, így is 38 mérkőzésen 44 pontig jutott. A DAB 4-0-s, söpréses búcsúja az Erste Liga negyeddöntőjében azonban nagyon rosszul érintette a rendkívül sikeres és eredményes támadót, aki így a váltás mellett döntött, és elfogadta a Ferencváros 2021-ig, egy idényre szóló ajánlatát.

Somogyi Balázs az FTC-Telekom harmadik új igazolása a nyári időszakban, vele együtt pedig már 17 név ismert címvédő csapatunk a 2020/21-es szezonra készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), SOMOGYI BALÁZS (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Légiós, Fradi-szívvel: távozik a kétszeres bajnok

Jégkorongcsapatunk a Fradival szinte mindent megnyerő hátvédje, Anssi Rantanen elhagyja a Ferencvárost.

„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól

Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Finn kapusedzővel bővül hokisaink szakmai stábja

Férfi jégkorongcsapatunk állandó kapusedzőt szerződtetett a finn Samuli Nordman személyében.

Költözés: a Tüskecsarnok bajnok hokisaink új otthona!

Bajnok, ligagyőztes, MK-címvédő férfi hokicsapatunk a jövőben a Tüskecsarnokban játssza hazai mérkőzéseit.

Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított

A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk

Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Exkluzív interjú a Fradi korábbi NHL-sztárjaival!

A világbajnok Rob Niedermayer és Jason Strudwick exkluzív interjúi 2005-ös ferencvárosi kalandjukról – VIDEÓ!

Exkluzív: a Fradi NHL-sztárjai a Fradi TV-ben!

Korábbi sztárjátékosaink, női vízilabda és Varga Roland meglepetése a Fradi TV adásában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most