2024. május 8.
Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Javában zajlik 31-es magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a következő szezonra készülő keretének kialakítása. Eddig hírt adtunk három távozó és három szerződését meghosszabbító hokisról, ezúttal pedig ismét egy játékos távozása vált hivatalossá, ugyanis

Nagy Gergő és a jégkorong szakosztály nem hosszabbítják meg a 34 éves támadó szerződését, így az FTC-Telekomot az elmúlt hat szezonban csapatkapitányként szolgáló, 185-szörös válogatott hokis távozik a Ferencvárostól.

Nagy Gergő 2018 nyarán érkezett a Fradiba, amikor Fodor Szabolcs vezetőedző érkezésével új időszámítás kezdődött férfi jégkorongcsapatunk életében. Az új szakmai stáb és a szakosztály vezetésének koncepciója szerint egy többéves terv mentén kívánták visszavezetni hokicsapatunkat a múltja és presztízse alapján megérdemelt helyére. Az ezzel kapcsolatos építkezés egyik alapköve a gyerekkora óta Ferencváros-szurkoló kiválóság, a tengerentúlon az észak-amerikai profiliga „előszobáját”, az AHL-t és a nemzeti csapattal az A csoportos világbajnokságot is megjárt Nagy Gergő leigazolása volt, aki 2018-ban kétéves megállapodást kötött az FTC-Telekommal.

Nagy Gergő csapatkapitányként a társakkal közösen az elmúlt hat évben zsinórban hat magyar bajnoki címig, két Erste Liga-sikerig, két Kontinentális Kupa-továbbjutásig, történelmi Magyar Kupa-sikerig és két Szuperkupa-győzelemig vezette a Ferencvárost, amely 2019 tavaszán 22 év után nyert ismét bajnokságot, története első ligasikereinek és nemzetközi porondon való továbbjutásának örülhetett, a Magyar Kupát pedig 2020-ban egy teljes negyedszázad elteltével hódította el ismét, míg 2021 szeptemberében az utolsó hiányzó hazai klubtrófeát, a Szuperkupát is megszerezte.

A csapatkapitány szerződése a 2019/20-as idény végeztével lejárt, de folytatódott a közös munka, 2020 nyarán Nagy Gergő újabb két szezonra, 2022-ig meghosszabbította szerződését, így ő maradt az akkor magyar bajnoki, Erste Liga- és Magyar Kupa-címvédő együttes csapatkapitánya. Nagy Gergő a magyar bajnoki címmel, Erste Liga-elődöntővel és Magyar Kupa-bronzéremmel zárult 2020/21-es idényben is meghatározó alakja volt a Ferencvárosnak: a liga alapszakaszában a második legeredményesebb pontszerző lett, 36 meccsen 20 gólig és 21 asszisztig jutott, a rájátszásban addigi termése mellé 11 meccsen 3+7 pontot tett hozzá.

A 2021/22-es szezonban már az alapszakasz házi pontkirálya lett, 35 meccsen 19 gólt és 28 asszisztot, ezzel összesen 47 pontot szerzett, így ő viselhette az aranyszínű sisakot a rájátszásban, amelynek kilenc meccsén 12 ponttal segítette az FTC-Telekomot. A 2022-es szezon végeztével újabb két évre írt alá a Ferencvároshoz, és ugyan a 2022/23-as szezon nem úgy indult a csapat számára, ahogyan azt a játékosok és a stáb eltervezték, Nagy Gergő így is pont per meccs felett teljesített az alapszakaszban, 33 meccsen 48 pontot szerzett, ezzel ismét házi pontkirály lett, a rájátszásban pedig további 16 ponttal egészítette ezt ki. A szezon végén csapatkapitányként vezette a magyar válogatottat a tamperei A csoportos világbajnokságon.

2023 őszén Nagy Gergő a hatodik ferencvárosi idényét kezdte meg, a szezon során az Erste Liga alapszakaszában 33 meccsen lépett pályára, 14 gólt szerzett és 22 asszisztott osztott ki, a rájátszás 15 meccsén pedig ezt összesen nyolc ponttal egészítette ki. Az IIHF Kontinentális Kupa idei hat meccsén három góllal segítette a csapatot. A szezon első felében még csapatkapitányként szerepelt a válogatottban, ám a februári hazai olimpiai selejtezőtornát követően, 185 mérkőzés után visszavonult a válogatottságtól.

Egy korszak most lezárul, Nagy Gergőnek köszönjük a Ferencvárosért tett minden erőfeszítését, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (?), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin