2022. július 26.
Négy légiós távozik a Ferencvárostól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk két védője és két támadója hagyja el a klubot.

A hajrájához érkezett magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra készülő keretének kialakítása. Több érkező, távozó, valamint szerződését meghosszabbító játékos bejelentése után ezúttal négy, az előző idényben a Ferencvárost szolgáló légiós távozásáról ad hírt a szakosztály:

az FTC-Telekom színeiben 2021/22-ben Szuperkupát és magyar bajnokságot nyert Lukas Bohunicky, Josh McFadden, Cody Fowlie és Juhani Tamminen sem hosszabbít szerződést klubunkkal.

Az 1987-es születésű Lukas Bohunicky kétszeres szlovák Extraliga-győztesként, tengerentúli és Bajnokok Ligája-rutinnal érkezett a Ferencvároshoz 2021 nyarán az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő Bratislava Capitals együttesétől. Csapatunkat a szezon során határozott védőmunkával, valamint az alapszakaszban 30 meccsen 8, a rájátszásban 12 találkozón 1 ponttal segítette a magyar bajnoki címhez vezető úton.

A 31 éves Josh McFadden 2018 óta gyűjtötte az európai tapasztalatokat, akkor érkezett ugyanis a tengerentúlról a brit élvonalbeli Sheffield Steelers együtteséhez, ahonnan a német másodosztályba, majd az Erste Ligába, a Brassóhoz vezetett az útja. A kék-sárgákkal 2021-ben az Erste Liga döntőjéig jutott, majd a nyáron a Ferencváros játékosa lett. Remek védőmunkája mellett hátvéd létére közel pont per meccs átlaggal termelte a gólokat és asszisztokat, 38 alapszakasz-mérkőzésen 35 pontig jutott, majd a rájátszásban még 8 pontot tett hozzá. Távoli bombáit ligaszerte rettegték az ellenfelek, a liga legjobb hátvédjének is megválasztották.

Az 1992-ben a kanadai Airdrie városában született Cody Fowlie végigjárta a tengerentúlon a felnőtt jégkorongozóvá válás szamárlétráját, juniorligákban és a WHL-ben bizonyított, majd öt szezonon át volt a kanadai egyetemi ligában szereplő University of Regina meghatározó játékosa. Innen került az ECHL-es Jacksonville IceMen csapatához, ahol remek számokat hozott, így figyelt fel rá és szerződtette 2019-ben az Erste Ligás Corona Brassó. A sárga-kékeknél két szezont húzott le, 2021-ben ligadöntőt játszhatott, mindkét idényében pont per meccs átlag körül vagy felett teljesített. Ő is 2021 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, amellyel Szuperkupát és magyar bajnoki címet szerzett, ismét bejutott az Erste Liga döntőjébe, az alapszakaszban 39 meccsen 38 pontot, a rájátszásban 13 meccsen 10 pontot jegyzett.

Az 1989-ben Hämeenlinnában született finn támadó, Juhani Tamminen távozó társaihoz hasonlóan 2021 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, finn másod- és elsőosztályú, valamint osztrák ligás rutinnal. Remek támadójátékkal, és az alapszakaszban 32 meccsen 31 ponttal, míg a rájátszásban 13 találkozón 10 ponttal segítette csapatunkat és önmagát pályafutása első bajnoki címe felé.

Lukas Bohunickynak, Josh McFaddennek, Cody Fowlie-nak és Juhani Tamminennek köszönjük a Ferencvárosért tett minden erőfeszítését, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin