2020. november 21.
Nagyot küzdöttünk, de hosszabbításos vereség Brassóban
Férfi jégkorongcsapatunk hosszabbítás után 1-0-s vereséget szenvedett a brassói Olimpiai Jégpályán.

Hosszú folyamat eredménye, hogy lehetségessé vált a magyarországi klubok határon túli szereplése az Erste Liga 2020/21-es kiírásában, de péntek este férfi jégkorongcsapatunk a Gyergyói HK otthonában lépett pályára az idény első erdélyi mérkőzésén. Fodor Szabolcs együttese végül szétlövés után megnyerte a találkozót, így két pontra megközelítette a MAC HKB Újbudát a tabellán.

A Gyergyóhoz hasonlóan a Brassó is győzött a két csapat Tüskecsarnokban lejátszott találkozóján, igaz, címvédő hokisaink a koronavírus miatt igencsak tartalékosan álltak fel. A cél a pénteki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal sem lehetett más, mint visszavágni az első meccsen elszenvedett vereségért, és egy győzelemmel megelőzni az élen álló MAC HKB Újbudát.

A kapuban a pénteki mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem a négyből négy büntetőt védő Nagy Kristóf, hanem Arany Gergely kezdett. A kezdés után az első kiállításra sem kellett sokat várni: 38 másodperc után Valchar kapott kettő plusz két percet magas bottal való játékért, így rögtön az elején komoly esély nyílt a gyors vezetés megszerzésére. Alig egy perccel később Nagy Gergő és Molnár Zoltán akaszkodott össze, a játékvezető ezt pedig nem nézte jó szemmel. Csapatkapitányunk kettő, a hazaiak 77-ese pedig kettő plusz tíz percet kapott, így átmenetileg öt a három ellen mehettünk az első gólért, de hiába vettük célba Tőke kapuját, nem sikerült betalálni. A hazaiak a kiegészülés után próbáltak felpörögni, de látszott rajtuk a több, mint egy hónapos kihagyás. Hat perc után Tóth Gergely is a büntetőpadon találta magát, ezúttal emberhátrányban kellett megmutatni milyen masszív a Fradi-védelem. Azonnal támadásba lendült a Brassó, de Valchar lövését Arany magabiztosan védte. A mieink remekül zárták a passzsávokat, rendre odaértek az éppen lőni készülő hazai támadók elé. A kiegészülés előtti másodpercekben sikerült ismét eljutnunk Tőke kapuja elé, de Roczanov lövése nem talált utat a hálóba. A harmad feléhez érve Nagy Gergő a kapunak háttal állva kapta a korongot, azonban fordulatból még így is lőni tudott, de Tőke ezúttal is jól avatkozott közbe. A játékrész utolsó öt percébe lépve a Fradi magasabb fokozatra kapcsolt, így a Brassó gyakorlatilag beszorult saját kapuja elé és csak elvétve tudott kiszabadulni a nagy nyomásból. A helyzetek ugyan megvoltak, de gól nem született az első harmadban, így 0-0-ról vártuk a folytatást.

A fordulás után nagyobb elánnal játszott a Corona, az első helyzet is előttük adódott, de Arany Gergely hárította a közeli próbálkozást. A Fradi azonnal megpróbálta visszavenni az irányítást, de a magasabb fordulatszámon pörgő hazaiak sokkal masszívabban védekeztek, mint az első húsz percben. A Brassó szemmel láthatóan rendezte a sorokat a szünetben, hiszen játékosaink előtt már nem voltak akkora üres területek és olyan lehetőségek, mint korábban. Ezzel szemben a támadásokban is feljavult a hazai együttes, jóval több veszélyes szituációt tudtak kialakítani a mi kapunk előtt, de Arany eszén továbbra sem tudtak túljárni. Tizenegy perc után Tőke kapott két percet a játék késleltetéséért, de a büntetését egy mezőnyjátékosnak kellett letöltenie a büntetőpadon, így újabb nagy esélyt kaptunk, hogy megszerezzük a vezetést, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A kiegészülés után ismét lendületbe jött a Brassó, de a védelmünket továbbra sem tudták átjátszani. Négy perccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Gliga próbálkozott a kékvonalról, de a jobb alsó sarokba tartó lövést Arany tolta a kapu mellé. Az utolsó percbe lépve Borostól vették el a korongot, majd indították Valchart, aki ugyan egy az egyben vezethette Aranyra, de az egyik védőnk a lehető legjobb ütemben érkezett és szúrt közbe hátulról, így a hazaiak próbálkozása messze elkerülte a kapunkat. A második húsz percben már sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, gól nem született, így 0-0-ról várták a záró játékrészt.

Az első harmadhoz hasonlóan az utolsót is a Fradi kezdte jobban: szinte azonnal ott volt az ellenfél kapuja előtt Fodor Szabolcs csapata, de Tőke egy újabb szép védéssel tartotta a gólnélküli döntetlent. Másfél perc után Németh Attila korcsolyázott el a kapu előtt a koronggal, majd passzolta vissza Hajósnak, de a Fradi hetese nem tudott lőni. A játék képe nagyban hasonlított az első harmadban látottakhoz: az FTC támadott, a hazaiak védekeztek és csak elvétve jutottak el Arany kapujának előterébe. Hat és fél perc után Nagy Gergő kapott két percet, így a mérkőzésen már másodszor kellett emberhátrányban kivédekeznünk a brassói rohamokat. Fél perc után felálltak a hazaiak a mi harmadunkban, de hiába, másodpercekkel később már Hajós veszélyeztetett a túloldalon, de Tőkével szemben állva sem sikerült értékesítenie helyzetét. Az utolsó tíz percre fordulva Somogyi is lövőhelyzetbe került Hodgman passza után, de a hazai kapus ezúttal is védett. A rendes játékidő utolsó perceiben a hazaiak kezdeményeztek többet, de komoly gólhelyzetig egyetlen alkalommal sem tudtak eljutni. A Gyergyó elleni meccshez hasonlóan ezúttal sem született döntés a rendes játékidőben, jöhetett a három a három elleni hosszabbítás.

A ráadásban a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, de Arany résen volt. Ezután a Fradin volt a sor, hogy veszélyeztessen, de Ellerby hiába lépett ki egy az egyben, Tőke nagy bravúrral védte kanadai védőnk lövését. Fél perccel a vége előtt azonban három az egyben jöhettek a hazaiak: Gliga passzolt Valcharnak, aki ezúttal már nem hibázott, eldöntötte a mérkőzést (1-0).

A Fradi ugyan nagyot küzdött, a helyzetei is megvoltak, de azokat nem tudta értékesíteni, míg a hosszabbításban végül Valchar belőtte a mindent eldöntő találatot, de egy pontot így is sikerült zsebre tenni, így tovább faragtunk a MAC HKB Újbudával szembeni hátrányunkon. Legközelebb november 26-án, csütörtökön 19 órától a DAB otthonában lép jégre Fodor Szabolcs csapata.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó – FTC-Telekom 1-0 h.u. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Brassó, Olimpiai Jégpálya, zárt kapuk mögött
Corona Brassó: Tőke (Polc) – Carlson, Dame-Malka, Gliga, Klempa, Valchar – Borisenko, Wilson, Finucci, Molnár, Tranca – Gajdó T., McFadden, Mihály, Molnár Z., Péter – Gajdó B., Haraga, Szőcs, A. Vasile, N. Vasile Vezetőedző: Dave MacQueen
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kärmeniemi, Sarcia, Kulmala, Nagy G., Somogyi – Ellerby, Tóth Gergely, Hodgman, Pavuk, Tóth A. – Boros, Hegyi, Hajós, Németh, Sági – Bán, Tóth Re., Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Ri. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Valchar (64:21, Gliga, Carlson)
Kapura lövések: (7:15, 12:9, 0:11, 0:1) 19:36
Védések: (15:7, 9:12, 11:0, 1:-1) 36:18 / 100.00% : 94.74%
Kiállítás percek: (16:4, 2:0, 0:2) 18:6
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (0 / 2) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 6:00

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin