2021. november 16.
Nagy küzdelem és hosszabbítás, de a miénk a győzelem!
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk hosszabbításban szerezte meg a győzelmet az UNI Győr ETO HC otthonában.

Több mint egy hét szünet után újra férfi jégkorong Erste Liga-mérkőzéseket rendeztek – a múlt héten a Sárközy Tamás Emléktornáé volt a főszerep, amelyen három fradista is sikeresen szerepelt a magyar válogatott színeiben. Kedden este azonban újfent a bajnokságra összpontosított a Ferencváros, az ellenfél pedig az a győri csapat volt, ráadásul idegenben, amelyről tudvalevő, és saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy nem adják könnyen a pontokat. Nem volt ez másként most sem.

Fodor Szabolcs ezúttal némileg ismét megvariálta a szezonban megszokottnak tekinthető sorokat, de ez részben köszönhető az elővigyázatosságnak is, hiszen több játékos is betegség miatt hiányzott.

Lendületes játékkal kezdődött a találkozó, ám igazán nagy fölényt az első harmadban sem a hazai Győrnek sem pedig a vendég Ferencvárosnak nem sikerült kialakítania. Rögtön az elején a hazaiak összeszedtek egy 2 perces kiállítást, amit a mieinknek, bár próbálkoztak, nem sikerült gólra válltani. A kiegészülést követően kisebb tumultus alakult ki a Fradi kispadja előtt, aminek a végén a játékvezetők a múlt héten magyar címeres mezben góllal bemutatkozó házi pontkirályunknak, Rasmus Kulmalának 2 perc pihenőt ítéltek a büntetőpadon. Igyekezett a Győr kihasználni emberelőnyös helyzetét, de Arany és az idén remekül működő hátrányos védekezésünk állta a sarat. A harmad során McFadden-nek és Pavuknak is akadtak nagy helyzetei, ám sajnos mindkét komoly próbálkozásnak Sági Máté állta útját. Végül az első harmadszünetre gól nélkül mentek el a csapatok.

A jég a második harmadban tört meg, amikor Sarciát 2 percre kiszórták, ezzel pedig a hazai csapat már élni tudott, és 30 másodperccel a büntetés vége előtt Turbucz lövéséből megszületett a találkozó első gólja. (1-0) A harmad felénél mi is emberelőnybe kerültünk, amiből több nagy lehetőség is adódott, de egyenlíteni nem sikerült. Egy eladott korongot követően a házigazdáknak volt lehetősége farkasszemet nézni kapusunkkal, a párharcot Arany nyerte ezúttal. Újabb kiállítás következett győri oldalon, amelyet Kärmeniemi igyekezett leginkább kihasználni, sikertelenül. Így végül 1-0-s hazai vezetéssel fordultunk a harmadik harmadra.

A játék elején tapasztalt energiával kezdtek neki a csapatok az utolsó húszperces játékrésznek, amelynek rögtön az elején Arany bravúros védéseket mutatott be. Nem sokkal később a győriek kapuja előtt közvetlenül adódott lehetőség Tóth Adrián számára, ám a korongot nem sikerült bepiszkálni a hálóba. A győriek kapusa mutatott be nagy bravúrt, amikor McFadden lövését az utolsó pillanatban mamuttal hárította. Végül Lauri Kärmeniemi bizonyult az ellenszernek Sági Máté ellen, Tamminen átadásából gyönyörűen beemelte a korongot a hálóba, ezzel pedig egyenlített. (1-1) A ferencvárosi gól után a hazaiak mestere, Ladányi Balázs időt kért, a rendes játékidőben viszont már sem hazai, sem pedig vendég gól nem született, így hosszabbítás következett. A háromperces szünet után szerencsére nem kellett sokat várni, Pavuk átadását Cody Fowlie alig egy perc elteltével gólra váltotta, ezzel kikaparva a győzelmet az FTC-Telekom számára. (1-2)

Az egyhetes szünetet követően egy olyan ellenféllel kerültünk szembe, akik eddig sem adták könnyen a pontokat és a mai találkozón is sikerült elvenniük egyet. Érezhető volt a csapaton a meccs nélküli időszak, igazán a harmadik harmadra sikerült felszívniuk magukat. Azonban nincs nagyon idő rágódni a mai meccsen, hiszen pénteken a DEAC csapatát fogadjuk a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UNI Győr ETO HC – FTC-Telekom 1–2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1 – h.u.)
UNI Győr ETO HC: Sági (Tóth K.) – Tornyai, Vas, Schmál, Turbucz, Veshutkin – Bukor, Kováts, Bödök, Czakó, Szlama – Bugár, Léránt, Madácsi, Páterka, Szalma – Dézsi, Erdőhelyi, Csiki, Majoros, Mesterházy
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Boros, Fowlie, Nagy G., Tóth A. – McFadden, Seregély, Kulmala, Tamminen, Pavuk – Hegyi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Kóger – Bán, Galántai, Roczanov, Tóth G.
Gólok: Turbucz (25:06, EE, Schmál, Vas) illetve Karmeniemi (53:13 Tamminen, Somogyi), Fowlie (61:01 Pavuk)
Kapura lövések: (6:14, 8:17, 13:20, 0:1) 27:52
Védések: (14:6, 17:7, 19:13, 0:0) 50:26 / 96.15% : 96.30%
Kiállítás percek: (2:4, 6:2, 0:2, 2:2) 10:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 7:31 / 8:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin