2022. október 2.
Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban
Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Továbbra is sűrű a menetrendje magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknak az Erste Liga elején. A pénteken Miskolcon 1-0-s győzelmet arató Fradinak vasárnap újra buszra kellett szállnia, hogy a Dunaújvárosi Acélbikákkal küzdjön meg, mielőtt ismét hazai jégen lépnének jégre.

Magyar bajnokcsapatunk kapujában ezúttal Nagy Kristóf kezdett, sorainkat pedig át kellett terveznie a szakmai stábnak, ugyanis Marva a pénteki miskolci mérkőzésen sérülést szenvedett, az orvosok pedig nem engedték játszani.

Habár lassabb tempóban kezdődött a találkozó, mint az elmúlt meccsek, gyorsan izgalmassá vált, mikor Borost egy hazai támadás közben fejbe találta a középre tett korong. Védőnknek el kellett hagynia a pályát, de szerencsére még a harmad folyamán visszatért a jégre. Eközben viszont a csapat tette a dolgát, Nilsson átadására érkezett remekül Ollie Betteridge, aki a kapott pakkot a kapus lába között átlőve megszerezte a vezetést (0-1). Ezután kicsit éberebbek lettek a hazaiak is, és sorra bombázták Nagy Kristóf kapuját, de mind a védőink, mind pedig a kapusunk remekül helytállt. Nálunk is voltak helyzetek, de kicsit visszavett a lendületünkből, amikor Kozmát kiszórták a harmad felénél, hátrányos védekezésünk viszont esélyt sem adott arra, hogy az Acélbikák támadni tudjanak. A hazaiak veszélyes támadásai ellenére elmaradt az egyenlítés, és ferencvárosi vezetéssel tudtunk ráfordulni a második harmadra.

Úgy látszik, kifizetődő volt a hazaiak sorozatos próbálkozása. A 25. percben Nagy Kristóf kapuja előtt kialakult tumultusban Tapani Niskanen tuszkolta be a dunaújvárosiak egyenlítő gólját (1-1). Újabb emberhátrányba került együttesünk, de ez egyáltalán nem látszott sőt, Kulmala és Kestilä összjátékából majdnem gól is született. A játék során pedig először emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek.

A második harmadból maradt előnyt csapatunknak nem sikerült kihasználnia. Mindkét együttesnek volt előnye az utolsó játékrészben, Szorokin kiállítása közben vált érezhetővé, hogy a feleket sürgeti az idő, és a kezdéshez képest jóval intenzívebbé vált a játék. Volt sima és kettős emberelőnyünk is, ami alatt Fodor Szabolcs időt kért. Hatott az, amit vezetőedzőnk a csapatnak tanácsolt, ugyanis egy perccel később Nagy Gergőnek sikerült emberelőnyben bebombáznia a Kreisztől kapott korongot (1-2). Csapatkapitányunk ráérzett a gólszerzésre, és újabb lehetőséget sikerült gólra váltania (1-3). Kevesebb, mint egy percen belül pedig újabb gólnak örülhetett a Fradi együttese, ugyanis Ollie Betteridge is duplázott a találkozón (1-4). A dunaújvárosiakban azért még maradt szufla, és az utolsó percben Horváth Ákos lövése csorgott át Nagy Kristóf korcsolyája és a kapuvas között (2-4). Hiába a szépítés, végül a zöld-fehéreknek Dunaújvárosból is sikerült elhozni a 3 pontot.

Férfi Jégkorong, Erste Liga alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács (Kaarna) – Brus, Lammi, Embrich, Ödman, Somogyi – Léránt, Varga A., Niskanen, Szalma, Valtola – Tolstushko, Vas, Dézsi, Pinczés, Szabó – Erdély, Marosi, Horváth, Stan, Strenk, Vezetőedző: Niko Eronen
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Sarciá, Nilsson, Kaijser, Low, Betteridge – Vszevolod, Boros, Kulmala, Kestilä, Nagy G. – Seregély, Kärmeniemi, Kozma, Kreiszm Tóth A. – Komáromy, Kucsma, Galántai, Bán, Tóth G.,
Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Niskanen (25:33, Szalma), Horváth (59:34, Niskanen) és Beteridge (03:41, Nilsson, Low; 58:43, Kreisz, Nilsson), Nagy G. (54:03, EE, Kreisz; 57:57, Nilsson, Low)

KAPURA LÖVÉSEK: (8:9, 12:11, 12:21) 32:41
VÉDÉSEK: (8:8, 11:11, 18:11) 37:30 / 90.24% : 93.75%
KIÁLLÍTÁS PERCEK: (0:2, 2:2, 6:2) 8:6
EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (3 / 0) 0.00% / (5 / 1) 20.00%
EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 6:00 / 6:04
EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (1 / 5) 80.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Tóth Gergőé A Hét Gólja az Erste Ligában

Támadónk Corona Brassó elleni, éles szögből lőtt találata lett az elmúlt hét legszebbje - VIDEÓ!

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin