2024. február 8.
„Szeretnénk kiszolgálni a magyar szurkolókat”
A magyar jégkorong-válogatott a spanyolok ellen kezd az olimpiai selejtezőn, Nagy Gergővel a keretben.

Mint arról korábban hírt adtunk, a magyar válogatott olimpiai selejtezőre készülő bő keretébe helyet kapott Nagy Gergő, az FTC csapatkapitánya is. A szövetség által csütörtök reggel közzé tett információ alapján, pedig biztossá vált, hogy csapatkapitányunk ott lesz a budapesti tornán. Együttesünk a Tüskecsarnokban szerepel majd, az első ellenfél Spanyolország lesz, pénteken Litvánia, szombaton Japán következik.

- Az elmúlt szezonban voltak változások a válogatott keretében és a stáb összeállításában is, mik azok a főbb pontok, amiket változásnak érzel?

- Igazándiból a Zolit és a Dudut (Kiss Dávid – a szerk.) már régebb óta ismertük, szóval ilyen téren nagy változás nem volt. A kapitánnyal, Don MacAdammal is voltam már tornákon, szóval inkább azt mondanám, hogy egy kicsit rugalmasabb most a helyzet és talán több teret kapnak a játékosok is. Nem érzem, hogy feszült lenne a hangulat, sőt, inkább azt érzem, hogy valamennyivel felszabadultabb lett az öltöző.

- A japán válogatottal az elmúlt években viszonylag sokszor találkoztatok, a litvánokkal és a spanyolokkal azért más a helyzet. Melyik csapat lehet az, amelyiktől előzetesen talán jobban kell tartani?

- Mindenkit igyekszünk feltérképezni és senkit sem becsülünk le! A legfontosabb most a spanyol meccs, aztán szépen lassan megyünk tovább. Visszagondolva azért láthatjuk, hogy a divízió I/A-s világbajnokságon szoros meccset játszottunk a litvánokkal, a japánoktól tavaly Miskolcon kikaptunk. Úgyhogy nem lesz egyszerű, de bíznunk kell magunkban és akkor szép eredményt érhetünk el!

- Magyarországon olimpiai selejtező tornát nem túl gyakran rendeznek, milyen érzés hazai pályán ilyen jelentőségű megmérettetésre készülni?

- Itthon mindig nagyon jó érzés játszani, főleg tétmeccset! Úgyhogy ezzel a mentalitással megyünk bele a hétvégébe, hogy hazai pályán szeretnénk a szurkolóinkat kiszolgálni. A tavalyi évünkben nem sok győzelmünk volt, úgyhogy ezt is szeretnénk egy kicsit feledtetni, meg egymásnak is örömet szerezni.

A tornáról az első helyezett jut tovább a 2026-os milánói olimpia selejtezőjének utolsó fázisába, melyet augusztus 29.és szeptember 1. között rendeznek.

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin