2020. február 29.
Nagy lépést tehetünk az elődöntő felé
Férfi hokisaink az Erste Liga-negyeddöntő negyedik mérkőzésén lépnek jégre a Fehérvári Titánok otthonában.

A Ferencváros szempontjából finoman szólva sem indult jól az Erste Liga 2019/20-as kiírásának rájátszása, ugyanis rögtön hazai pályán, a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc első meccsén, első kiemeltként szenvedtünk vereséget a rájátszásba az utolsó playoff-helyen beférő Fehérvári Titánoktól, ezzel pedig hamar megvolt a negyeddöntők egyik legnagyobb meglepetése, ráadásul a Fejér megyeiekhez került a pályaelőny. Címvédő együttesünk másnap, a második meccsen ugyan kiütéses, 8-1-es győzelemmel vágott vissza, de ez csak arra volt elég, hogy 1-1-re módosítsuk a párharc állását. Fodor Szabolcs és csapata pénteken azzal az egyértelmű céllal utazott el Székesfehérvárra a soron következő két mérkőzésre, hogy a saját javukra fordítsák a párharcot. Ezt pedig sikerült is abszolválnia a zöld-fehéreknek: fordulatos, utolsó pillanatokig kiélezett csatában 6-5-ös győzelmet arattunk, így a Fradi nem csupán összesítésben vezet, de a pályaelőnyt is sikerült visszaszereznie.

Aki az ellenfélválasztás után azt mondta, hogy a Ferencvárosnak egyszerű dolga lesz, nagyobbat nem is tévedhetett volna. A Fehérvár az alap- és a középszakasz folyamán is megmutatta, hogy nem szabad őket lebecsülni, de erről a negyeddöntő eddig lejátszott mérkőzésein is megbizonyosodhattunk. Kiss Dávid tanítványai rendre úgy korcsolyáztak ki a jégre, akár Pesterzsébeten, akár saját pályájukon, hogy nincs vesztenivalójuk, hiszen mégiscsak a regnáló bajnok, a friss kupagyőztes az ellenfél, ellenük pedig nem szégyen kikapni.

A két csapat harmadik összecsapása bőven hozott izgalmakat, hiszen ha az egyik csapat betalált, gyakorlatilag pillanatokon belül jött a válasz a túloldalon. Ezáltal pedig nem csupán a Titánok elképesztő küzdeni akarását ismerhettük meg, de a Ferencváros mentális erejét is láthattuk érvényesülni, hiszen a hazai pályán elszenvedett vereség, valamint a szurkolók felől áradó folyamatos buzdítás szinte elolthatatlan tüzet lobbantott a játékosokban. Erre még rátett egy lapáttal a Fodor Szabolcs által annyiszor szóba hozott Fradi-szív, ami egytől egyig vitte előre a ferencvárosiakat.

A szombati negyedik összecsapás jó eséllyel ugyanazt a kőkemény játékot hozza majd, amit pénteken is láthattunk, nem kérdés ugyanis, hogy mindkét csapatnak kulcsfontosságú lenne a győzelem. Ahogy közeledünk a párharc vége felé, a csata egyre kiélezettebbé válik. Ami a negyedik találkozót illeti, a fehérváriak sikere azt jelentené, hogy a két csapat biztosan még egyszer összefut majd Székesfehérváron is egy hatodik menetre, míg a Fradi egy újabb győzelemmel hatalmas lépést tenne az elődönzőbe kerülésért, ugyanis így hétfőn hazai pályán, Pesterzsébeten kiharcolhatná a legjobb négy közé kerülést, ahol nem mellesleg a DAB-ot 4-0-ás söpréssel kiütő, elsőként az elődöntőbe jutó ősi rivális Újpest lenne az ellenfél.

Szombat este 17.30-tól jön tehát az Erste Liga 2019/20-as idényének rájátszásában a negyeddöntő negyedik mérkőzése az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A találkozóra még online elővételben is lehet belépőt kapni, IDE KATTINTVA, de a helyszínen is nyitva lesz a jegypénztár.

A mérkőzés online élő közvetítése itt követhető nyomon:

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom
2020. február 29. szombat, 17.30, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Jegy: ITT
Élő online közvetítés: ITT

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most