2020. május 16.
Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira
Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A jégkorong Erste Liga vezetése, és a liga névadó főtámogatója, az Erste Bank Hungary Zrt. a 2018/19-es idény végén hagyományteremtő céllal egyéni díjakat alapított, amelyeket az általuk a különböző kategóriákban az idény legjobbjainak tartott játékosoknak osztottak ki. A liga idén, a 2019/20-as szezon után is kihirdette hat kategóriában a jelöltjeit, így a legjobb csatár, a legjobb hátvéd, a legjobb kapus, valamint a feltörekvő tehetségeknek kiírt Mr. Rising Star, a Mr. Fair Play, és a csapatuk lelkének számító Mr. Spirit kategóriában is három játékos várja a május végi eredményhirdetést.

Az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő együtteséből négy kategóriában is került be játékos a legjobb három közé.

A legjobb csatár kategóriájában a csíkszeredai Joshua Shalla és a HKB-s Szűcs István mellett csapatunk kapitánya, Nagy Gergő kapott jelölést, aki már az alapszakaszban is igen eredményes volt, hiszen 36 meccsen 18+20-es mutatóval zárt, de a folytatásban még rá tudott tenni erre egy lapáttal. A középszakaszban nyolc találkozón hat gól és kilenc assziszt volt a mérlege, majd a Titánok elleni negyeddöntőt 3+9-cel fejezte be, két meccsen is négy pontig jutott a sorozatban. Az UTE elleni elődöntő mindkét meccsén betalált és elő is készített a válogatott támadó.

A legjobb védők között a debreceni Vokla Roland és a gyergyói Góga Attila társaságában jelölést kapott a Fradi rutinos finn bekkje, Jere Pulli, aki kiváló védőmunkája mellett a támadásokat is rendkívül eredményesen segíti. Az alapszakaszt 9+16-tal zárta, majd a középszakaszban három-három gólt és asszisztot jegyzett. A Titánok elleni negyeddöntőben még hat ponttal segítette együttesünket. A DAB ellen decemberben háromszor is eredményes volt, és ezen kívül is akadt több hárompontos meccse az idény során. A 28 éves bekk a büntetőpadon sem töltött sok időt.

A Mr. Fair Play kategóriában a dunaújvárosi Németh Péter és a debreceni Léránt René mellett az a Hajós Roland képviseli a Ferencvárost, aki Székesfehérváron mutatkozott be a ligában, majd Miskolcon teljesedett ki a karrierje, ahol három aranyérmet nyert, és volt a DVTK Jegesmedvék csapatkapitánya is. Tavaly nyáron szerződött az FTC-Telekomhoz a válogatott csatár, és az idény végén megosztott elsőségnek örülhetett. Több mint 340 ligamérkőzésén a meccsenként büntetésperc átlaga 0,34 perc, vagy nagyjából 20 másodperc. Ebben a szezonban mindössze hat kisbüntetést gyűjtött. Társai szerint remek csapatember, aki a közösség érdekében megtesz mindent, és tiszteli a játékvezetőket.

Végül a Mr. Spirit kategóriában is találkozhatunk Fradi-játékos nevével. A debreceni Hetényi Zoltán és a dunaújvárosi Azari Zsolt mellett azt a Roczanov Dezsőt jelölték, aki korábban már több klubjában is alapember volt, és bár sok kisebb és súlyosabb sérülés is hátráltatta, ezekből mind felállt. Az FTC-Telekomban a harmadik-negyedik sorban szerepel, de társai szerint példamutató a hozzáállása a sportághoz, edzésmunkájával, életvitelével és jellemével is kivívta a tiszteletet.

A végső győztesek kilétére az MJSZ és a liga tájékoztatása szerint május 28-a után derül fény.

Cikkajánló

A szezon első Brassó elleni győzelme a tét

A DEAC mellett a Brassó az egyetlen csapat az Erste Ligában, amelyiket idén még nem győzte le az FTC-Telekom.

Hokis rehabilitáció: a villámgyors visszatérés titka

Két hokisunk a vártnál hetekkel korábban térhetett vissza súlyos sérüléséből, körbejártuk rehabilitációjukat.

Justin Hodgman A Hét Játékosa az Erste Ligában

Férfi jégkorongcsapatunk a házi pontlistát vezető kanadai támadóját választották az első hét legjobbjának.

Végre kiszakadt a gólzsák, kiütéses siker a DAB ellen!

Címvédő férfi hokisaink kiütéses, 8-1-es győzelmet arattak a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Ligában.

Még sereghajtó, de jó formában lévő ellenfél érkezik

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk 16.30-kor a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja a Tüskecsarnokban.

Sikeres óvás, újrajátsszuk a Vasas elleni meccset

A Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája helyt adott az FTC óvásának.

Okos játékkal nagyon fontos győzelem a Gyergyó ellen

Férfi hokisaink 3-0-ra győzték le a Gyergyói HK-t a Tüskecsarnokban, Arany Gergely kapott gól nélkül védett.

Kiszámíthatatlan és veszélyes ellenfél érkezik

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk csütörtökön 17.30-tól a Gyergyói HK együttesét fogadja az Erste Ligában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most